Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #135 kedy: 02. Máj , 2008, 18:19:50 » |
|
(...) alebo fantazirujem a neni v tom ziadna kupelka ? povedzte mi, nech sa tu nezhovadujem zbytocne Je. V ostatnych je tiez kusok nieco, ale neviem posudit. A tato sa mi zda uplne ok: http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,32940.msg147079.html#msg147079Nepomohlo by najst nieco ako optimalnu hlasitost? Ano, viac hlasitosti z repraku, aj viac odrazov, ale nejako to... Aspon pootvaraj vsetky skrine s oblecenim, co mas
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #136 kedy: 02. Máj , 2008, 18:43:53 » |
|
samozrejme. akustika miestnosti je velmi dolezita aj pri nahravani, aj pri mixovani...
prave preto nahravam cez linku lebo ja doma nemam dobru miestnost ako v studiu. ale stacila by nejaka vaccsia oblozena z drevom a trochu zatlmena a potom uz sa len hrat s mikrofonmi. ked sa najdu optimalne urovne hlasitosti a miesta na snimanie tak je to uz rutina. a VHT bedna ma HiFi zvuk takze z nej nejde ani vela strku a pazvukov takze len treba najst ten optimalny setup bez dorabania equalizermi a inymi pluginmi nech je origos zaklad zvuku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #137 kedy: 02. Máj , 2008, 18:47:53 » |
|
hlavne doma peckovat lampac do pracovnej hlasitosti je dost ulet ja doma tiez linkujem... ale neviem si moc predstavit celu origos metalovku so zivimi nastrojmi, a gitary po linke... dnes sice je moznosti a moznosti, ale aj tak...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #138 kedy: 02. Máj , 2008, 18:51:46 » |
|
hlavne doma peckovat lampac do pracovnej hlasitosti je dost ulet ja doma tiez linkujem... ale neviem si moc predstavit celu origos metalovku so zivimi nastrojmi, a gitary po linke... dnes sice je moznosti a moznosti, ale aj tak... sak prave ze to nemusis peckovat a je ta linka aj dnes dost vysoky level uz ale dobre studio poriadny mix pult je urcite lepsi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #139 kedy: 03. Máj , 2008, 06:52:29 » |
|
tie posledne nahravky carvinu boli praveze dost vypeckovane, som momentalne na orave u rodicov v dome, mozem tu peckovat co chcem, rodicom to nevadi....
to vht je pri "izbovejsej" hlasitosti, nie vsak uplne ticho
|
|
|
Zaznamenané
|
stoka!
|
|
|
|
spyros
|
|
« Odpoveď #141 kedy: 03. Máj , 2008, 07:24:00 » |
|
tie Carviny sa mi aj lubia viac Prave som chcel napisat, ze aj ten Carvin nema zvuk na zahodenie... vela sa ukaze, ked je ten zvuk v kapele a nielen "nasucho".
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #143 kedy: 03. Máj , 2008, 15:37:53 » |
|
Misko, pekne ti zneju tie ukazky. Ten E606 mikrofon je superkardioda. Pouzivam na git. aparaty v studiu najcastejsie dva typy mikrakov E606 a SM57. Ale je to vec vkusu, ktory sa na aky typ zvuku hodi viac. Idealne ich kombinovat a potom pri mixazi urobit pomer, alebo vybrat ten vhodnejsi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #144 kedy: 03. Máj , 2008, 15:46:21 » |
|
... Idealne ich kombinovat a potom pri mixazi urobit pomer, alebo vybrat ten vhodnejsi.
suhlasim. takto som zacal postupovat v poslednej dobe aj ja - 2 rozne majky, kazdy trosku inde... a zatial mi vzdy vyslo, ze najlepsi zvuk je, ked su oba - ako si vzdy jeden z nich vypinam, tak vzdy polovica zvuku odide a nemyslim iba co sa tyka hlasitostiii... tie 2 mikrofony naberu asi vacsiu cast toho komplexneho zvuku, ako iba jeden...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #145 kedy: 03. Máj , 2008, 19:05:27 » |
|
Posledne som tocil jednu kapelku a pred git. boxom som mal 1xE606, 3xSM57. Vsetky jemne offcenter a na blizko. Plus este Geminy 1" kondik v priestore, ktory sa nie vzdy osvedcil ako hlavny mic (vacsinou ho hned vypinam, lebo pri kombinovani s ostatnymi je posunuta faza). Nakoniec uplne postacila kombinacia E606+SM57, aj ked kombinacia 3xSM57 znele tiez dost dobre a zachytila dost verne to, co hralo z aparatu.
Po poslednom prieskume USA kapiel, ktore hraju na Mesiny Recta som zaznamenal najcastejsie kombinacie dvoch 1" kondikov na blizko. Este toto musim vyskusat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
miso_kolo
|
|
« Odpoveď #146 kedy: 03. Máj , 2008, 21:34:01 » |