Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 19:24:02
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Vybrnkavanie  (Prečítané 15433 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
kandown
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 108

« kedy: 31. December , 2005, 13:23:04 »

chcel by som sa spytat.. ako sa vybrnkava.. ako co to viem nejake uplne jednoduche ze ide basa a potom od 1. 2. 3. struna ale to je take fadne a moooooc amaterske :) no ze ci by ste mi niekto nevysvetlil a tak.. :)
Zaznamenané

. <-----------------------------------------------------------------------------------Tu je bodka :)
Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #1 kedy: 31. December , 2005, 13:25:20 »

No co ja vim, skus do toho pridavat nejake suzvuky susednych, ale aj inych strun, pricom vyuzi hmaty z akordov, alebo cosi take...Nie je mi uplne jasne, co tym myslis.
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #2 kedy: 31. December , 2005, 13:28:09 »

No pisal si, ze zakladne akordy poznas...tak si napriklad vezmi nejaku jednoduchu taborakovu pesnicku, ktoru vies zahrat a namiesto \"mlatenia\" skus tie akordy rozkladat...pre zaciatok...na pravej ruke pouzivaj okrem malicka vsetky prsty
Zaznamenané

kandown
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #3 kedy: 31. December , 2005, 13:28:25 »

ja som amater.. zatial som hraval len akordy v rytmoch.. a uznaj ze to uuuuuuuuuzasny vykon :D no tak aspon to vybrnkavane aby som si osvojil.. dokopy nepoznam ani stupnice.. mozno C dur.. C D E F G A H C :D no a to je vsetko co viem.. :) idem si najst ucitela ale kym ho najdem to bude tiez trvat a nechcem len tak zabijat cas tak sa chcem naucit brnkat ak sa to da.. :o)
Zaznamenané

. <-----------------------------------------------------------------------------------Tu je bodka :)
kandown
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #4 kedy: 31. December , 2005, 13:29:26 »

no a ako si ju mam rozlozit ? napriklad dajme ze C F G Ami .. ok ? ako si ich mam rozlozit.. to su uz arpegia nie ?
Zaznamenané

Gazda
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #5 kedy: 31. December , 2005, 13:34:22 »

Nie su, drz lavou rukou jeden akord, a pravou nehraj cez vsetky struny, ale ib cez niektore.Teraz ti struny mozu preznievat, pri arpeggiach nemozu.
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 31. December , 2005, 13:35:43 »

No tak napriklad spominanu sekvenciu. Chyt si otvoreny Cdur. Teda volnu e strunu, ton C na h strune, volnu G strunu, ton E na D strune, ton C na A strune a volnu E strunu. No a vybrnkavaj...teda hraj strunu po strune, nie naraz. No a potom to iste s ostatnymi akordami
Zaznamenané

kandown
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #7 kedy: 31. December , 2005, 13:37:42 »

a poradie strun si mam odvodit ciste iba podla sluchu ? alebo su aj nejake take uz odskusane.. :) bo ja hram poradie tak ze napiklad si chytim C dur.. a teraz idem hram strunu A, e /tenke/, B, G A e B G a stale takto.. potom zmenim akord.. ale takto mi to pride take fadne.. neviem no..
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 31. December , 2005, 13:38:51 »

Gazda napísal:
Citácia
Nie su, drz lavou rukou jeden akord, a pravou nehraj cez vsetky struny, ale ib cez niektore.Teraz ti struny mozu preznievat, pri arpeggiach nemozu.

Gazda...nieje to celkom presne, aj pri arpeggiach mozu struny preznievat...arpeggio znamena rychly, harfovity rozklad akordu. Tony nesmu preznievat len pri sweep-arpeggiach (Yngwie a spol.)
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 31. December , 2005, 13:40:30 »

kandown napísal:
Citácia
a poradie strun si mam odvodit ciste iba podla sluchu ? alebo su aj nejake take uz odskusane.. :) bo ja hram poradie tak ze napiklad si chytim C dur.. a teraz idem hram strunu A, e /tenke/, B, G A e B G a stale takto.. potom zmenim akord.. ale takto mi to pride take fadne.. neviem no..

Skusaj rozne poradia...vsetky tony, ktore v tom momente hras su sucastou akordu, tam sa nemozes seknut...skusaj rozne typy vybrnkavani, rozne rytmy, tempa a tak...NA METRONOM!!!!
Zaznamenané

kandown
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #10 kedy: 31. December , 2005, 13:42:16 »

oukej.. tak diki moc.. takze niesu tam nejake striktne pravidla proste hej ? a mohli  by ste sem napisat ak sa vam chce tak zo tri druhy.. myslim tym akoze tri typy.. ze poradie strun a tak.. chapete nie ? Žmurk ako vybrnkavate vy.. aby som sa mal od koho ucit.. a skusat kombinovat a tak.. dik zatial.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 31. December , 2005, 13:52:59 »

V hudbe nikdy niesu striktne pravidla

Dobre cvicenie na zaciatok je Nothing Else Matters od metly...sice jej uz mam plne zuby, ale na uvod su tam styri prazdne struny...E g h e. Tak dajme tomu E=palec, g=ukazovak, h=prostrednik a e=prstennik

Na prsty pravacky sa standardne pouziva taketo oznacenie. Palec=P Ukazovak=I Prostrednik=M a prstennik=A

Toto si skus zapamatat, dost sa to pouziva pri prepisoch cviceni
Zaznamenané

kandown
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #12 kedy: 31. December , 2005, 14:06:13 »

jasne metaliku som si uz par krat zahral.. ale je tam taka pasaz ktoru nemozem chytit..
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #13 kedy: 31. December , 2005, 14:58:19 »

kandown napísal:
Citácia
ja som amater.. zatial som hraval len akordy v rytmoch.. a uznaj ze to uuuuuuuuuzasny vykon :D no tak aspon to vybrnkavane aby som si osvojil.. dokopy nepoznam ani stupnice.. mozno C dur.. C D E F G A H C :D no a to je vsetko co viem.. :) idem si najst ucitela ale kym ho najdem to bude tiez trvat a nechcem len tak zabijat cas tak sa chcem naucit brnkat ak sa to da.. :o)

RADA :::>>> Gitarova skola > Metalova gitara (Rytmický Doprovod + Solova hra) + 2CD od PS Publisher
                      Palo Chodelka > ma teraz daco nove pre zaciatocnikov (muziker.sk)
Zaznamenané
proton
pravidelný návštevník
Príspevkov: 339

« Odpoveď #14 kedy: 31. December , 2005, 15:04:34 »

moj nazor na tu knihu je,ze je to neuveritelne neodborne napisane..tiez som sa odtial zopar veci naucil,su tam nejake pekne prehlady,ale ked som ju otvoril prednedavnom,tak som sa obcas aj zasmial;) ..ale uznavam,ze zaciatocnikom to moze v niecom pomoct...ale kazdopadne pozor:blink:
Zaznamenané

the hourglass is never right side up...
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 22 otázok.