Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
18. December , 2017, 20:02:31
Strán: 1 [2] 3 4 ... 24 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Výmena elektróniek.  (Prečítané 40791 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
5o
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 743



« Odpoveď #15 kedy: 12. September , 2006, 10:58:23 »

styrioci, no sparovane asi neboli ale ani niesu a po tom nastaveni hraju o HODNE lepsie! Takze to bolo v tom nastaveni.
  Apraty ,ktore nastavitelny Bias nemaju...neviem..?
Zaznamenané

Ja, Prsty, Trdlo, Godin LG-X, George Dennis GD60
Wah Volume Switch Pedal, kábel, Rivera Knuckle Head K100, Digitech JamMan, hand made box 1x12 Vintage 30.
shanike
stály hosť
*****
Príspevkov: 888



WWW
« Odpoveď #16 kedy: 02. Február , 2007, 22:56:30 »

5o nebol tvoj problem v tom ze tam neboli sparovane lampy? myslim ze to by ten problem vyriesilo...ako potom nastavis bias na aparatoch, ktore nastavitelny bias nemaju.. napr na mesinach hlavne kvoli neodbornym zasashom nie je (nebol) nastavitelny bias

no...
mesiny nepotrebuju biasing, pretoze to je hlupost....

ked mas na ampe nastavitelne predpatie, mozu sa stat 2 veci:
1)nastavis ho zle
2)rozladi sa to same, vdaka vibraciam...

vela ludi z biasingu robi uplnu vedu... vsetci tito "odbornici" si nechaju zaplatit za to, ze zoberu voltmeter a nastavia hodnoty, ktore mas predpisane v manuali... to je vsetko.
mesiny su nastavovane individualne, svoje robi aj to, ze pouzivaju kvalitne rezistory atd..
ak mas mesinu, mas o biasing postarane, proste tam mlaskni nove lampy a hraj...
ps: neviem, ako je to z pevnym biasingom u inym amp firmach, ale snad to riesia obdobne....
 Na zdravie!
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
***
Príspevkov: 7469



WWW
« Odpoveď #17 kedy: 02. Február , 2007, 23:48:36 »

Takze zhrnme to. V tejto teme si vychvalil fixed bias.

A v tejto dalsej teme si ho dokonale pochoval:
mesiny (teda calibre urcite) maju nemenitelny biasing a mesa lampy su testovane a vyberane tak, aby zodpovedali predpatiu mesa zosikov...
ked tam das nieco ine, nemas moznost upravit bias a moze to robit problemy, napr skratit zivotnost lamp...

Dalej pises tu v teme
Citácia
vela ludi z biasingu robi uplnu vedu... vsetci tito "odbornici" si nechaju zaplatit za to, ze zoberu voltmeter a nastavia hodnoty, ktore mas predpisane v manuali... to je vsetko.
No a su "odbornici", ktory maju fixed bias a priplacaju si za Mesa lampy, lebo ostatne im rychlo odidu. Najmarkantnejsie je to udajne pri 20/20.

Citácia
mesiny nepotrebuju biasing, pretoze to je hlupost....
Urcite? Nemam dalsie otazky Žmurk
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2225


teh shite!!111!


WWW
« Odpoveď #18 kedy: 03. Február , 2007, 00:24:58 »

Su apraty, ako napriklad nova elektronkova basova hlava od firmy Markbass, ktore si bias nastavuju uplne  automaticky.
Zaznamenané

shanike
stály hosť
*****
Príspevkov: 888



WWW
« Odpoveď #19 kedy: 03. Február , 2007, 10:25:31 »

Takze zhrnme to. V tejto teme si vychvalil fixed bias.

A v tejto dalsej teme si ho dokonale pochoval:
mesiny (teda calibre urcite) maju nemenitelny biasing a mesa lampy su testovane a vyberane tak, aby zodpovedali predpatiu mesa zosikov...
ked tam das nieco ine, nemas moznost upravit bias a moze to robit problemy, napr skratit zivotnost lamp...

Dalej pises tu v teme
Citácia
vela ludi z biasingu robi uplnu vedu... vsetci tito "odbornici" si nechaju zaplatit za to, ze zoberu voltmeter a nastavia hodnoty, ktore mas predpisane v manuali... to je vsetko.
No a su "odbornici", ktory maju fixed bias a priplacaju si za Mesa lampy, lebo ostatne im rychlo odidu. Najmarkantnejsie je to udajne pri 20/20.

Citácia
mesiny nepotrebuju biasing, pretoze to je hlupost....
Urcite? Nemam dalsie otazky Žmurk

nic som nepochoval... ono to dava zmysel. mesa robi aparaty s tym, ze najlepsie hraju s ich vlastnymi lampami. ked sa ti zvuk nepaci a chces experimentovat s inymi, kupil  si si nespravny zosik.
kebyze ti v garazi parkuje mercedes, tiez si do neho nekupujes nahradne diely od skodovky. mesa engineering ma narocnejsie poziadavky na lampy, maju na to balsoj pc tester, ci lampy splnaju ich (mesA) normy. mozno aj pre toto nemaju najlepsie vztahy s vyrobcami lamp, tebe by sa tiez nepacilo, kebyze je niektory tvoj odberatel az takto vyberavy a posiela ti spat 30% tvojich vyrobkov s tym, ze nesplnaju ich poziadavky. toto vsetko sa samozrejme odraza aj na cene mesa lamp, ale uprimne... ked mas na mesa amp, mal by si mat aj na mesa lampy Žmurk
 Na zdravie!
« Posledná zmena: 03. Február , 2007, 10:26:23 od shanike » Zaznamenané

shanike
stály hosť
*****
Príspevkov: 888



WWW
« Odpoveď #20 kedy: 03. Február , 2007, 10:28:20 »

Su apraty, ako napriklad nova elektronkova basova hlava od firmy Markbass, ktore si bias nastavuju uplne  automaticky.

