@ Majo Fero: pocuj, kedze mas osobnu skusenost, ako pls hodnotis Eminence Legend V12 vs. Eminence Governor? Dve repra maju ist do vacsej 2x12 bedne ala 1936, zvuk pojde z Bugery 6262 (ktora je dost ujacana v strednych a vyssich stredoch na styl 5150-tky). chybaju mi tam zasa aj nejake (prijemnejsie) vysky. Co potrebujem reprakmi trosku obmedzit, su teda vyssie stredy bez toho, aby zvuk ostal scooped, skor by mal byt pekne stavnaty + naznak vysok. Trosku vysok moze byt, ale nie vela, aby to nepililo, bednu mam totiz namierenu zo zeme priamo na hlavu, aby som vedel, aky zvuk pojde na koncerte do mikrofonu. Hladam repro, ktore nebude jacat ako V30-tky a zatial som sa dopracoval k V12-tke. Ake su teda tvoje skusenosti s V12 a aj Guvernérmi? Ktore su podla teba vhodnejsie pre moj setup? Este ma zaujal aj Celestion G12K-100, ktory zacal pouzivat aj Diezel, ale Celestionu velmi nedoverujem. Uz predtym som mal zalostne Rocket 50-tky v jednom boxe a V30-tky mi tiez nesedia, takze neviem.
ahoj, dost jasna predstava o zvuku, ale v reale neviem ako si to bude spolu rozumiet. Tu Bugeru nepoznam. Ak je to nieco na styl 5150 - tak na tom som mal moznost hrat par krat. V12 su zvukovo nieco viac k Fendru, nie uplne. Ja som tieto repraky pouzival k ADe a neskor k Plexi. (k plexi mi viac sedeli zvukovo Greenbacky) Governor je hlasnejsi, viac stredov a basov, celkovo zvuk viac modernejsi. Ale nie je to V30. V30tky su este hlasnejsie, viac vysok, viac basov, rychlejsi attack (aspon tie Ciny, co sa teraz predavaju). Ak je ta Bugera so 6L6tkami, mozno by som testol skor Governor ako V12. Je to dost subjektivne takto spravne poradit.
odporucas v tomto konkretnom pripade repra namontovat spredu alebo zozadu a otvoreny alebo uzavrety box?
repra spredu a zozadu je mierny rozdiel (pri OpenBack konstrukcii uz uplne jedno) (pri ClosedBack je to drobny rozdiel v litrazi)
ked teraz nad tym rozmyslam, tak mal som svoju vacsiu ClosedBack bednu s Governormi ktoru som vozil na koncerty blizko TN
v KE som mal tiez dvojku, ale mensiu OpenBack a rozdiel tam bol asi v tom, ze ta uzavreta mala viac basov a pri vyssej hlasitosti viac kompresie
Ak chces mensiu konstrukciu (rozmery) sprav OpenBack, ak vacsiu - ClosedBack