yesfan
|
|
« Odpoveď #1365 kedy: 05. Október , 2013, 17:31:25 » |
|
mne skor ohladom bicich chyba ta Portnoyova zivelnost... teraz je tam najvacsi ale aj najkludnejsi technik planety, co drajvu velmi nepomohlo...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ANightmareToRemember
Hosť
|
|
« Odpoveď #1366 kedy: 09. Október , 2013, 11:25:01 » |
|
Ta zivelnost bola ozaj dobra vedel ludi rozprudit ale sam si za to moze,ze odisiel z kapely predsa nerealne chcem si oddychnut od bubnovania ale dalsie projekty beriem :-)
|
|
« Posledná zmena: 09. Október , 2013, 11:26:11 od ANightmareToRemember »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #1367 kedy: 09. Október , 2013, 12:11:49 » |
|
to si vytrhol z kontextu, ze kecal ze si chce oddychnut od bubnovania.. praveze sa vyjadril tak, ze na bicie hrat chce, ale ze DT by si mal dat radsej pauzu, pretoze pomaly kazdy rok samoucelne vydava novy album.. on sam mal pocit ze poslednych x albumov sa tocia dokola v tom istom kruhu, co je aj moj nazor.. chcel aby mali skladatelsku pauzu a prisli s niecim co sa naozaj moze oznacit ako progressive metal... lebo toto co davaju von posledne roky je daleko od progu.. ked uz kopirujes sam seba a vykradas a hras uz xkrat pocuty riff do xkrat pouziteho aranzu tak ani ten 'novy lepsi zvuk gitary' (ktora imho znie na albume otrasne) ta nezachrani..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ANightmareToRemember
Hosť
|
|
« Odpoveď #1368 kedy: 09. Október , 2013, 14:31:46 » |
|
a co by portnoy zatial robil zas by zacal srebat a potom by zas dal 7 trackov a nazval by to saga o piti part 2 :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Lario1
|
|
« Odpoveď #1369 kedy: 10. Október , 2013, 08:48:06 » |
|
Nový album mám už napočúvaný a moje pocity z neho sú tiež veľmi pozitívne. Na Dream mám najradšej atmosferické pasáže a tie famózne epické linky, na druhej strane na tie časové signatúry a tie ich kvázi falošné unisono vyhrávky som si musel trochu zvykať. V novom albume je niečo čo bolo aj v starších, ale je svojím spôsobom modernejší. Taktiež bicie sú veľmi dobré. Osobne som sa stále vyhýbal konverzáciám na tému Portnoy vs. Mangini, lebo to nemá zmysel, ale osobne je u mňa Mangini favoritom, bez ohľadu na to, že o ňom hovoria, že je to len technik a emocionálne vykastrovaný. Mangini v albume zahral skvele no zároveň to nie je nijak prehnané, proste netlačil nič čo by tam nemalo byť. Veľmi sa mi páči napríklad jeho linka v The Bigger Picture v sóle. Čo sa týka zvuku, tak u mňa bol Dream Theater z pohľadu mixingu a masteringu stále TOP. Okrem samotných nástrojov sú tam tony krásneho ambientu dotvárajúceho atmosféru, orchestrálne prvky aj rozprávanie do pozadia skladby. Gitary som mal najradšej v albume Train of Thought, v novom mi neznejú až tak prirodzene. Osobne sa mi nepáči, keď Petrucii dáva do rhytm gitary modulačné efekty. Na novších videách z youtube je tam strašne veľa chorusu v beglajtoch a to sa mi veľmi nepáči. Labrieho spev sa mi zdá zatiaľ najlepší v tomto albume, príde mi veľmi chytľavý, zrozumiteľný a je tam atmosféra, nie je taký ukričaný, čo je dané možno aj tým, že jeho spev nejde až tak vysoko ako v minulých EP. Celkový dojem veľmi dobrý. Chystám sa na koncert, ktorý bude môj prvý DT live.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1370 kedy: 10. Október , 2013, 12:47:28 » |
|
mne to pripada, akoby sa ortodoxni fanusici museli navzajom potlapkavat a hecovat, ze ten album neni p*čovina. ja som ho nepocul, ani sa nechystam, ale DT je tak slizky fenomen, ze nestaci, aby si clovek povedal, ze sa o to nebude zaujimat... jednoducho den co den tu ktosi bude presviedcat, aka je to super kapela a aky super album natocili... lebo keby to nedeklarovali takto verejne, tak sami pred sebou si to asi neuveria
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killo
|
|
« Odpoveď #1371 kedy: 10. Október , 2013, 12:56:56 » |
|
mne to pripada, akoby sa ortodoxni fanusici museli navzajom potlapkavat a hecovat, ze ten album neni p*čovina. ja som ho nepocul, ani sa nechystam, ale DT je tak slizky fenomen, ze nestaci, aby si clovek povedal, ze sa o to nebude zaujimat... jednoducho den co den tu ktosi bude presviedcat, aka je to super kapela a aky super album natocili... lebo keby to nedeklarovali takto verejne, tak sami pred sebou si to asi neuveria ..a stále si kráľ :-D :-D
|
|
|
Zaznamenané
|
Captain SEXXX !!
