Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
23. November , 2024, 22:23:17
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Martinlm  (Prečítané 46961 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #90 kedy: 03. Apríl , 2007, 22:51:31 »

Greco sa prave nachadza u mna - dokladne ho potestujem a napisem spravu.  Si píš!!!
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #91 kedy: 04. Apríl , 2007, 16:13:04 »

Takze dnes som sa k nemu dostal konecne a poriadne som ho poskusal. Vcera som bol este k nemu trosku skepticky, ale po vymene strun, malom nastaveni mozem povedat, ze to Greco je urcite najlepsi "negibson" Les Paul aky som kedy skusal.

Nic v zlom, ale vsetky Epi, Vintage a pod. su pozliepane hracky oproti tymto starym Japoncom.

Toto znie porovnatelne s novsimi seriovymi Gibson LP Standard, ma to peknu farbu tonu, nezlieva sa a je velmi dynamicky. Prekvapeny som bol cistotou zvuku aj pri vacsom skresleni - snimace su vyborne. Ma to skratka typicky zemity tucny zvuk, aky si predstavujem a aky som zazil u Gibson LP Standard. Chybickou krasy je slabsi sustain ako som ocakaval a je menej akusticky rezonantny oproti vacsine Gibsonov. Zvukom je to ale klasicky Les Paul Standard, ma poctive snimace (prirovnal by som ich ku Gibsonom 57 classic, tie snimace ma fakt milo prekvapili), cize so slabsim vystupom, ale su dost detailne a citatelne a podla mna lepsie ako bezna Gibson 498T a 490 kombinacia. Vypracovanie je poctive, profil krku standardny, skratka poctivy nastroj. Vaha je slusna, asi tak 5 kg tipujem. Charakteru zvuku okrem sustainu nemam co vytknut, to je podla mna rozhodujuce. Skvely nastroj. Na zdravie!
« Posledná zmena: 04. Apríl , 2007, 16:17:51 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #92 kedy: 04. Apríl , 2007, 16:17:33 »

No tak to zacinam byt zvedavy aj ja  :). Jakze nema sustain ? Nepomohla by teda vymena kobylky za spravnejsi typ ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #93 kedy: 04. Apríl , 2007, 16:21:51 »

No tak to zacinam byt zvedavy aj ja  :). Jakze nema sustain ? Nepomohla by teda vymena kobylky za spravnejsi typ ?

Netusim, podla mna to moc nepomoze, ale uvidime...

Sustainu ma menej ako som u LP zvyknuty, ale zas nie nejako kriticky. Rezonantna je tiez menej, ale to je tym tazkym mahagonom -- to som si celkovo vsimol, ze cim tazsi Les Paul, tym menej je obvykle akusticky rezonantny. Vyvazi to ale velmi pekna farba tonu a "staromodny" charakter zvuku. Toto je gitara stvorena ku klasickemu 70s aparatu a s tym na klasicky rock. Vazne, uz som hral na dost novych Gibson LP Standardoch a toto Greco sa pred nimi nema co skryvat, dokonca ma "klasickejsi" zvuk este oproti nim, kvoli kvazi PAF snimacom.
Zaznamenané

rudy
Hosť
« Odpoveď #94 kedy: 04. Apríl , 2007, 16:28:10 »

To je GRECO čo bola na jamsession v TN ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #95 kedy: 04. Apríl , 2007, 16:36:43 »

No ak ho tam mal MartinLM a bol to cierny Standard tak asi hej. Neviem tu o inom majitelovi. :)
Zaznamenané

rudy
Hosť
« Odpoveď #96 kedy: 04. Apríl , 2007, 16:45:47 »

No ak ho tam mal MartinLM a bol to cierny Standard tak asi hej. Neviem tu o inom majitelovi. :)
Tak o tom Imbus tiež napisal jednu vetu. Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #97 kedy: 04. Apríl , 2007, 16:49:21 »

Tak o tom Imbus tiež napisal jednu vetu. Žmurk

Aj MaTeS  Žmurk
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #98 kedy: 04. Apríl , 2007, 17:16:51 »

presne tá Žmurk sme uz tam mohli spravit test LPciek...
Zaznamenané

FALLGRAPP
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #99 kedy: 05. Apríl , 2007, 12:20:31 »

Na jame som tam mal este povodne mechaniky, teraz tam mam na skusku Gotohy (Milos1, myslim na teba!), chystam sa na nulak Tusq (cau Rastis, snad o 2 - 3 tyzdne by si si ju pozical Žmurk), potom to uz dufam bude ok.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #100 kedy: 03. Máj , 2007, 23:25:36 »

Drzal som tu gitaru dnes v ruke par minut. Tvar, design aj vaha je v poriadku - Les Paul. Hral som na mne neznamom aparate, s nicim som neporovnaval, ale ton, nabeh tonu, charakter tonu - vsetko v poriadku, Les Paul. Sustain tam nejaky bol, aj ked som bol pri tej hlasitosti toho ampu vacsinou hned vo vazbe :). Gitara sa mi lubila, aj ked sa poklopkalo z predu aj zozadu bolo vsetko v poradku - Les Paul :). Tisici krat to asi zazneje, ale taky Epi a ani nic podobne nove v takejto cene som este nevidel, ako bolo toto. Ci to ladilo alebo drzalo ladenie som nestihol vypozorovat... Snad budem mat tu cest aj dlhsieho opacenia.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #101 kedy: 17. September , 2007, 15:28:47 »

Na obrazku c.1. vidime pickguard z http://guitarpartsresource.com. Otvor na skrutku pri hmatniku nesedi asi o 1mm, nesedi kobylkovy snimac. Poloha kovovej L uchytky je OK, ale nesedi vyska, tiez len nepatrne.

Na obrazku c.2. vidime pickguard z Epiphone LP 100. Otvor na skrutku pri hmatniku sedi, nesedi jeden a ani druhy snimac, nesedi tvar a nesedi ani poloha kovova L uchytka.

Ten z http://guitarpartsresource.com je original Gibson tvar, takze mi neostava nic ine, nez sa na to cele vysrat.

* greco_pickguard_mism1.jpg (17.61 KB, 422x317 - prehliadnuté 350 krát.)

* greco_pickguard_mism2.jpg (16.5 KB, 422x317 - prehliadnuté 359 krát.)
« Posledná zmena: 17. September , 2007, 15:29:36 od Martinlm » Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #102 kedy: 17. September , 2007, 15:34:03 »

Inak ten pickguard je z nejakého ultra rare vintage honduraského bakelitu, alebo ti to niekto podľa nákresu vyreže aj zo staršieho trabanta? Fakt, že neexistuje origoš pickguard je dôvod sa na celú vec vysrať?
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #103 kedy: 17. September , 2007, 15:40:15 »

A vyrezes mi ho? Som frajer

Mozno som mal zacat tym ?§!.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #104 kedy: 17. September , 2007, 15:42:10 »

No ja nie, ale niekto kto má na to aspoň takú tú hore-dole pílku, alebo čo.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.079 sekund, 23 otázok.