Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2018, 09:46:11
Strán: 1 2 [Všetko] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako na ladičku.  (Prečítané 2400 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
misofg
stály hosť
*****
Príspevkov: 925

ABCDEFUCK


« kedy: 21. Február , 2006, 09:41:08 »

Myslím ako ju zapájate. Či už pri živom hraní alebo v skúšobni.Ja mám Yamahu YT - 250. a mám takú dilemu. Lebo na koncerte keď sa chce človek doladiť tak nie je moc času vyťahovať kábel strkať ladičku a tak. Včera som ju skúšal dať do slučky s ostatnými krabičkami, samozrejme vstále zapnuntú. Takto by to šlo pri živom hraní ale ubralo to skreslenie a čistý kanál trochu chrapčal keď som sa oprel do gitari. aj celko to nejak skur..lo zvuk. čiže tudy cesta nevede.

Neviete poradiť na to nejakú fintu. Tuner out na kombe nemám.
Zaznamenané
Gazda
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 518



« Odpoveď #1 kedy: 21. Február , 2006, 09:46:36 »

Spravit si By-pass ladicku:P
Zaznamenané

...If the amp wasn't made to be played cranked to the max, then it wasn't made like a Marshall.
dulla
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 274


« Odpoveď #2 kedy: 21. Február , 2006, 09:52:03 »

Alebo použiť BOSS AB-2 Foot Switch,alebo niečo podobné...
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #3 kedy: 21. Február , 2006, 09:53:51 »

Hm..to s tým chrčaním je divné...ja som ju normálne zapojil medzi gitaru a kombo, ale nemám žiadne krabičky, všetky efekty ťahám z komba. Ladičku som mal položenú na kombe a počas hrania vypnutú. Keď som potreboval doladiť, tak som ju jednoducho zapol a potom vypol a hral. Stále bola zapojená v ceste a pochybujem, že by vypnutá ladička nejako dosierala  zvuk, teda nedáva mi to zmysel, ak je ladička v poriadku.
Zaznamenané

ondro
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 254



« Odpoveď #4 kedy: 21. Február , 2006, 09:58:26 »

no podla mna otazka znie akurat tak,ci ta ktora ladicka ma true bypass alebo to len pisu na obale Žmurk
Zaznamenané
dulla
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 274


« Odpoveď #5 kedy: 21. Február , 2006, 10:01:45 »

Inak mám tú istú ladičku YAMAHA YT-250,a tiež ju mám stále zapojenú v signálovej ceste za basgitarou.Ešte ma nenapadlo vyskúšať či nejako komprimuje signál...:dry: Musím skúsiť.

Naposledy upravil dulla, : 21.02.2006 o 10:03
Zaznamenané
dulla
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 274


« Odpoveď #6 kedy: 21. Február , 2006, 10:17:01 »

Hmm.Skúsil som a žiadny rozdiel vo zvuku.Dokonca som skúsil vybrať baterku,a šlo to furt bez zmien...
(Na krabici ani v manuáli,žiadna zmienka o True Bypass).
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
*****
Príspevkov: 1353


digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..


« Odpoveď #7 kedy: 21. Február , 2006, 10:33:35 »

ja som si v predtosilovači prirobil jeden prepínač a jeden výstup jack6,3. ladičku mam položenú na aparáte z ktorého mi do nej ide káblik.. čiže keď chcem ladiť tak len šťuknem vypínač a ladím.. mam to zapojené na dva režimy buď ladičkou prechádza signál z gitary do aparátu, alebo MUTE kde vstup ide priamo do ladicky a vstup preampu je zvedenyý na GND
Zaznamenané

FALLGRAPP
Majo Fero
inventár podniku
*******
Príspevkov: 3679


večne usmiaty gitarista :-)


« Odpoveď #8 kedy: 21. Február , 2006, 11:01:51 »

