Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
16. November , 2024, 23:53:25
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: efekty na basu?  (Prečítané 10413 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #15 kedy: 13. Január , 2006, 10:36:12 »

kubriel napísal:
Citácia
compressor/limiter uz nepovazujem za efekt, ale za sucast dobre vybaveneho zosilovaca...

To iste si myslim aj ja.
Citácia
bas synth je co? to je ako ked mas midi gitaru? len je to midi basa?

Nieje to Midi zariadenie, je klasicka audio krabicka (aj Boss to robi). Robi to basove zvuky ako keby z modulu (nieco podobne ako pouziva basak v Jamiroquai).
Citácia
octaver je v pohode na solicka... to ti pridava ton o oktavu vyssie? ci nizsie? ci jak si nastavis?

Ako si nastavis, obecne byva -1 a -2oktavy dole a +1 hore.
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #16 kedy: 13. Január , 2006, 14:39:37 »

zvuky akokeby z modulu? to moze byt fajn.. co je modul? robia sa aj midi snimace na basu? ma to vyznam?
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #17 kedy: 16. Január , 2006, 16:40:59 »

kubriel napísal:
Citácia
zvuky akokeby z modulu? to moze byt fajn.. co je modul? robia sa aj midi snimace na basu? ma to vyznam?

MIDI snimace sa na basu robia, ale vyuzijes ich, pokial hras viac tonov na base naraz. Pokial len jeden, tak krabickovy Synth je dobra volba.
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #18 kedy: 16. Január , 2006, 22:45:20 »

to potom jako nemozem zahrat akord? na co je to potom dobre? to je pekna hovadina
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #19 kedy: 16. Január , 2006, 22:50:44 »

no mna by zaujimalo co to ten midi snimac vlasne je ... netusim vobec ... No hanbím sa..
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #20 kedy: 16. Január , 2006, 23:01:54 »

MIDI snimac ti z toho, co hras na gitare, spravi MIDI signal. Cize si na to pripojis nejaky zvukovy modul a mozes na gitare hrat so zvukom od klavesov cez dychove nastroje po bicie.

http://gitaristi.sk/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=&func=view&catid=33&id=1029#1029 -- o vyuziti PC na prevod gitara -> MIDI

http://gitaristi.sk/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=27&func=view&id=3174&catid=29&limit=10&limitstart=0 -- Pitu zvazuje kupu MIDI snimaca, na druhej strane pise o principe.

Naposledy upravil martinlm, : 16.01.2006 o 23:03
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #21 kedy: 17. Január , 2006, 09:16:14 »

kubriel napísal:
Citácia
to potom jako nemozem zahrat akord? na co je to potom dobre? to je pekna hovadina

Akord nezahras, ponevac by z toho bola dobra guca. Krabickovy Analogovy-Synth musi rozoznavat jednotlivy ton, ktory potom moduluje. Je to nieco podobne ako ladicka, ked zahras dva az viac tonov naraz, tak ti zobrazi nezmysli, alebo nezobrazi nic.

Pri MIDI snimaci by to bolo mozne, ten ma na kazdu strunu vlastny snimac, takze to funguje aj ako akord.

Naposledy upravil dr.karpathorky, : 17.01.2006 o 09:17
Zaznamenané
waldo42
pravidelný návštevník
Príspevkov: 273

« Odpoveď #22 kedy: 08. Február , 2007, 14:13:49 »

cavte,som tu uplne novy.na basu hram asi 3 mesiace a ako entuziasticky blb som si hned kupil aj multiefekt zoom b1x.myslim ze na to co hram je tam toho az moc.hlavne mi islo o auto bubenika(akoze metronom).aky je vas nazor na tuto krabicku?
Zaznamenané

mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
Roli11
nováčik
*
Príspevkov: 10

« Odpoveď #23 kedy: 12. Marec , 2007, 08:32:18 »

www.ebs.bass.se

tam najdes dost ukazok :)

UNICHORUS používam a fakt nemá chybu....
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #24 kedy: 12. Marec , 2007, 20:50:03 »

Ebs majú aj v made. Napočítal som ich asi 7-8. Jeden chalan to akurát skúšal(envelope filter) a hralo to dosť husto.
Zaznamenané

RED DEBILS
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #25 kedy: 24. Marec , 2007, 12:17:28 »

odrazda ma od nich hlavne ta cena. ak by som efektoval casto, tak by som do toho mozno isiel, za kvalitu sa plati, len mam dojem ze toto je uz prestrelene.
Zaznamenané

o-yep sro
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #26 kedy: 27. Marec , 2007, 18:37:33 »

odrazda ma od nich hlavne ta cena. ak by som efektoval casto, tak by som do toho mozno isiel, za kvalitu sa plati, len mam dojem ze toto je uz prestrelene.

Je. Tušímže žiaden nie je pod 6000. Počul som hrať bass synth od Ebs a následne od bossu a ibanezu. Rozdiel medzi nimi cene moc neodpovedal. Len pre majetných. Nezahrávaj sa
Zaznamenané

RED DEBILS
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 23 otázok.