rady
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:45:02 » |
|
tádo debata ne naprd, pretože ten kto už má názor, tak ho nezmení, kým nepríde skutočný nástupca elektrónky a dnešné elektrónky nepostaví vedža dnešnách digitálov a budú spolu odložené v bazári za rovnakú cenu. a raz to príde, elektrónka nie je večná, žahko sa rozbije...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:48:56 » |
|
rady napísal:tádo debata ne naprd, pretože ten kto už má názor, tak ho nezmení, kým nepríde skutočný nástupca elektrónky a dnešné elektrónky nepostaví vedža dnešnách digitálov a budú spolu odložené v bazári za rovnakú cenu. a raz to príde, elektrónka nie je večná, žahko sa rozbije... Ten nastupca prisiel pred 60 rokmi a volal sa tranzistor :lol: B) A debata je vynikajuca, ovela lepsie, ako vcerjsi skapaty pes (sorry Rudy ).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:50:02 » |
|
Každý si kúpi čo chce.Keď ti vyhovuje simulácia,tak si ju kúp.Síce za rok to má polovičnú cenu,ale čo už.Je fajn mať kopu možností,ale nakoniec opáčiš nejaký dobrý lampáč a na simuláciu zabudneš.Najlepšie je postaviť tie aparáty vedža seba a uvidíš.Je pravda,že dobrý muzikant z toho vie urobiť zvuk v pohode,ale dôležité je aký máš z toho aparátu aj pocit pri hraní.Teraz niečo pre ortodoxných vyznávačov simulácie-pošli frajerku do prdele a kúp si simuláciu.V podstate je to ako s aparátom...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:54:38 » |
|
[/quote] Teraz niečo pre ortodoxných vyznávačov simulácie-pošli frajerku do prdele a kúp si simuláciu.V podstate je to ako s aparátom...[/quote]
Super, nefrfle, ked ta nasere tak ju zmenis a ides. Super. :woohoo:
Jasne, ze je to o tom co chces.
Naposledy upravil izi, : 07.04.2006 o 12:55
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 07. Apríl , 2006, 11:58:44 » |
|
rastis napísal:Ten nastupca prisiel pred 60 rokmi a volal sa tranzistor Na matfyze sa sice uci ze tranzistor nahradil elektronku, ze ma taku istu funkciu a je mensi, lahsi, trvanlivejsi a bla bla ... ale vieme svoje, vo zvuku to neni ekvivalentna funkcna nahrada elektronky ... mozno pride v buducnosti treti nastupca, novy rod. Ktory bude splnat tu istu funkciu a mat podobne, tie iste, ak nie lepsie vlastnosti na zvuk.
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:02:49 » |
|
Preco by sa mal niekto zaoberat vyvojom niecoho co tu uz je a spolahlivo to funguje. :unsure: Preto sa cpu lova do digitalu, to je asi cesta.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:03:56 » |
|
A naopak, Mesa Boogie zisti, ze uz maju v Mark VII pouzite vsetky lampy, co existuju, vsetky zapojenia, co mozu fungovat, potenciometre sa uz aj tak nezmestia na predny panel... Tak preco to nespravit programovatelne a rovno s FX jednotkou... A preco pre zmenu nevyhodit polovicku lamp a rozmanitosti dopomoct trochu modelingom... Tak ked Mesa Boogie zacne vyrabat modelingove aparaty, to bude znamenie ze prichadza koniec sveta
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:06:32 » |
|
ffamp napísal:Každý si kúpi čo chce.Keď ti vyhovuje simulácia,tak si ju kúp.Síce za rok to má polovičnú cenu,ale čo už.Je fajn mať kopu možností,ale nakoniec opáčiš nejaký dobrý lampáč a na simuláciu zabudneš.Najlepšie je postaviť tie aparáty vedža seba a uvidíš.Je pravda,že dobrý muzikant z toho vie urobiť zvuk v pohode,ale dôležité je aký máš z toho aparátu aj pocit pri hraní.Teraz niečo pre ortodoxných vyznávačov simulácie-pošli frajerku do prdele a kúp si simuláciu.V podstate je to ako s aparátom... Kup si novy lampac a za rok ma aku cenu? Za kolko tu predaval Beholdrian to JCMko 2000 a nikto to aj tak nekupoval? Staci sa pozriet na trh s jazdenymi vecami napriklad v USA aby si clovek urobil predstavu. Jednoducho je jedno co kupis, ale ked kupis nove, tak to s cenou pojde rapidne dole hned, ako zaplatis v obchode a zoberies to do svojich ruk. To, ze tu je este stale deformovany trh s ojazdenymi vecami, neznamena, ze je to tak