Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
02. December , 2024, 23:24:18
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lampy vs. simulacie  (Prečítané 20649 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #60 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:15:52 »

Altostratus napísal:
Citácia
V pohode..tak, ako sa vedci dopracujú ku umelej inteligencií, chirurgovia ku umelej kráse, my používame parfémy s feromónmi....raz niekto vyvinie virtuálnu elektrónku....aj v tom, čo robí elektrónka predsa musí byť nejaký systém, ktorý je popísatežný a opakovatežný. Tak, ako dneska reťazíme virtuálne \"krabičky\", budeme o 5 rokov reťaziť virtuálne 6L6, či čo, párovať ich cez obslužný SW...

Možno si budeme môcť postaviť virtuálny zosík...SW bude detailne emulovať správanie sa každej jednej súčiastky v danom prostredí, na Internete sa budú kupovať virtuálne poťáky, kondíky, lampy, odpory....naklikáme si tam vodiče z nejakej konkrétnej zliatiny....keď je to popísatežné, musí to byť aj opakovatežné, nie?

Toto sa mi paci ... na pocitaci si postavim aparat zo suciastok ktore tam pohadzem ... vymykam si aparat podla mojich predstav zvuku a potom si ho dam z tych suciastok ale realnych postavit u dakoho a budem s tym hravat nazivo ... :-)
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #61 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:18:04 »

asdfg napísal:
Citácia
Citácia
A naopak, Mesa Boogie zisti, ze uz maju v Mark VII pouzite vsetky lampy, co existuju, vsetky zapojenia, co mozu fungovat, potenciometre sa uz aj tak nezmestia na predny panel... Tak preco to nespravit programovatelne a rovno s FX jednotkou... A preco pre zmenu nevyhodit polovicku lamp a rozmanitosti dopomoct trochu modelingom...

Tak ked Mesa Boogie zacne vyrabat modelingove aparaty, to bude znamenie ze prichadza koniec sveta :)

Ak ich kupi nejaka Samick Corporation alebo podobny azijsky megakoncern, mozno sa dockame prekvapeni :)
Zaznamenané
izi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 163

« Odpoveď #62 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:22:55 »

Ja nezavrhujem lampy, to v ziadnom pripade. Len nie je to nic ine ako kopa \"srotu\". Vsetko sa da nasymulovat. Zatial su len obmedzenia technologicke a co je asi najpodstatnejsie tak nasho myslenia.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #63 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:22:56 »

magez napísal:
Citácia
...Kup si novy lampac a za rok ma aku cenu? Za kolko tu predaval Beholdrian to JCMko 2000 a nikto to aj tak nekupoval?

To nie je uplne spravny priklad. A urcite sa zhodneme, ze lampove aparaty si cenu drzia OVELA inac, ako modelingove. A to, ze TU nikto nechcel kupit JCM2000 nehovori o tom, ze je to nepredajny smejd (aj ked smejd to je - sorryJeff, sorry vsetci ha ha ha )
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #64 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:23:10 »

rastis napísal:
Citácia

Ak ich kupi nejaka Samick Corporation alebo podobny azijsky megakoncern, mozno sa dockame prekvapeni :)

Alebo ich kupi firma Gibson a o 2 roky po kupe, uz bude firma zrusena. :woohoo:
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #65 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:24:37 »

magez napísal:
Citácia
rastis napísal:
Citácia

Hej, Gibson robi exemplarnu ukazku elegantnej likvidacie konkurencie. Cakam, kedy kupia aj PRS. ha ha ha
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #66 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:27:14 »

nechcem tu presadzovat svoje nazory, iba podelit sa s vlastnymi skusenostami.
Vlastnil som aj lacnu (Zoom) aj drahsiu (POD) simulaciu a dokonca som hral aj na SW simulaciach, aj ked z odborneho hladiska musim povedat ze je podstatny rozdiel medzi takym PODom a Amplitudom z konstrukcneho hladiska a tym nemyslim to ze PODa vezme zo sebou a PC nie.
Z mojich skusenosti mozem povedat, od prveho momentu co som zacal hrat na elektronkach (a to bol Peavey classic 30) sa mi hralo ovela lepsie a uvolnenejsie a z toho lampoveho zvuku profitoval aj celkovy zvuk kapely. Nema to sice milion modulacnych efektov (niekedy by sa fakt hodili), ale aj bez nich je vysledny efekt kvalitativne lepsi.
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #67 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:28:51 »

izi napísal:
Citácia
Ja nezavrhujem lampy, to v ziadnom pripade. Len nie je to nic ine ako kopa \"srotu\". Vsetko sa da nasymulovat. Zatial su len obmedzenia technologicke a co je asi najpodstatnejsie tak nasho myslenia.