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #1372 kedy: 10. Október , 2013, 13:56:39 » |
|
ma pravdu ten chlap
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #1373 kedy: 10. Október , 2013, 16:40:19 » |
|
mne to pripada, akoby sa ortodoxni fanusici museli navzajom potlapkavat a hecovat, ze ten album neni p*čovina. ja som ho nepocul, ani sa nechystam, ale DT je tak slizky fenomen, ze nestaci, aby si clovek povedal, ze sa o to nebude zaujimat... jednoducho den co den tu ktosi bude presviedcat, aka je to super kapela a aky super album natocili... lebo keby to nedeklarovali takto verejne, tak sami pred sebou si to asi neuveria Je to len jedna z mnohých kapiel, netreba to celé nejak prezivat. Ja osobne ich mám velmi rád napriek tymto slabším albumom. V rádiu by som ich určite ne(vy)prepol
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
strix aluco
nováčik
Príspevkov: 8
|
|
« Odpoveď #1374 kedy: 11. Október , 2013, 12:28:48 » |
|
Nevidim dovod pocuvat CDcka tejto kapely, ktorych jedionou funkciou je sluzit ako cvicebny material pre konzervatoria, to sa mi zda strasne malo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yesfan
|
|
« Odpoveď #1375 kedy: 12. Október , 2013, 09:53:12 » |
|
Nevidim dovod pocuvat CDcka tejto kapely, ktorych jedionou funkciou je sluzit ako cvicebny material pre konzervatoria, to sa mi zda strasne malo.
nikto to ani neprikazuje, co je podla mna skvele
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #1376 kedy: 12. Október , 2013, 16:56:00 » |
|
pre mna je dream momentalne najlepsou rockovou kapelou sucasnosti... ako odisiel portnoy nabralo to novy/lepsi smer
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #1377 kedy: 12. Október , 2013, 17:57:52 » |
|
Ja zas nechapem take kokotske poznamky na tu kapelu jak napr. slizka kapela, naco to pocuvat a podobne kokotiny. A co vy ste? Hitler 2, ci co? Sak je to kapela jak kazda ina a bud sa paci alebo nepaci. Nikto to nikomu neprikazuje pocuvat a ani sledovat. Vydali novu dosku, niekomu sa paci/nepaci. Vybavene. Strcte si tie vase trapne kokotske nazory na tuto kapelu dopice. Nikoho to nezaujima, ci su viac prog alebo nie su alebo ci su remeselnici alebo nie su. strix aluco - stoji ti velmi pero, ze az si sa musel regnut na forum a vyhonit si na jednom prispevku ohladom DT? Aby bolo jasne - som neutralny fanda tejto kapely, ale nevidim dovod tu pisat litanie, ci a preco ich (ne)pocuvat, pripadne nejak hlbsie rozoberat ich existenciu. Kapela jak hociktora ina a ked si popocuvam sucasne dnesne kapely, ktore sa snazia hrat progrockovo, tak mam chut ogrcat repraky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #1378 kedy: 12. Október , 2013, 18:09:54 » |
|
Ti padlo nieco na hlavu ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
strix aluco
nováčik
Príspevkov: 8
|
|
« Odpoveď #1379 kedy: 12. Október , 2013, 19:10:41 » |
|
strix aluco - stoji ti velmi pero, ze az si sa musel regnut na forum a vyhonit si na jednom prispevku ohladom DT?
no pozor, ja som si vyhonil aj na nirvane
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|