guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986
guitman
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:04:15 » |
|
Myslím že je to prístupe a chuti proste lampy sú a budú vždy lampy a aj keď môže byť v zálohe simulácia každý siahne po lampách. By ma zaujímalo kto z Vás by vymeil živú babu za simulovanú . Ja určite nie.
|
|
|
Zaznamenané
|
tatko fóra
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:07:20 » |
|
tomu co spominal rady sa hovori zivotny cyklus vyrobku ... niektore vyrobky maju kratke (line6) niektore maju dlhe (vox, marshall). Ked je nieco nove, tak to ma vysoku cenu, ked pride nieco este lepsie tak cena stareho klesa a noveho je vysoka. Pri Line6och je tento cyklus rychly a dynamicky ... VSETKO JE BUSINESS ... (viac: doc. P.Molnar, Manazment Inovacii Podniku, ekonom 2005)
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:08:31 » |
|
Pitu napísal:...Variax si nekúpim, lebo sa mi nepáči, inak by som asi aj uvažoval - na cvičenie a na hranie napr. v kšeftovej bigbeatovej kapele by to bola fajn gitara. A ako by si sa citil, keby si to kupil za 30 litrov ( ) a po roku videl predavat za 17 ? A po dalsom za 12 ? Mna by jeblo, ze som tych 30 litrov VYHODIL a NEINVESTOVAL.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:09:10 » |
|
Pitu napísal:... Variax - na cvičenie a na hranie napr. v kšeftovej bigbeatovej kapele by to bola fajn gitara. Katka hra v kšeftovej bigbeatovej kapele :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
rady
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:13:56 » |
|
miloš, teda, aj ty máš vyštudovanú ekonómiu?? ale mne nešlo len o životný cyklus, ale aj o to, že line6 nezarába viac ako marshall, pretože sú nútení oveža viac vyvýjať...
rastis - vidíš, ja s tým poklesom ceny počítam a nejako mi nevadí. ešte som si nepovedal, že by som peniaze vyhodil a neinvestoval. keď budem chcieť investovať, tak určite nie v gitarách:laugh:... ináč pri iných veciach ti to nevadí? (tzn. všetka elektronika)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:16:39 » |
|
Rastis - tak si to nekupuj nové. Zožeň na inzerát starší kus, alebo keď máš niečo vyhliadnuté, počkaj pár rokov a budeš to mať lacné. Zvuk to nezmení. Presne podobná situácia ako pri PC. A na pódiu väčšina chce cítiť ten tlak za sebou z aparátu, preto je aparát na live stále zaujímavý. Keď budú tie simulácie znieť úplne verne aj z komba pri live hraní a budeš mať rovnaký pocit ako pri lampovom aparáte, tak budeš celkom rád vlastniť lacnejšie kombíčko, ktoré ti dá rovnaký zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:19:27 » |
|
Myslim, ze tu ide len o to aky zvuk sa ti paci. Preco by som mal mat Messinu za 50, ked mozem mat line6 za 20 a v nom dalsich desat masin plus plno moznosti. Netvrdim, ze vsjo je pouzitelne. A to, ze je lampa lampou je sice fajn, ale niekedy sa mi to uz zda ako, kdo nema lampu je suchar. Niekomu vyhovuje hento inemu tamto. A nakoniec preco nepostavit svoj vyraz aj na inom zvuku ako sa pouziva uz 50 rokov. Aj tak vacsina ludi nbude pocut rozdiel medzi spickovou simulaciou a originalom. Tiez som nebol zastanca simulacii, ale nechal som sa presvedcit a nakoniec som jeden POD kupil a jeho uplatnenie je naozaj siroke. Ale poradny lampac chcem tiez :-). Takze nakoniec to vidim niekde medzi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:19:59 » |
|
rady napísal:... ináč pri iných veciach ti to nevadí? (tzn. všetka elektronika) Snazim sa kupovat rozumne tak, aby sa tento efekt minimalizoval, aj ked nie vzdy to ide, napr. pri PC si clovek fakt nepomoze. Kdezto pri hudobnych nastrojoch si clovek pomoze a moze mat veci, ktorym hodnota klesa minimalne/neklesa/stupa.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:20:15 » |
|
rady napísal:... aj ty máš vyštudovanú ekonómiu? Ešte nie, dufam ze za rok :-)) .... inac mas pravdu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:22:21 » |
|
Cena sa odvija aj tak len od toho kolko sme ochotni zaplatit.
Naposledy upravil izi, : 07.04.2006 o 12:22
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:25:08 » |
|
izi napísal:... Preco by som mal mat Messinu za 50, ked mozem mat line6 za 20 a v nom dalsich desat masin plus plno moznosti. ... Spytaj sa Vadima Okrem toho som sa tu pozastavoval nad Line6 za 79 litrov, nie za 20. Aj MB ma vyrobky za 20 litrov. Ale s tymi moznostami mas pravdu samozrejme, ale aj tak sa spytaj Vadima . A Mesa Boogie sa pyse s jednym S, nie s dvoma, krista !
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:34:55 » |
|
Simulácia je furt len simulácia.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:35:10 » |
|
Vadim sa uz narodil s dlhymi vlasmi a gitaru, gabel a Mesu (jedno S) dostal do vienka a na ostatne sere. A preto je to Vadim Busovsky. A hral sin cez ten aparat za 79 litrikov?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:36:10 » |
|
ffamp napísal:Simulácia je furt len simulácia. Ale nikdo netvrdi opak, len prinasa nove moznosti.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:38:35 » |
|
izi napísal:...A hral sin cez ten aparat za 79 litrikov?... Nie. A ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|