Neda sa nasimulovat neobmedzeny pocet stavov. Realne suciastky sa nachadzaju v neobmedzenych poctoch stavov. Simulacia - mas to v nazve. Je to napodobnenie niecoho. Cize principialne simulacia moze byt iba podobna, nie taka, ako to, co simuluje.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #68 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:30:33 »

progrocker napísal:
Citácia
magez napísal:
Citácia
rastis napísal:
Citácia

Hej, Gibson robi exemplarnu ukazku elegantnej likvidacie konkurencie. Cakam, kedy kupia aj PRS. ha ha ha

Uz mozu ha ha ha
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #69 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:31:54 »

progrocker napísal:
Citácia
magez napísal:
Citácia
rastis napísal:
Citácia

Ale vsak Gibson tiez nieco vlastni, nie ? Kedysi patril Gibson pod Norlin Corporation, nepatria tam dodnes ?
Zaznamenané
izi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 163

« Odpoveď #70 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:32:18 »

rastis napísal:
Citácia
izi napísal:
Citácia

Neda sa nasimulovat neobmedzeny pocet stavov. Realne suciastky sa nachadzaju v neobmedzenych poctoch stavov. Simulacia - mas to v nazve. Je to napodobnenie niecoho. Cize principialne simulacia moze byt iba podobna, nie taka, ako to, co simuluje.

Zatial Žmurk
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #71 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:33:01 »

Nie Rasto, teraz nie. Od roku 1969 do 1985. Tzv. era poklesu kvality. Podobne ako CBS era u Fendrov.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #72 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:37:37 »

neviem, ako môžete prirovnávať lampy k ženám. ja k lampám necítim žiadne city, len viem, že hrajú lepšie ako digitál. teda väčšinou. a podža mňa je problém to, že všetci chcú simulovať lampy, ktoré sú jednoducho zastaralé. nikto sa nesnaží priniesť ničo nové, pretože lampománia uživí aj tradičných aj moderných výrobcov a nikto nemá potrebu vyvíjať niečo, čo ešte nebolo. keby teraz prišiel marshall s niečim prevratným, čo sa nesnaží simulovať lampu, tak všetci jasajú, pretože to povedomie značky dáva záruku, že tá nová vec stojí za to. ale keď niečo prevratné spraví nejaká malá alebo negitarová značka, tak aj keby to bolo naozaj dobré, buď nebude mať peniaze na propagáciu, alebo ju jednoduco udusia. v najlepšom prípade to nejaká vežká značka kúpi a spraví pod svojim menom. lenže chýba dopyt po niečom, čo nie je lampa alebo sa na lampu aspoň snaží podobať, takže nikto nič nespraví a budeme stále tam kde sme, len simulácie lámp budú stále vernejšie. vôbec nič nové a prevratné, stále jeden jdiný lampový zvuk.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #73 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:40:46 »

rady napísal:
Citácia
neviem, ako môžete prirovnávať lampy k ženám. ja k lampám necítim žiadne city

Ja ano. Zhasnem v noci svetlo v izbe a v ziari koncovych lamp tancujem ritualne tance. Žmurk
Zaznamenané

iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #74 kedy: 07. Apríl , 2006, 12:44:11 »

Kokos neprehanajte. 5 stran za 1.5 hodiny, to je uz aj na mna moc.

Ale aspon zareagujem na toto:
izi napísal:
Citácia
... ale niekedy sa mi to uz zda ako, kdo nema lampu je suchar. ...

Presne tak B)
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.201 sekund, 22 otázok.