Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 15:36:17
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Sweep picking  (Prečítané 34684 krát)
0 užívateľov a 21 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #45 kedy: 02. Február , 2005, 13:05:55 »

[size=0]v tomto je pre mna problematicke F arpeggio[/size] e-13- h-13- g-14- d-15- a-15- e-13- [size=0] no a prave pri sweepe je ukrutny problem s tymi 15tkami (c a f), ktore sa chytaju prstennikom, pripadne mozno zapojit aj malicek a uplne nemozne sa mi zda zahrat Fmi tvar, cize snizit 14 a na 13 g# o tomto som sa vela bavil s lubom, vyrozumel som z toho skor to, ze kazdy si najde vlastny sposob. a potom som predsajlen pochopil, ze su aj dolezitejsie veci, ako napriklad intonacia :) sweep je asi vskutku az ta "najposlednejsia" gitarova technika[/size]
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #46 kedy: 02. Február , 2005, 19:54:59 »

Citácia
Originally posted by martinLM ...a potom som predsajlen pochopil, ze su aj dolezitejsie veci, ako napriklad intonacia :)
Ajhla, aka zrela uvaha Si píš!!! :)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #47 kedy: 02. Február , 2005, 20:12:44 »

kazdy mal raz 18, kazdy chcel byt najrychlesi na svete :) som sa prave rozhodol, ze tento vykend sem smarim uplne najsurovejsiu moznu ukazku (git.-ef.-linein.-wav), nech viem na com som potom ma zasa pitu zdrbe a ja si poviem - ""aha, toto musim.."" :) a sweep tam nebude (aby som sa vyjadril k teme)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #48 kedy: 03. Február , 2005, 01:13:57 »

Ok Martin, čakám na to. :)
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #49 kedy: 03. Február , 2005, 10:16:22 »

waw si nechaj a daj sem mp3. kto by to stahoval vo wawe...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #50 kedy: 03. Február , 2005, 13:49:48 »

ono to bude len pre broadbandistov
Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #51 kedy: 03. Február , 2005, 18:21:33 »

hh aj sa tesim marin.Inak v Marci som v Blave hybajte dakto na pivo.
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #52 kedy: 03. Február , 2005, 19:11:53 »

lubo, mame na to temu, takze v napati ocakavam datum.:)
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #53 kedy: 04. Marec , 2005, 16:18:01 »

Nechcem byt drzy ale mohli by ste sa trosku vyjadrit aj k otazkam co som sem skoro mesiac dozadu napisal. :0)
Zaznamenané
Locksmith
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #54 kedy: 04. Marec , 2005, 18:07:13 »

guardian je drzi:))... ok, nieje...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #55 kedy: 04. Marec , 2005, 22:31:11 »

Guardian - nepatrim medzi najlepsich technikov tohto fora, ale ked sa nikto iny nema...
Citácia
Originally posted by Guardian 1.Struny sa maju tlmit pravackou alebo lavackou?
Arpeggia treba hrat tak, aby si na hmatniku tony, ktore uz nehras nedrzal zbytocne dlho, aby tym nemohli preznievat. Ked hras arpeggio smerom dole (dole po hmatniku, teda vlastne hore k vyssim tonom) struny, ktore nepotrebujes si tlmis pravou rukou. Ked hras opacne, tlmis si castou lavej ruky pod prstami. Situacii, ktore mozu nastat je viac, tiez aj rieseni...
Citácia
Originally posted by Guardian 2.Ked robite sweep,tak treba mat brnkatko uplne pevne zovrete alebo uvolnene?-lebo ide to aj tak aj tak,len chcem vediet ako je to ""spravne"".
Podla mojho nazoru treba mat brnkatko za kazdych okolnosti pevne medzi prstami.
Citácia
Originally posted by Guardian 3.Ak mam arpeggio kde mam hrat tony na tej istej polohe pod sebou-tak to chytim ako barre a postupne posuvam prst alebo to treba chytat viacerymipstami pod seba-alebo ako?
Chytis to podla situacie. Cistejsie sa to zahra samostatnym prstom na kazdom tone, no su situacie, ked sa barre nevyhnes.
Citácia
Originally posted by Guardian 4.Ak mam arpeggio s tappingom tak robite sweep smerom k miestu ,kde spravite tap,alebo normalne zvislo nadol a az potom bleskovo presuvate ruku na tapping?
Na toto asi nie je ziadna poucka, hraj to tak, aby si to stihol a aby to znelo co najlepsie. Ako vravim, nie som technicky na prilis dokonalej urovni a su veci, ktore nehram, lebo na ne nemam :)... Takze dufam, ze som Ta prilis nedoplietol a ak tak, nech ma tunajsi ""rychlici"" opravia Žmurk...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #56 kedy: 05. Marec , 2005, 03:10:38 »

