Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2017, 02:59:05
Strán: [1] 2 3 ... 24 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Výmena elektróniek.  (Prečítané 39714 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
misofg
stály hosť
*****
Príspevkov: 925

ABCDEFUCK


« kedy: 09. Január , 2006, 14:10:19 »

Zdrvím všetkých rovnako postíhnutích. Chystám sa vymeniť elektrónky vo svojom kombe. Mám tam 4 x EL 84 a 3 x 12AX7.
Budem meniť tie EL 84ky, už som na zopár stránkach a v nejakych časopisoch čítal, že je dobré (alebo že by sa malo) hneď vymeniť aj tie malé (12AX7). Takže teraz neviem či mám meniť všetky alebo len tie výkonové. Chcem tam dať lampy od firmy JJ electronic. Ďakujem za radu.

Naposledy upravil martinlm, : 09.01.2006 o 14:17
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
***
Príspevkov: 7469



WWW
« Odpoveď #1 kedy: 09. Január , 2006, 14:18:53 »

Ja som nieco cital a pochopil som to tak, ze ak mas od vyroby poslabsie lampy vsetky a vymenis len koncove, tak tie kvalitou horsie predzosilnovacie ti neumoznia plne vyuzit potencial tych novych kvalitnejsich. Napriklad mas tam Sovtek a nahradis ich JJ.
Zaznamenané

misofg
stály hosť
*****
Príspevkov: 925

ABCDEFUCK


« Odpoveď #2 kedy: 09. Január , 2006, 14:35:36 »

budem to riešiť takto. teraz vymením EL 84ky pohrám taký mesiac a potom vymením tie malé a uvidíme či sa to oplatilo.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4311


PATRÍM DO PIVNICE!


« Odpoveď #3 kedy: 09. Január , 2006, 14:54:38 »

Male mozes vymenit lahko, nemusis tam menit bias ako na vykonovych. Najprv vymen vykonove a potom skusaj menit male a uvidis, ci to spravi nejaky pocutelny rozdiel.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
misofg
stály hosť
*****
Príspevkov: 925

ABCDEFUCK


« Odpoveď #4 kedy: 09. Január , 2006, 16:46:10 »

No vidíš. dobre že si mi pripomenul. Chcel som sa opýtať aj na nastvenie \"bias\" po vímene. Viem že na niektorých kombách sa to nemusí robiť. Na tomto kombe som ešte lampi nemenil a vlastne ja som ten \"bias\" ešte nikdy nemenil teda nemám s tým ešte nijaké skúsenosti. Budem meniť lampi na Peavey Classic 30 tke. Má s týmto už niekto skúsenoť aby mi prípadne poradil a naviedol ma že čo a ako mám kde nastaviť.
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1938



WWW
« Odpoveď #5 kedy: 10. September , 2006, 21:26:24 »

zdravim ... no kukam ze nebola zodpovedana otazka ohladom toho biasu ... ako sa to nastavuje??? ... kde Huh! zvladne to aj taky ďad jak som ja Huh! :unsure:
Zaznamenané

Kaco
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 113



« Odpoveď #6 kedy: 11. September , 2006, 01:10:56 »

rastis: ja menim lampy raz za rok Smútim
brko: predzosilovacie lampy si mozes nakupit ake chces a skusat, co sa Ti paci. Ako Ti napisal martinlm, pokial tam mas napriklad original nejake sovtek s malou katodou a svihnes tam trebars JJ s vacsou katodou, bude to rozdiel. Pokial mas ale predzosilovacie lampy uz tiez znicene, mozu dost trpiet nove koncove a rychlejsie sa opotrebovat. Ved napriklad aj iba taka malickost ako zly kabel ovplyvnuje zivotnost lamp. No a k tej vymene koncovych lamp, sam to urcite nespravis, pokial doma nemas osciloskop. Zle nastavene predpetie nielen nici zvuk, ale moze ti tvralo pokazit aj zosilovac. Vo vseobecnosti moc tymto veciam nerozumiem tak dobre, ako vyslednemu zvuku Žmurk S tymto ti bude vediet viac poradit ffamp, alebo pripadne Ti mozem dat kontakt na pana Udvarosa, robi s ampami cely zivot a chodia k nemu aj take celebrity ako Toth, ci Seban. Nie je moc drahy, akurat treba pocitat s tym, ze ma velmi malo casu a byva az pri Galante.
Zaznamenané
5o
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 743



« Odpoveď #7 kedy: 11. September , 2006, 12:57:06 »

misofg, to nastavenie pracovneho prudu novych lamp je nevyhnutnost ! bez toho aby Ti to niekto nastavil ich ani nemen.

