Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. Júl , 2019, 11:43:51
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Virtuálne gitarové aparáty - II.diel  (Prečítané 6206 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3463



« kedy: 05. Apríl , 2006, 07:43:27 »

Rastik, sikovny si tvor.. este povedz ~ kolko musi a hlavne do akeho HW clovek investovat aby mohol vpohode na taketo veci hravat doma v HIFI kvalite?
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
rady
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 618


« Odpoveď #1 kedy: 05. Apríl , 2006, 08:34:51 »

Roberto: zvukovka je najhlavnejšia, aby podporovala ASIO. celkom kvalitná externá usb sa dá zohnať od tých 3500. ja by som volil internú alebo minimálne takú, ktorá podporuje usb 2 alebo firewire. za kvalitnú internú (najväčšia spolahlivosť) dáš od tých 4000 - 2x mono analógový vstup a výstup. nešiel by som do klasického soundblasteru, skús m-audio audiophile. s počtom vstupov/výstupov ide cena hore. k tomu di-box, cca 1200. za externú s nástrojovým preampom dáš minimálne tožko ako za internú+di box. čo sa týka samotného pc - podža toho, či chceš len hrať alebo komplet komponovať (teda real-time mať zapnutých x nástrojov a efektov). na hranie ti v pohode stačí 1,5 GHz s 512 RAM, pri slušnej zvukovke sa v standalone aplikázii (Guitar Rig, Amplitube) dostaneš v pohode na oneskorenie 2ms. Ak chceš komplet komponovať, potom spoň tých 2GHz a 1GB RAM. Ja mám 3,2 GHz, 1GB a dokážem ho v pohode vyšťaviť...

pre príklad moja zostava, ktorá bez problému funguje a nemám žiadne problémy s latenciou či kvalitou zvuku:

zvukovka m-audio audiophile 2496 (podža mňa základné minimum s výbornými prevodníkmi za lacný peniaz) - 4000 Sk
preamp m-audio audiobuddy (dvojkanálový nástrojový/mikrofónový preamp s phantom napájaním) - 4000 Sk
behringer ADI21 - dibox + preamp v jednom - 1200 Sk
PC P4 s HT 3,2GHz, 1GB RAM dual channel, WinXP SP2
je mi jasné, že ešte stále asi ide o nadštandard, ale o rok to tak už určite nebude...

tu na fóre sa veža hovorí o soundblastei live!. je síce lacný (teda ak ho ešte niekde majú), ale ten priepastný rozdiel v kvalite a stabilite za to určite nestojí... mal som live, potom audigy, potom audigy 2 a potom m-audio. ten rozdiel bolo vždy sakra počuť, nebe a dudy.

Naposledy upravil rady, : 05.04.2006 o 09:38
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3463



« Odpoveď #2 kedy: 05. Apríl , 2006, 09:32:44 »

Rady, zase je na zvazenie.. ci vrazim jednorazovo X tisic do niecoho co pre mna malu uzitocnost. 4 tisic za zvukovku je teda pomerne hodne, aspon pre mna. Momentalne mam on-board nejaku ASUS zalezitost, ale nemozem sa stazovat. Asi by som si za tie prachy kupil male kombicko na cvicenie, ako cez pocitac.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
***
Príspevkov: 7468



WWW
« Odpoveď #3 kedy: 05. Apríl , 2006, 09:40:04 »

Na hranie aj nahravanie uplne staci 256MB ram. Naroky na pamat rastu hlavne ak pouzivas sampler na bicie s par sto megabajtami vzoriek. A procesor kludne aj 400MHz, vsak ASIO prakticky procesor nezatazuje, teda ak ma HW podporu.

Ja mam Celeron 800, 256MB ram, SB Live! 1024, nemam ziadne problemy s latenciou, s kvalitou ano :) Ta by sla hore, keby som mal DI box, alebo inu zvukovku. Ale urcite nepotrebujes zvukovku za 4000 a preamp za 4000, staci ti M-Audio Fasttrack za 5000. Mas tam jeden gitarovy vstup, jeden mikrofonovy a jeden line-in.

