kubriel
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 15. Január , 2006, 12:59:02 » |
|
aj vo mne ste prebudili zvedavost....
mala otazocka: ake intervaly sa vyuzivaju pri dvojhlasoch? hlavne tercie velke/male hej? pouzivaju sa aj kvarty, kvinty? sexty asi moc nie...
Naposledy upravil kubriel, : 15.01.2006 o 13:00
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
METALHAMMER
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 15. Január , 2006, 13:12:24 » |
|
ale ano povedal by som ze sa vyuzivaju uz od sekundy vsetky intervaly.....nemozes to tak generalizovat ze tercie a kvarty vzdy to zalezi od harmonie...a ked mas zlozity akord nebodaj este s neakou zvlastnou basou k tomu tak este to mozes podtrhnut zvlastnum dvoj troj hlasom...napriklad si zober ze ked mas trojhlas tak pouzivas dva neake intervaly k zakladnemu tonu..ale ked mas iba dva hlasy tak ten druhy moze napriklad kde tu zabrdnut do melodickej linky toho tretieho hlasu a tak to ozvlastnit (alebo si to v niektorych pripadoch zjednodusit).....cu caste aj take druhe hlasy ze stale drzia jeden ton a velmi pekne efekty to dakedy v dobrej harmonii vytvara.....ved urcite poznas akordy na gitare kde hras prazdne struny napr pocas celeho refrenu..a ake je to pekne.....vid nickelback - photograph....teraz to hrame s kapelou ......dobra ucebnica druheho a tretieho hlasu.....musia byt velmi zohrate...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Punisher
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 15. Január , 2006, 13:19:34 » |
|
ja rozmyslam nad tym,ze ked teraz,v 16 podam slusny deathovy vokal (prepacte za nedostatok skromnosti),co bude ked sa mi hlas uzplne...\"vyvinie\"?.... budem mat este lepsi hlas,ktori budem moct porovnat napr. s takymi velikanmi ako DEICIDE,alebo sa to uplne zmeni a budem radsej drzat hubu...
|
|
|
Zaznamenané
|
As A.S. LaVey said: \"The hunter must hunt. The moment he stops, he becomes the hunted\".
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 15. Január , 2006, 13:20:56 » |
|
tyvole. hrat na base, triafat sa s nou do rytmu, estne nebodaj nejakym zlozitejsim riffom a do toho davat dvojhlas, ktory obcas melodicky zabrdne do tretieho hlasu.... to uz je umenie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 15. Január , 2006, 13:31:16 » |
|
mna by zaujimalo, ci niekto z vas ma nejaku vychytavku na spev pocas nejakeho brutalneho riffu, nenapada ma tera ziadna skladba, ktoru by som mohol ako priklad dat...sakra ale v podstate urcite nemyslim taky suchy riff ako ze zahram 4 krat gecko 2 krat decko a 2 cecko, do toho snad vie spievat kazdy:silly:
myslim fakt brutal riff
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 15. Január , 2006, 13:42:30 » |
|
Punisher napísal:ja rozmyslam nad tym,ze ked teraz,v 16 podam slusny deathovy vokal Nech je to ako chce, to vracanie musi ist z brucha, nie z hrdla. Inak prides o hlasivky alebo co.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 15. Január , 2006, 14:02:21 » |
|
kubriel napísal:aj vo mne ste prebudili zvedavost....
mala otazocka: ake intervaly sa vyuzivaju pri dvojhlasoch? hlavne tercie velke/male hej? pouzivaju sa aj kvarty, kvinty? sexty asi moc nie...
Naposledy upravil kubriel, : 15.01.2006 o 13:00 Kubriel...v dvojhlasoch sa v zásade používajú tercie a ich obraty. Teda napríklad obratom malej tercie je veľká sexta. A obratom veľkej tercie je malá sexta. Napríklad, ak ti je spievanie o terciu nad príliš vysoko, môžeš ísť o sextu pod. Ak ideš do trojhlasov, tak používaš aj kvinty a kvarty (pretože sú to obraty jedna druhej). Hlavne si musíš byť vedomý, do akých akordov ideš spievať...proste ti to do nich musí sedieť. Veľa závisí aj od toho, či sólový spev speiva primu, tercku, alebo kvintu. Čo sa týka mikráku, tiež som mal ten problém a podľa mňa je to otázka zvyku. Proste sa zrazu počuješ nie od úst,ale z nejakej 5 metrov vzdialenej bedne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 15. Január , 2006, 14:08:07 » |
|
takze ked mi je tercia moc vysoko, zaspievam tu terciu, ale o oktavu nizsie, takze vlastne o sextu nizsie od povodneho tonu? sedi to? alebo som to cele poplietol?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 15. Január , 2006, 14:17:24 » |
|
tak tak
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 15. Január , 2006, 14:20:11 » |
|
musim spravit niekolko pokusov s mikrofonom...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 15. Január , 2006, 14:49:19 » |
|
Astaroth777 - odporúčam ti knižku \"Hlasová výchova popového zpěvu\" od Františka Tugendlieba, už som ju tu niekde v podobnej téme spomínal. Máš v nej aj CD s ukážkami na rozospievanie. Bude sa ti to zdať srandovné, asi aj susedom, ale stojí to zato. Cvičenia sú zamerané cez rozospievanie falzetu k normálnemu hlasu. Tugendlieb je v tomto smere legenda, výborný priekopník aj učitež a veža českých aj slovenských spevákov (tých lepšie spievajúcich) prešlo jeho rukami.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 15. Január , 2006, 14:53:54 » |
|
martinlm napísal:Punisher napísal:ja rozmyslam nad tym,ze ked teraz,v 16 podam slusny deathovy vokal Nech je to ako chce, to vracanie musi ist z brucha, nie z hrdla. Inak prides o hlasivky alebo co. tak to jest pravda!!! OT: niekde som pocul, zevraj hetfild spieva hlasivkami, to hovoril zevraj nejaky expert a ze sa divi ze mu hlasivky neodisli
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killya182
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 15. Január , 2006, 14:56:04 » |
|
pitu napísal:Astaroth777 - odporúčam ti knižku \"Hlasová výchova popového zpěvu\" od Františka Tugendlieba, už som ju tu niekde v podobnej téme spomínal. Máš v nej aj CD s ukážkami na rozospievanie. Bude sa ti to zdať srandovné, asi aj susedom, ale stojí to zato. Cvičenia sú zamerané cez rozospievanie falzetu k normálnemu hlasu. Tugendlieb je v tomto smere legenda, výborný priekopník aj učitež a veža českých aj slovenských spevákov (tých lepšie spievajúcich) prešlo jeho rukami. wow, to akoze najskor sa tam cvici z fistulky falzet a potom z falzetu klesame nizsie a nizsie???
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 15. Január , 2006, 15:30:55 » |
|
killya182 napísal:wow, to akoze najskor sa tam cvici z fistulky falzet a potom z falzetu klesame nizsie a nizsie??? Hej. Pri rozospievaní falzetu sa uvolnia a pripravia hlasivky na normálne spievanie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 15. Január , 2006, 15:33:25 » |