vsade a ze to tak bude naveky. Ebay tiez nie je az tak skvely priklad, strasne vela veci na Ebayi sa vyzdrazi za vyrazne vacsie prachy, ako sa normalne da zohnat na inzerat... Elektronka, tranzistor aj simulacia ma svoje miesto, a to, ze vyvoj ide dopredu, je len pozitivne. A uricte lepsie simulacia pritelky, ako nejaka hystericka psychopatka. A btw. ked clovek potrebuje do maleho baru viac zvukov, co si radsej zobrie vacsina - male, aj pri nizsich hlasitostiach znejuce kombo, ale tazku lampu, velky pedalboard a bude sa tam trapit s udusenym zvukom.... Naposledy upravil MageZ, : 07.04.2006 o 13:10
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:08:19 » |
|
V pohode..tak, ako sa vedci dopracujú ku umelej inteligencií, chirurgovia ku umelej kráse, my používame parfémy s feromónmi....raz niekto vyvinie virtuálnu elektrónku....aj v tom, čo robí elektrónka predsa musí byť nejaký systém, ktorý je popísatežný a opakovatežný. Tak, ako dneska reťazíme virtuálne \"krabičky\", budeme o 5 rokov reťaziť virtuálne 6L6, či čo, párovať ich cez obslužný SW...
Možno si budeme môcť postaviť virtuálny zosík...SW bude detailne emulovať správanie sa každej jednej súčiastky v danom prostredí, na Internete sa budú kupovať virtuálne poťáky, kondíky, lampy, odpory....naklikáme si tam vodiče z nejakej konkrétnej zliatiny....keď je to popísatežné, musí to byť aj opakovatežné, nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
izi
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:08:50 » |
|
Staviate sa k tym lampam ako by to bolo nieco zive a pritom je to len posrana suciastka, ktora znie zatial uchu asi najlahodnejsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:09:51 » |
|
magez napísal:ffamp napísal:Každý si kúpi čo chce.Keď ti vyhovuje simulácia,tak si ju kúp.Síce za rok to má polovičnú cenu,ale čo už.Je fajn mať kopu možností,ale nakoniec opáčiš nejaký dobrý lampáč a na simuláciu zabudneš.Najlepšie je postaviť tie aparáty vedža seba a uvidíš.Je pravda,že dobrý muzikant z toho vie urobiť zvuk v pohode,ale dôležité je aký máš z toho aparátu aj pocit pri hraní.Teraz niečo pre ortodoxných vyznávačov simulácie-pošli frajerku do prdele a kúp si simuláciu.V podstate je to ako s aparátom... Kup si novy lampac a za rok ma aku cenu? Za kolko tu predaval Beholdrian to JCMko 2000 a nitko to aj tak nekupoval? Staci sa pozriet na trh s jazdenymi vecami v USA aby si clovek urobil predstavu. Jedoducho je jedno co kupis, ale ked kupis nove, tak to s cenou pojde rapdine dole hned, ako zaplatis v obchode a zoberies to do svojich ruk. To ze tu je este stale deformovany trh s ojazdenymi vecami, neznamena, ze je to tak vsade. Ebay tiez je az tak skvely priklad, strasne vela veci na Ebay sa vyzdrazi za vyrazne vacsie prachy, ako sa normalne da zohnat na inzerat... Elektronka, tranzistor aj simulacia ma svoje miesto, a to, ze vyvoj ide dopredu, je len pozitivne. A uricte lepsie simulacia pritelky, ako nejaka hystericka psychopatka. Predaj ojazdených vecí teda určite nieje deformácia trhu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:12:28 » |
|
Milos1 napísal:[mozno pride v buducnosti treti nastupca, novy rod. V buducnosti mozno pride islam. :dry:
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:13:38 » |
|
Altostratus napísal: Predaj ojazdených vecí teda určite nieje deformácia trhu
:blink: Pisal som, ze TU je deformovany trh s jazdenymi vecami = ze trh s jazdenymi vecamii tu zatial nefunguje tak, ako inde na zapade (z viacerych dovodov).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:15:05 » |
|
Altostratus napísal:V pohode..tak, ako sa vedci dopracujú ku umelej inteligencií, chirurgovia ku umelej kráse, my používame parfémy s feromónmi....raz niekto vyvinie virtuálnu elektrónku....aj v tom, čo robí elektrónka predsa musí byť nejaký systém, ktorý je popísatežný a opakovatežný. Tak, ako dneska reťazíme virtuálne \"krabičky\", budeme o 5 rokov reťaziť virtuálne 6L6, či čo, párovať ich cez obslužný SW...