O akej nestabilite SB Live! hovoris, rady?
Zaznamenané

rady
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 618


« Odpoveď #4 kedy: 05. Apríl , 2006, 10:04:31 »

fasttrack je usb 1.1, ten by som si pri tvojej konfigurácii nekupoval, pretože by ti nestíhala latencia. jasné, že stačí 256MB a 800MHz, podža toho cez čo hráš. ak si ale nastavíš v guitarrigu zvuk, ktorý mne žere 40% cpu, tak neviem, ako by hral u teba... ono je to o tom, ako to chce člivek využiť. na komplexnejšie využitie treba výkon a pamäť. ináč ja som otcovi kúpil audigy 2 za liter novú, len neviem, či to nebola práve tá jediná okresaná verzia bez asia...

ono ak si do počítača, kde máš onboard zvukovku nainštaluješ kvalitnú, tak sa nestíhaš diviť (pokiaž nemáš plastové pc repráčiky). zvok doslova ožije, šum na nule, stereo ako keby predtým ani nebolo. to je jednoducho fakt a kto nevyskúšal, nevie. zrazu zistíš, že tie 128bit mp3, ktoré už máš x rokov sú sakra nekvalitné vo výškach... osobná skúsenosť, keď som prešiel z live na audigy. potom som mp3 robil na 160bit/s. teraz robím minimálne 192... a to som mal pripojenú klasickú vežu strednej triedy...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
***
Príspevkov: 7468



WWW
« Odpoveď #5 kedy: 05. Apríl , 2006, 10:29:47 »

Trochu pomimo - Live! ma este ako taky kvazi koncovy zosilnovac. Ma to aj Audigy? Ja som Audigy mal, ale ovladace boli neskutocne pomale, az sa nejakym sposobom nakoniec odpalila. Mozno slo o chybny kus. Vystup SB Live! mi utiahne pasivne repro, ako krajne riesenie to staci.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #6 kedy: 05. Apríl , 2006, 10:40:31 »

NO a už mam v tom zas \"hokej\".Audiophile alebo Fast?.......na to.Idem na pivo.
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 618


« Odpoveď #7 kedy: 05. Apríl , 2006, 10:41:21 »

každý výstup, do ktorého sa dajú pripojiť slúchadlá, má zosilňovač, väčšinou 0,5W
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2128



« Odpoveď #8 kedy: 05. Apríl , 2006, 10:51:41 »

rady napísal:
Citácia
...ak si ale nastavíš v guitarrigu zvuk, ktorý mne žere 40% cpu, tak neviem, ako by hral u teba....


Nenos sem guitar rig. Toto je venovane free alternative :). Mne sa zda guitar rig strasne nemastny neslany. Uz si napisal tu recenziu ?
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 618


« Odpoveď #9 kedy: 05. Apríl , 2006, 11:00:29 »

guitar rig POTREBUJE di box. bez toho je nemasný-neslaný. hlavne verzia 1.x v skresleniach. na recenzii sa pracuje, ale nemám doma moc času...
Zaznamenané
kuko
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72



« Odpoveď #10 kedy: 11. Apríl , 2006, 13:04:58 »

jj suhlas, guitarrig nie je az taky zly, ale treba najnovsiu verziu a dibox, ale zase na toho Marshalla podla mojho nazoru nema (ten je fajny). vyuzivam ho (guitarrig) hlavne pre tie kabinety, tie sa mi zdaju celkom dobre...
Zaznamenané

...a odlož si lož...
andy.3
okukávač

Príspevkov: 3



« Odpoveď #11 kedy: 23. November , 2006, 20:03:56 »

vdaka a pardoon :)

Naposledy upravil andy.3, : 24.11.2006 2006 00:16
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2128



« Odpoveď #12 kedy: 23. November , 2006, 20:14:20 »

andy.3 - keby neznalec cital az do konca, tak by si urcite vsimol linky na 2 suvisiace clanky :). Ten v teraz pre Teba dolezitejsi je tu:

http://gitaristi.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=2
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.125 sekund, 22 otázok.