Maloktora ladicka ma truebypass, ja som sa osobne este s takouto nestretol. Mozno nejake rackove, kvalitne ladicky maju. Neviem. Ja som skusal pripajat ladicku medzi gitaru a preamp a hruuuza. Zralo to tolko signalu, ze som skoro odpadol. Od tejto skusenosti pripajam ladicku na koncertoch zasadne po preampe z druheho vystupu. Z prveho mi ide zvuk do powerampu. Mam stereo preamp, cize signal ovplyvneny ladickou nezasahuje do signalu gitara-preamp-poweramp.
Zaznamenané
dulla
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 274


« Odpoveď #9 kedy: 21. Február , 2006, 11:07:52 »

Neskúšal som tú Yamahu YT--250 za gitarou,ani cez zkreslenie,ale cez basu som žiadny rozdiel nazaregistroval...
Zaznamenané
misofg
stály hosť
*****
Príspevkov: 925

ABCDEFUCK


« Odpoveď #10 kedy: 21. Február , 2006, 11:29:27 »

A tú ladičku máš ako zapojenú. Gitara-ladička-aparát alebo ako?

Mne to beží asi takto :
Gitara-kvákadlo-kombo. A všetky ostatné krabičky v efektovej slučke. No a všetko ide ako má. A keď zapojím do slučky aj ladičku tak to už nie je to pravé orechové. A ladička je v poriadku určite.
Zaznamenané
dulla
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 274


« Odpoveď #11 kedy: 21. Február , 2006, 11:47:28 »

misofg napísal:
Citácia
A tú ladičku máš ako zapojenú. Gitara-ladička-aparát alebo ako?...

Presne tak.Basa-ladička-aparát.Skús ju dať pred preamp a nie do slučky...
Vyskúšam na skúšobni čo to robí z gitarou a skreslením...
Netvrdím ale že je true bypass...
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #12 kedy: 15. Marec , 2010, 08:32:52 »

nazdar, na co sluzi na ladicke taky tuplik ze "flat"?. ja to mam na mojej a v navode to tam ani nie je vysvetlene. 
Zaznamenané
xing
stály hosť
*****
Príspevkov: 936



« Odpoveď #13 kedy: 15. Marec , 2010, 09:08:08 »

ja mam Korg Pitchblack, je bez straty zvuku...
Zaznamenané
Doldy
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 15. Marec , 2010, 09:11:49 »

ja mam Korg Pitchblack, je bez straty zvuku...

no dobre, len na co to je ten flat? ked to stlacam tak sa mi ukazuju nejake noty alebo co to je stale dookola
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11842



« Odpoveď #15 kedy: 15. Marec , 2010, 09:20:38 »

na podladenie o pol tona, resp cely ton...  na ladicke ti bude ukazovat normalne ladenie, ale budes podladeny..
« Posledná zmena: 15. Marec , 2010, 09:20:59 od styrioci » Zaznamenané

buro
stály hosť
*****
Príspevkov: 754


http://sk-sk.facebook.com/people/Maros-Jurina/1544


WWW
« Odpoveď #16 kedy: 27. Marec , 2010, 19:27:22 »

Tiez mam ten KOrg a absolútna spokkojnosŤ. Strátu signálu som nejak nepostrehol, je pevnej konštrukcie,malých rozmerov a ladí sa s ňou veľmi pohodlne + prehľadný displej. Chcel som povodne TU2 ale ked som si ju vyskúšal naživo tak som bol rád ze som kupil ten korg
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
duro
stály hosť
*****
Príspevkov: 1011


Tone is in Fingers!


« Odpoveď #17 kedy: 27. Marec , 2010, 23:19:49 »

ja mám tiež korg   max.spokojnost Na zdravie!
Zaznamenané

TONE IS IN FINGERS Si píš!!!
Fender stratocaster,OLP Luke model  EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
RobG
inventár podniku
*******
Príspevkov: 3377



« Odpoveď #18 kedy: 28. Marec , 2010, 01:33:39 »

Mám v racku pred Ampom: KORG DTR-2000, napájač SAMSON, vysielačku, rackový WAH CRY BABY. Bežný štandard vo svete, bez problémov.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [Všetko] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 2.976 sekund, 22 otázok.