?!? a vies aj, na akom principe to funguje? resp. konkretne ktory model?
« Posledná zmena: 03. Február , 2007, 10:33:49 od shanike » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2037



« Odpoveď #21 kedy: 03. Február , 2007, 10:44:22 »

shanike - nejako mam pocit, ze nemas s tymi biasmi tak celkom pravdu u MB. Inak za Marky mozem povedat, ze hraju uplne v pohode bezohladu na to, ci maju lampy parovane u Mesa Boogie.
Zaznamenané
shanike
stály hosť
*****
Príspevkov: 888



WWW
« Odpoveď #22 kedy: 03. Február , 2007, 10:48:36 »

shanike - nejako mam pocit, ze nemas s tymi biasmi tak celkom pravdu u MB. Inak za Marky mozem povedat, ze hraju uplne v pohode bezohladu na to, ci maju lampy parovane u Mesa Boogie.

z coho prameni tvoj pocit?
http://www.mesaboogie.com/US/Smith/biasadjust.html

inak napisal to randall smith (zakladatel MB), tak snad on vie, ako to vlastne je...
 Na zdravie!
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2352



« Odpoveď #23 kedy: 03. Február , 2007, 12:05:59 »

no...
mesiny nepotrebuju biasing, pretoze to je hlupost....

ked mas na ampe nastavitelne predpatie, mozu sa stat 2 veci:
1)nastavis ho zle
2)rozladi sa to same, vdaka vibraciam...

vela ludi z biasingu robi uplnu vedu... vsetci tito "odbornici" si nechaju zaplatit za to, ze zoberu voltmeter a nastavia hodnoty, ktore mas predpisane v manuali... to je vsetko.
mesiny su nastavovane individualne, svoje robi aj to, ze pouzivaju kvalitne rezistory atd..
ak mas mesinu, mas o biasing postarane, proste tam mlaskni nove lampy a hraj...
ps: neviem, ako je to z pevnym biasingom u inym amp firmach, ale snad to riesia obdobne....
 Na zdravie!

Stručne,jasne a zrozumiteľne-tvoj názor na bias-si v podstate úplne mimo.
« Posledná zmena: 03. Február , 2007, 12:12:17 od Rastis » Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #24 kedy: 03. Február , 2007, 12:12:33 »

FFamp-no to si nam teda o biase moc toho nenapisal Na zdravie!
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
***
Príspevkov: 7469



WWW
« Odpoveď #25 kedy: 03. Február , 2007, 12:15:31 »

Pocuj, nejak mam pocit, ze si moc posadnuty tym Mesa Boogie, vsak to je celkom normalna a snad aj trochu predrazena znacka, nie su to bohovia, ktori stavaju najpolahlivejsie zosilnovace na svete atd. A aj napr. Marshall ma mozno na stranke clanok o tom, preco nema fixed bias a tiez ho tam urcite vychvalili do nebies Žmurk
Zaznamenané

shanike
stály hosť
*****
Príspevkov: 888



WWW
« Odpoveď #26 kedy: 03. Február , 2007, 13:02:52 »

"Stručne,jasne a zrozumiteľne-tvoj názor na bias-si v podstate úplne mimo."

- bude aj nejaka konstruktivna kritika?

martinlm: mesinami posadnuty nie som. charakter samotnej znacky je mi u riti, riesit to nemienim, na to si kazdy spravi vlastny nazor. marshall na strankach nema clanok, preco ma nastavitelny bias, pozeral som to. maju tam akurat huste "hints and tips", skratka rady typu "pred prevozom zosilnovaca ho nechajte vychladnut, ze nie je dobre miesat lampy roznych znaciek" atd...
mozno by bolo na mieste, kebyze si precitas ten smithov clanok...
pokial ide o fixny bias u mesa zosikov... to mas akokeby si si kupil pocitac od apple. mas tam predinstalovany macOS, s ktorym apple pocitac pracuje najlepsie. samozrejme, mozes to neho prdnut windoze alebo trebars linux, ale musis ratat s tym, ze s povodnym macOS funguje ten pocitac najlepsie.
no a keby si vo svojom apple pocitaci silou mocou chcel mat windows, zrejme si si kupil nevhodny pocitac...
staci, sprostejsie to uz vysvetlit neviem.
 Na zdravie!
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2352



« Odpoveď #27 kedy: 03. Február , 2007, 13:14:30 »

Konštruktívna kritika nebude.Pokial si elektrotechnik a venuješ sa tomu,tak by to malo byť jasné.Pokial ťa to len zaujíma,tak si prečítaj odbornú literatúru.To je debata na dlhší čas,ak chceš pošlem ti nejaké články,mne sa to písať nechce,nemám na to čas.
Zaznamenané
shanike
stály hosť
*****
Príspevkov: 888



WWW
« Odpoveď #28 kedy: 03. Február , 2007, 13:17:27 »

Konštruktívna kritika nebude.Pokial si elektrotechnik a venuješ sa tomu,tak by to malo byť jasné.Pokial ťa to len zaujíma,tak si prečítaj odbornú literatúru.To je debata na dlhší čas,ak chceš pošlem ti nejaké články,mne sa to písať nechce,nemám na to čas.

nie som elektrotechnik a venujem sa tomu.
ehm, bavime sa este stale o gitarovych zosilnovacoch?!  :)
clanky kludne posli, budem len rad, i ked obavam sa, ze uz zachadzame do inych sfer...
 Na zdravie!
Zaznamenané

ff
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2352



« Odpoveď #29 kedy: 03. Február , 2007, 13:21:07 »

Len ogitarových ampoch.
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 24 |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.153 sekund, 22 otázok.