Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 03:37:49
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: bezpražcová basgitara  (Prečítané 25678 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« kedy: 20. Máj , 2006, 12:32:12 »

Zaujíma ma váš názor na fretleess, rozdiely vo zvuku, v konštrukcii, použitie dreva na telo krk a hmatník, snímačov,strún, oproti normalnej basgitare z pražcami.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #1 kedy: 20. Máj , 2006, 13:08:36 »

skoda ze teraz nemam cas napisat nejako viac, ale bezprazcove basy sa mi zvukovo velmi pacia. ked ich clovek dokaze rozumne pouzit, tak su vpesnickach uzasne.
ides nejaku vyrabat? aj s ciarkami na hmatniku alebo bez nicoho?
Zaznamenané

o-yep sro
hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #2 kedy: 20. Máj , 2006, 13:50:46 »

idem nejaku vyrabat, a preto zistujem informaciie, chcem aby to bola pecka.
Zatilal  si vytváram este len predstavu.

Jedno čo viem isto, že to bude 4-struna
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 28. Máj , 2006, 16:19:11 »

Nikto sa nechce vyjadrit k tejto teme? Basáci kde ste?
Fuuha zíram
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 28. Máj , 2006, 16:23:38 »

Bezpražcovka znie užasne /Guma Kulhanek. J.Vesely/,len to treba umjet.  Viac nič-nie som basist.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 28. Máj , 2006, 18:33:08 »

Ja mam taku nejaku predstavu, ze pokial sa hra na basu prstami, dost sa prejavia rozne zvukove nuansy, a oplati sa experimentovat s exotickymi drevinami. A presne bezprazcovka vo mne robi taky pocit, ze pri nej najviac stoji za to riesit dreviny aj konstrukcie. Ja keby som isiel rozmyslat nad konstrukcoiu bezprazcu, volil by som durch krk splatovany z niecoho exotickeho - nechal by som sa inspirovat vselijakymi tymi custom basovymi firmami, kedze vlastne skusenosti so zvukom takychto konstrukcii a materialov nemam...

Viac tiez neviem k teme povedat...
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 28. Máj , 2006, 19:15:45 »

rastis napísal:
Citácia
Ja mam taku nejaku predstavu, ze pokial sa hra na basu prstami, dost sa prejavia rozne zvukove nuansy, a oplati sa experimentovat s exotickymi drevinami. A presne bezprazcovka vo mne robi taky pocit, ze pri nej najviac stoji za to riesit dreviny aj konstrukcie. Ja keby som isiel rozmyslat nad konstrukcoiu bezprazcu, volil by som durch krk splatovany z niecoho exotickeho - nechal by som sa inspirovat vselijakymi tymi custom basovymi firmami, kedze vlastne skusenosti so zvukom takychto konstrukcii a materialov nemam...

Viac tiez neviem k teme povedat...

Ty si odborník na snímače , čo povies na tieto piezo kamene http://www.sollerguitars.com/obchod/tmp/2112006140019.jpg
Mas s piezo snímačmi skusenosti?

Naposledy upravil hopík, : 28.05.2006 o 20:16
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 28. Máj , 2006, 19:27:38 »

hopík - mi lichotis, ale nebudem klamat a poviem, ze v tychto vodach nemam sajn :)

Piezo ma v mnohostrunniku Pitu, sa mi zda. Takze nech napise. Co ja viem, v gitarach sa piezo pouziva, ak sa chce zvukom priblizit k akustike, ale pri basach... Moze byt, ze na bezprazci sa to bude zvukom trochu blizit kontrabasu, ale iba teoretizujem...

Inak sa nam sem ako \"depesak\" prihlasil Kamil Greben - bolo by fajn, keby sa obcas do podobnych debat zapojil...
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 28. Máj , 2006, 19:52:24 »

nasiel som nejaku ukazku tych snimacov  http://www.graphtech.com/downloads/ghost/bass_ghost.mp3
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 28. Máj , 2006, 19:57:57 »

Takze s kontrabasom to nema spolocne vobec nic :) . Ale zneje to dobre, paci sa mi taky zvuk. Moze to byt fasa, mat moznost volit medzi magneto a piezo snimacmi, kombinacie...
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #10 kedy: 28. Máj , 2006, 20:02:54 »

Len to nie je fretless, to je pražcova basa, tekze by to potom bolo ako kontrabas,
Ten zvuk je super

Naposledy upravil hopík, : 28.05.2006 o 21:04
Zaznamenané
depesak
nováčik
*
Príspevkov: 25

« Odpoveď #11 kedy: 28. Máj , 2006, 20:04:11 »

S piezzom v bezprazci nemam ziadne skusenosti, daval som vzdy len magneticke HB. Drevo mam radsej neexoticke, ale mahagon by tam mal byt. A este javor a trocha toho jasena. Prilozime ebenovy hmatnik a bezprazec je hotovy. Tazke exot dreva pridavaju na moj vkus vela hornych stredov. Potom je basa vhodna na solovanie a menej na ulohu, pre ktoru bola vymyslena.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #12 kedy: 28. Máj , 2006, 20:05:04 »

na jednej strane suhlasim s rastom- omrkni rozne custom firmy, casto mavaju dost velky nahlad do kuchyne, omrkni takuto stranku www.talkbass.com, forum o basach kde sa o bezprazcoch popisalo straaaasne vela.
a na stranu druhu si myslim,ze na zaciatok uplne staci spravit kopiu jaca pastoria- klasicky jazz bass v bezprazcovej uprave. hralo to jemu, musi to hrat aj inym.ale ked sa tomu chces fakt zavenovat, tak asi nieco sialenejsie ako navrhuje rasto. co som pochytil pri roznych debatach, tak iba par ludi skusalo na bezprazec javorovy hmatnik...vzdy to boli dreva ako eben a rozne exoticke drevo, ked uz to malo byt ozaj exoticke.
Zaznamenané

o-yep sro
Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #13 kedy: 28. Máj , 2006, 20:08:01 »

hopík napísal:
Citácia
Len to nie je fretless, to je pražcova basa,

to nieje to iste?:woohoo:
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník

« Odpoveď #14 kedy: 28. Máj , 2006, 20:12:32 »

Exoticke drevo - eben pouzijem len na hmatník. Krk javor - telo jasen. bojim sa tej exotiky.Chcem dosiahnut konkretny zvuk
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.