Sorry Guardian, nevšimol som si potom tvoje otázky pod závalom iných nepodstatnejších príspevkov. Rasťo sa k pár veciam vyjadril, ja by som v niečom súhlasil, v niečom oponoval. 1.Struny sa majú tlmiť... - neviem, či bola otázka smerovaná k tomu, čo zodpovedal Rasťo - teda k tlmeniu preznievajúcich strún, ak hej, Rasťo podal dobrú odpoveď. Ak si myslel, tlmenie strún - takzvané metalové dusenie znejúcich tónov, v tom prípade treba tlmiť pravou rukou tesne pri kobylke, žavou sa dá tiež pritlmovať, ale má to iný zvukový charakter, nehodí sa do heavy, skôr do funky beglajtu. 2.uvožnené alebo zovreté trsátko pri sweepe Tu s Rasťom nesúhlasím, pri sweepe by si mal na rozdiel od stupnicového hrania od seba k sebe jemne uvožniť trsátko, aby mohlo v pohode skĺznuť po strunách a cestou naspäť aby sa pekne vrátilo a zas skĺzalo po strunách. S úplne pevne chyteným trsátkom to až tak dobre nejde. čisté arpeggio - treba sa čo najviac snažiť hrať jednotlivé tóny inými prstami, aby si ich mohol po každej zahranej note púšťať, to znamená - aby nepreznievali. Ak sa malému barré nevyhneš, musíš sa snažiť tým jedným prstom takým valivým spôsobom prechádzať cez struny, aby si jemným zdvihom uvožnil predtým zahratú strunu a pritlačil tú, na ktorej práve si. Cvikom sa to dá zvládnuť. 4. - neviem presne, čo myslíš. Už priamo pri sweepe predsa hráš každý tón samostatne, takže tá ruka by mala automaticky prísť na miesto, kde chceš dať taping. Nie je to tak, ako keby si držal celý čas vežké barré a potom odlepil všetky prsty a presunul si ruku na miesto tapingu. Tak sa sweep nehrá.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #57 kedy: 11. Marec , 2005, 15:07:46 »

Tou stvrtou otazkou som myslel napr. situaciu Ąarpeggio ---------------12h15-17(tap)p15p12------ -------------13-------------------13 --------12h14-----------------------14p12 ------14---------------------------------14 -12h15-------------------------------------15 --------------------------------------------- Dufam,ze som to dostatocne zrozumitelne zapisal.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #58 kedy: 11. Marec , 2005, 17:56:51 »

Tak som ťa pochopil správne, v tej 4. som to napísal. źavou rukou nehráš barré, ale každý tón samostatne, to znamená, že sa dostaneš na najtenšiu e strunu a tam zahráš tapping, tak ako by si ho hral, keby si bol len na tej strune. Treba si to pomaly nacvičiť.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #59 kedy: 11. Marec , 2005, 19:19:34 »

Pitu - ja mam pocit, ze Guardian sa pytal na pravu ruku, ze ked s nou brnka a vie ze bude ju potrebovat na priklep, ci ma smer brnkania prisposobit smerom k hmatniku. Ak som to spravne pochopil, som toho nazoru, ze odpoved na takuto otazku vyplynie z praxe a nie je na nu presna poucka...
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.047 sekund, 23 otázok.