Kukni spominane www.bluetoneamps.com
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:15:11 » |
|
izi napísal:Staviate sa k tym lampam ako by to bolo nieco zive a pritom je to len posrana suciastka, ktora znie zatial uchu asi najlahodnejsie. Zo starej debaty: Originally posted by rastis Pitu - nie je to o rovnakom, ci rozdielnom nastaveni. Je to o tom, ze nasimulavat sa da iba urcity pocet \"\"stavov\"\" elektronky, kdezto elektronka v realnom case prechadza nekonecnym poctom \"\"stavov\"\", v kazdom momente sa na nej nameraju ine hodnoty. Lampovy aparat hra napriklad pri kazdej hodnote voltov v zastrcke inac, doobeda ked su vsetci v praci je tam 235 V, vecer, ked vsetci pozeraju telku je tam 199 V. Elektronky a cele nastavenie aparatu to samozrejme dost ovplyvnuje. Clovek, ktory hra na elektronkovy aparat taketo rozdiely citi a podvedome na ne reaguje, aby vymackal stale ten svoj zvuk. Znie to mozno prilis \"\"filingologicky\"\", ale je to tak. Preto sa hovori, ze lampy \"\"ziju\"\" - jednoducho na ich spravanie ma vply X faktorov, na ktore gitarista mozno aj nevedomky musi reagovat. Simulacie, akokolvek dokonale vzdy nakoniec skoncia na tom, ze to spravanie sa je definovane iba urcitym poctom informacii. Nie su zavisle vobec od ziadnych vplyvov, co je sice akoby vyhoda, ale to je prave ta sterilita, ktora sa rychlo zunuje. Mal som teraz nejaky cas pokazeny aparat a hral som na vsakovatych SW simulaciach. Musim povedat, ze som v tom majster sveta a malo kto ma doma rozbehany tak komplexny \"\"gitarovy procesor\"\", ako ja. Ked som si po dlhej dobe znovu zahral cez 6 elektroniek, bol som prekvapeny, ako tazko sa mi dosahuje moj \"\"standardy osobny sound\"\", ktory inak nemam problem vymacknut takmer z barscoho normalneho. Jednoducho som na simulaciach stratil taky ten cit pre ton a trvalo mi dobru polhodinku, kym som do toho trochu zase dosiel a bol spokojny. Je to prave preto, ze simulacie maju nasimulovanu len cast celeho procesu tvorby tonu, a preto som spominal tu unifikovanost, ked zneje vsetko na jedno kopyto. Hovoris o obrovskych moznostiach nastavenia zvuku. To mas ako graficky EQ. Zhodneme sa, ze ma tiez nekonecne mnozstvo moznosti nastavenia. Ale v ramci zvuku s nim nedosiahnes nekonecne variacie. Vo vysledku Ti zostane stale ten isty zvuk s nekonecnymi mmozstvami farby, co je ovsem iba jeden parameter toho zvuku...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|