Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 23:40:47
Strán: [1] 2 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: stava sa hlava :)  (Prečítané 7807 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
jimmi
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 82

« kedy: 20. Február , 2006, 21:08:13 »

Konecne sa mi podarilo mojho oca ako stareho elektrikara \"dokopat\" k tomu aby mi postavil hlavu. Kedze nie je amater dal som mu postavit rovno podla mna NAJkvalitnejsiu hlavu hiwatt 100. Mam ale jeden VAZNY PROBLEM povedal mi ze si mam pozhanat trafa vstupne a vystupne a kedze ja sa do toho rozumim jak kura pivu tak vas ziadam HELP ME Si píš!!! kde by som ich mohol najst, kupit alebo nieco take Huh!
Zaznamenané

Rock & Roll ain´t noise pollution
ROCK & ROLL ain´t gonna die.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #1 kedy: 20. Február , 2006, 21:11:20 »

poprosime potom obrazovu dokumentaciu a priebezne info ako postupujete:-)
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2 kedy: 20. Február , 2006, 21:47:55 »

Co tu mate vsetci s tymi Hiwattmi? :woohoo:
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
jimmi
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #3 kedy: 21. Február , 2006, 07:03:22 »

bude to tym ze si nas nakazil svojim clankom....odbocme k teme ....najprv musim najst trafka a az potom bude technicka dokumentacia takze mi pomozete patrat :)
Zaznamenané

MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #4 kedy: 21. Február , 2006, 10:21:49 »

vstupne trafo by nemal byt az tak velky problem skôr výstupné sa tazko zháňa.. doporucujem ich dat komusi nvinúť
vstupné primár 230V, sekundár 6,3V na žhavenie a cca 300V anódové.. parametre výstupného trafa záležia od výkonu zos. od napetia na sekundárnom vinutí(anódovom) a impedancii reproduktoru.. skús sa obrátit na nejakeho skúseného stavitela..

alebo objednaj na www.tubeampdoctor.com
Zaznamenané

FALLGRAPP
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #5 kedy: 21. Február , 2006, 10:37:08 »

Vystupne trafo mali tie Hiwatty neviem ake super, takze ak chces ten zvuk, musi byt velmi kvalitne. Malo by podla mna celkom standardizovane, ved ked mas napriklad 2xEL34 push-pull, tak maju presne dany vystupny odpor.

A to je 100W ci 50W zosilnovac? Progrocker ma problem 50W vybudit, takze to zvaz..
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #6 kedy: 21. Február , 2006, 11:10:05 »

Nepostav si zbytočne silnú kravu bez skreslenia. Aj keď ten zvuk je vintage, ale len čistý.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 21. Február , 2006, 11:15:49 »

100w fakt nestavaj, lebo ak by si sa ozaj priblizil charakterom k originalu, tak 100w pokial nechces hrat vo velkych salach vobec nevyuzijes a budes s nou len trpiet, nehovoriac o frustrovanych spoluhracoch. Aj 50w je az az.

Co sa tyka traf, originaly mali mohutne a predimenzovane Partridge trafa, tie dnes velmi tazko zozenies. Na Ebay som ale par videl obcas, skus semtam pohladat. Mozes pouzit aj trafa z aparatov Sound City, tie mali niektore modely z konca 60tych rokov tie iste.

Inak vela potrebnych udajov najdes tu: http://www.mhuss.com/Hiwatt/index.html

A vela dalsich potrebnych informacii najdes tu na tomto skvelom fore: http://vintageamps.com/plexiboard/index.php

Osobne by som Ti radsej ale radil pockat, nasetrit viac a kupit original z Ebay, lebo na domacu kopiu vynalozis tiez celkom slusne naklady a nikdy to nebude ono, lebo vela komponentov dobovych uz jednoducho nezozenies.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #8 kedy: 21. Február , 2006, 11:17:34 »

Pritvrdim aj ja - bez takeho isteho trafa, ake bolo v povodnych modeloch Hiwatt a stoji dnes nehorazne peniaze, to bude zvukom Hiwatt len vzdialene pripominat.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #9 kedy: 21. Február , 2006, 12:25:57 »

Stavat si Hiwatt doma a v roku 2006 ako prvy vaznejsi aparat mi pride trochu bizarne. Jednak je to zvukovo prisne specificky aparat a jednak jediny, kto z nas tu v dnesnej dobe chce na taky zvuk hrat je Progrocker Ja som čert.. - samozrejme vobec nie v zlom, srandu si robim, ale uz si na taky aparat hral ?  Pustite sa do nejakeho Marshallu, tam nebude az tak na prekazku, ked to nebude hrat uplne rovnako. Tie trafa su fakt dolezite, na zvuk hlavne vystupak. Najjednoduchsie je pouzit trafa z Tesla Mono 50, Mono 130, Music 70, Music 130. Alebo kupit original od nejakeho sucasneho vyrobcu -> google -> tube outupt transformer... Ale to s tymi Teslami je asi lacnejsie a rychlejsie a viaceri odtialto Ti potvrdia, ze to s nimi moze fungovat uplne skvele.
Zaznamenané
jimmi
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #10 kedy: 21. Február , 2006, 19:20:54 »

kde mne treba taku silnu kravu koli tomu ze som nahluchli a ten zosik co mam (50w zosik jcm800 rozdall ) sa mi zda ze hra tichsie ako kamosove 20wattove kombicko. hram na plne kule a oproti tomu kobicku ktore je vykrutene cca na 50%...chcel som hiwatt preto lebo sa pokusam hrat a pocuvam Pink Floyd a David Gilmour na tom hra , podla mna je to pecka. Ked tak mi poradte neaku alternativu ktora by bola dost hlasna a cista
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11 kedy: 21. Február , 2006, 19:38:50 »

A nemas len problem s bednou ? Necitlive repraky, zbytocne vysoka impedancia ? Prave Rozdall sa na strankach chvali, ze nie su watty ako watty... Alebo je ten aparat uplne rozhaseny - hnile koncove lampy, v zlom rezime pracujuce... Neexistuje aby niekto s dobrou 50W lampovou hlavou plakal, ze hra prilis ticho.
Zaznamenané
jimmi
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #12 kedy: 21. Február , 2006, 19:49:43 »

bedna tam ma 2 G12h 100 celestion-ky sa mi mari ze to su 16 ohmove... na zosiku je to ale problem lebo tam nie je prepinac na odpor  repracikov z 8 na 16 ohmov a je tam fixou zamalovane 16 ohmov... co uz... mam na teba este jednu otazocku ked hram tak mi chrci zosilovac, ked zahram obycajny akord tak jemne chrci ako ked chrci telka ked nemas naladeny ziaden kanal. Cim to je odchadzaju mi lampy Huh! alebo nieco horsie Huh!
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #13 kedy: 21. Február , 2006, 19:56:48 »

daj si najprv k niekomu co sa do toho vyzna skontrolovat hlavu a popripade nech sa mrkne ako to mas prepojene s bednou.
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14 kedy: 21. Február , 2006, 19:57:55 »

jimmi napísal:
Citácia
Ked tak mi poradte neaku alternativu ktora by bola dost hlasna a cista

Povedz najprv kolko si ochotny do toho najviac vrazit.
Inak ta 50w hlava asi nie je uplne kosher, daj si ju skontrolovat veru.

Naposledy upravil Progrocker, : 21.02.2006 o 19:58
Zaznamenané

Strán: [1] 2 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 23 otázok.