   Ta suvislost medzi malymi a velkymi lampami - v niektorych zosikoch mas okrem 3x prempovych lamp este dve, jedna na efektovu slucku a jedna na \"zhavenie\" (ci take nieco,odbrnici opravte ma prosim) koncovych lamp. Cize tato posledna ma priamu suvislost s koncakom (cize tuto by bolo asi dobre menit naraz s koncovymi).
  Myslim ,ze nutnost vymeny preampovych lamp spolu s koncovymi je len v tedy ak su naozaj zle. Ak su dobre tak je to podla mna zbytocnost.
  Ak sa mylim opravte ma. dakujem

Naposledy upravil 5o, : 11.09.2006 o 14:10
Zaznamenané

Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60
Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
***
Príspevkov: 7469



WWW
« Odpoveď #8 kedy: 11. September , 2006, 14:45:52 »

5o napísal:
Citácia
misofg, to nastavenie pracovneho prudu novych lamp je nevyhnutnost ! bez toho aby Ti to niekto nastavil ich ani nemen.

Dobre. A co ak hras dnes vecer koncert a pri preprave rozbijes jednu z vykonovych elektroniek? Ak tam potom pichnes bez nejakeho nastavovania zaloznu dvojicu ci stvoricu vykonovych elektroniek, ktore so sebou nosis po koncertoch ako rezervu, a odohras koncert, tak je to moc zle?

Citácia
...a jedna na \"zhavenie\" (ci take nieco,odbrnici opravte ma prosim) koncovych lamp. Cize tato posledna ma priamu suvislost s koncakom (cize tuto by bolo asi dobre menit naraz s koncovymi).

Invertor, nema to s zhavenim nic spolocne. Je to zasadna lampa z hladiska funkcie push-pull zapojenia.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2036



« Odpoveď #9 kedy: 11. September , 2006, 15:18:53 »

Nastavovat priebezne bias je doporucena procedura. Nastavovat bias pri vymene lamp je procedura doporucovana o cosi viac. Ale zase az taka povinnost to nie je, ze by som preto radsej prestal hrat :).

Myslim si, ze stav preampovych lamp na koncove lampy vplyv nema - opravte ma ak sa mylim. A myslim, ze kabel od gitary nema uz vonkoncom ziaden vplyv.

Co sa tyka zivotnosti malych flasiek... Kedysi som sa tu s Progrockerom hadal, ze neverim, aby mu fungovali v aparate povodne lampy zo 70-tych rokov. Dnes som trochu mudrejsi a viem, ze aj ja mam v preampe lampy zo 70-tych rokov a hraju jak diva svina :). Neviem, ci boli niekedy pouzivane, skorej moc nie, ale ja ich uz pouzivam... ... ani neviem kolko, ale kupil som ich niekedy v roku 1997 a zacal pouzivat chvilu na to... Verim tomu, ze dnesne lampy tolko nevydrzia, ale zase menit ich kazdy rok Huh!
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4311


PATRÍM DO PIVNICE!


« Odpoveď #10 kedy: 11. September , 2006, 15:55:09 »

rastis napísal:
Citácia
Nastavovat priebezne bias je doporucena procedura. Nastavovat bias pri vymene lamp je procedura doporucovana o cosi viac.


Ja nic nenastavujem, kedze nemam ako. Necham si iba premerat lampy k parametrom odporucanym na moj zosik a tie ktore sadnu tam dam a nie je problem. Jedine, na co si davam pozor je, aby sa kovova konstrukcia vnutri necervenala (redplating) v tme. Bohuzial, vsetky dnes vyrabane lampy sa mi dost cervenali a stare nie, z coho mi vychadza, ze stare su odolnejsie a robene na vyssie zhavenie, ktore ma moj zosik v porovnani s dnesnymi. Takze som odkazany na stare lampy, co mi ale vonkoncom nevadi. :)

Citácia
Myslim si, ze stav preampovych lamp na koncove lampy vplyv nema - opravte ma ak sa mylim. A myslim, ze kabel od gitary nema uz vonkoncom ziaden vplyv.


