rock
nováčik
Príspevkov: 34
|
|
« kedy: 23. December , 2004, 19:56:51 » |
|
Rád by som sa poradil aká by mala byť optymálna výška strún nad 12 prežcom. Konktrétne na gitare Epiphone Les Paul Custom - nejako sa mi to stále nezdá. Menil som totiž trochu struny a uletel som pri nastavovaní a teraz nie a nie tomu prísť na chuť. Mohol by niekto kto s tým má viac skúsenosti poradiť aká by teda mala byť výška strún napr. nad prvým a nad dvanástym pražcoma a poprípade nastavenie snímačov. Dík
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 23. December , 2004, 20:26:36 » |
|
kazdemu podla chuti. niekto je fanusik low-action a akonahle je vzialenost struny od 12 prazca vacsia ako 0.5mm, tak je zle. za rozumne minimum sa zvacsa povazuje nieco viac, aby mohla struna pohodlne kmitat. a tiez nie kazdy ma taky dobry hmatnik, aby mu pri low-action struny v niektorych polohach nerobili pazvuky.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 23. December , 2004, 20:38:05 » |
|
vyska tenkeho ecka by mala byt max 1.5 mm, nad hrubym eckom 1.5 az 2.00 mm. tak isto je mozne, ze dal hrusie/tensie struny a krk na to zareagoval tak, ze sa ohol.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
rock
nováčik
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 23. December , 2004, 20:44:54 » |
|
to Roberto: no struny som menil boli tam 9 a dal som 10 -myslíš že tá zmena bola taká rapídna že sa vyhol krk?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 24. December , 2004, 00:04:27 » |
|
rock - zmena z 09 na 10 krk vacsinou citelne prehne. Cize najprv nastav krk. Uz sa tu o tom kecalo, ale vo vacsine pripadov je spravne nastavenie take, ze ked stlacis strunu o prvy a posledny prazec, mal by byt krk v miernom obluku a struna v strede cca 1mm nad hmatnikom. Neviem, ci nepisem jak madar, ked tak to napisem (alebo nakreslim) este raz . Spravna vyska strun nad hmatnikom je dost individualna vec, niekto musi mat struny uplne dole, niekto ma silnejsie prsty a struny vyssie mu nevadia. Cize nastavil by som to nejak kompromisne tak, aby sa mi pohodlne hralo a aby struny prilis nedrncali. Skratka poucky typu ""action tolko a tolko nad 12prazcom"" su podla mna k nicomu, vsak aj tak dve rovnake gitary co do ""usadenia geometrickej sustavy"" neexistuju. Co sa tyka drncania, treba ratat s tym, ze nie vsetko, co nasucho pocut preleze aj cez aparat. A cez humbuckery tych prazcovych pazvukov preleze este menej. Ono sa cosi da ovplyvnit aj uhozom, cize to, ako velmi drncia prazce zalezi do istej miery aj sposobom brnkania... Vysku snimacov si nastavujem tak, ze kobylkovy si davam k strunam blizsie a krkovy tak, aby ked snimace prepinam medzi sebou nebol medzi nimi hlasitostny rozdiel. Pocut to najma na cistom zvuku. V pripade silnejsich snimacov so silnymi magnetmi ich naopak netreba davat prilis vysoko, aby magnetizmus snimacov neskracoval sustain. To ovsem nie je pripad snimacov z Epiphone...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rock
nováčik
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 24. December , 2004, 07:29:33 » |
|
to rastis: ohžadom krku som to premeral ako si písal a zdá že je tam mierny luk presnejšie okolo 1,5 mm možno troška viac. Ale do nastavovanie krku si moc netrúfam - tak to vyzerá tak že sa u teba zastavím na vianočný čaj. Dnes odchádzame z BA ale v utorok sme tu - tak asi v utorok večer alebo v stredu. Ozvem sa. Zatial dik. Štastné a veselé.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 24. December , 2004, 11:24:48 » |
|
rock: nazdar. kedy si si kupoval ten epiphone LP custom? si s nim spokojny? aky to ma zvuk?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
sandman
náhodný pocestný
Príspevkov: 112
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 09. Január , 2005, 09:42:14 » |
|
to darthez: a uz mas nasetrene penizky, ze takto vyzvedas
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 09. Január , 2005, 11:38:04 » |
|
sandman: peniazky uz nejake su, ale sak ten chlapik isiel prec, tak ted neviem ze co este. musim zvazit situaciu, ci bude auto / gitara
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 09. Január , 2005, 14:15:06 » |
|
Darthez - pytas sa na tu gitaru, o ktorej som pisal nedavno ""minirecenziu"". Svet je maly
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 09. Január , 2005, 15:38:03 » |
|
rastis: tak to je svet potom ozaj maly. vdaka za odpoved inak nevies ci este predavaju epiphone v auparku? minule som tam isiel ze si len tak zahram a uz som tam tie customy nevidel. co je s tym?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 09. Január , 2005, 16:51:33 » |
|
""Rock"" kupoval posledny vystaveny kus. Predpokladam, ze objednali rovno dalsie kusy a budu ich onedlho mat...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Darthez
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 09. Január , 2005, 16:58:35 » |
|
rastis: aha. lebo pzoeral som a nebol tam ani jeden custom, ani standard. tak neviem ci to vse rpedali alebo co. bolo tam strasne vela Ibanezov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rock
nováčik
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 08. Máj , 2005, 00:19:39 » |
|
to Darthez: ten EPI LP Custom som kupoval decembri minulý rok. Bol to ako pise Rasto posledny vystaveny kus a som rad ze som kupil prave tento. Je fakt super. Je to este nejaky starsi model z tychto EPI co som zistil az neskôr na zaklade malinkych finesov a porovanávaní tých čo tam maju teraz a čo som videl a skusal v iných predajniach. Má dokonalý sustain na sucho a samozrejme aj cez aparát. Snimamce mám povodne ale momentálne ich neplánujem menit nakolko su celkom dobre. Teraz som zmenil struny z Daddario 10 sady na elixiri 10 na 52 + nevinuté struny e,h,g som podviazal nakolko sa mi troska rozladovali... a hlaven g ktore sa rozladovalo skoro stale..teraz to je fakt super..Zdoraznujem ja som uplne spokojny a doporucuejm tieto customy od Epiphonu. Originally posted by Darthez rock: nazdar. kedy si si kupoval ten epiphone LP custom? si s nim spokojny? aky to ma zvuk?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pcmca
nováčik
Príspevkov: 36
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 09. Máj , 2005, 22:03:31 » |
|
ked ste sa tu oz rozkecali o tom nastavovani krkov, tak mam taku dilemu(mozne to vyznie blbo):krk nastavovat pri napnutych strunach, alebo struny maju byt dole(alebo aspon poriadne povolene)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|