Tiez moja skusenost. Tie sa daju menit hociako. (aj vzajomne typy ako ECC81-82-83...)

Citácia
Co sa tyka zivotnosti malych flasiek... Kedysi som sa tu s Progrockerom hadal, ze neverim, aby mu fungovali v aparate povodne lampy zo 70-tych rokov. Dnes som trochu mudrejsi a viem, ze aj ja mam v preampe lampy zo 70-tych rokov a hraju jak diva svina :). Neviem, ci boli niekedy pouzivane, skorej moc nie, ale ja ich uz pouzivam... ... ani neviem kolko, ale kupil som ich niekedy v roku 1997 a zacal pouzivat chvilu na to... Verim tomu, ze dnesne lampy tolko nevydrzia, ale zase menit ich kazdy rok Huh!


To je jednoznacne. Moje povodne Mullardy ECC83 a 81 zo zosiku sumia menej ako hociake nove lampy a maju este stale silnejsi signal. (Javanne moze tiez povrdit, ma ich teraz v JCM800 a nevie si ich vynachvalit) Tvoj Mullard je z roku 1959 a neviem si ho tiez vynachvalit. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2036



« Odpoveď #11 kedy: 11. September , 2006, 16:13:25 »

No priznam sa, ze ked som otvaral nedavno preamp, dufal som, ze tam najdem dalsie 3 Mullardy z roku 1959, ale boli to iba trapne Telefunkeny, kua :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4311


PATRÍM DO PIVNICE!


« Odpoveď #12 kedy: 11. September , 2006, 16:20:41 »

rastis napísal:
Citácia
No priznam sa, ze ked som otvaral nedavno preamp, dufal som, ze tam najdem dalsie 3 Mullardy z roku 1959, ale boli to iba trapne Telefunkeny, kua :)


Vzdy lepsie ako Sovteky alebo JJ. :) Inak tie Telefunken co som cital, su celkovo najtrvacnejsie ECC83 lampy zo vsetkych, mali by vydrzat 100-200 tisic hodin provozu, takze mozes zacat stopovat. ha ha ha
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
5o
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 743



« Odpoveď #13 kedy: 12. September , 2006, 10:33:14 »

5o napísal:
Citácia
martinlm napísal:

Dobre. A co ak hras dnes vecer koncert a pri preprave rozbijes jednu z vykonovych elektroniek? Ak tam potom pichnes bez nejakeho nastavovania zaloznu dvojicu ci stvoricu vykonovych elektroniek, ktore so sebou nosis po koncertoch ako rezervu, a odohras koncert, tak je to moc zle? .


- to je nudzovy stav. Neviem ci je to MOC zle ak odohras koncert. Podla mojho laickeho nazoru na toto konkretne by ich jeden koncert nemal poskodit, ale na druhy den by som volal odbornikovy a poprosil ho o nastavenie. ...no ffamp by nam tu mohol vniest nejake \"svetlo\" :)

Co viem na 100% je ze ked som kupil kombo ,bolo mi povedane ,ze koncove lampy su uplne cerstve (akoze huraa). Kombo hralo ,ale zvuk bol tenky a nie taky krasny lampovy. Az ked sme nastavili pracovny prud lamp zacalo kombo zniet o dost tucnejsie a cistejsie. Laik sice vymenil lampy ,ale nove lampy \"zdedili\" stare nastavenie prudu od predoslych. V tomto pripade bol prud o tretinu mensi ,ako ma byt.
  Keby by mi to ffamp nenastavyl, tak uz kombo predavam. Diky Feri.

Naposledy upravil 5o, : 12.09.2006 o 11:43
Zaznamenané

Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60
Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11787



« Odpoveď #14 kedy: 12. September , 2006, 10:46:03 »

5o nebol tvoj problem v tom ze tam neboli sparovane lampy? myslim ze to by ten problem vyriesilo...ako potom nastavis bias na aparatoch, ktore nastavitelny bias nemaju.. napr na mesinach hlavne kvoli neodbornym zasashom nie je (nebol) nastavitelny bias
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 ... 24 |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.23 sekund, 22 otázok.