Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
15. November , 2024, 23:22:45
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: bezpražcová basgitara  (Prečítané 25614 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Mr.Lado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 452

« Odpoveď #60 kedy: 22. Október , 2006, 17:25:52 »

A ake struny by ste si kupili vy?  Hej na new albume metropolisu bude bezprazec.. :)  take prekvapkoo A vcelku sa na to velmi tesim. Chcem aby to bolo po <>
« Posledná zmena: 02. Október , 2007, 08:57:19 od Martinlm » Zaznamenané

Sex, Gitary a Nu-Metal
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #61 kedy: 22. Október , 2006, 17:28:33 »

asi by som popozeral nejake fora ako talkbass.com, ked chces konkretne. ja som na tom este nehral,ale co hovoria hraci na bezprazec, tak asi flatwoundy.
Zaznamenané

o-yep sro
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #62 kedy: 22. Október , 2006, 17:55:22 »

ERNIE BALL
GROUP III
45 65 80 100
Flatwound 2806
Možno.  Take mam pred sebou

Ale to ti poviem v stredu ked budem mat nalakovanú basu a natiahnem ich tam.
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #63 kedy: 22. Október , 2006, 17:58:32 »

Este jedna poznamka, ak nehra dobre zo starymi strunami  , nečakaj zazraky. To si myslím že platí o každej gitare
Zaznamenané
Mr.Lado
pravidelný návštevník
Príspevkov: 452

« Odpoveď #64 kedy: 22. Október , 2006, 18:50:35 »

Oki natiahni tam nejake. A daj vediet potom.   Mne sa celkom pacia ernie ball a som s nimi velmi spokojny. Hej jasne ja ked si vezmem gitaru tak aj struny hned ku nej to je samozrejmost.
Zaznamenané

Sex, Gitary a Nu-Metal
waldo42
pravidelný návštevník
Príspevkov: 273

« Odpoveď #65 kedy: 14. Jún , 2007, 16:22:23 »

mam otazku.aky efekt sa pouziva na dosiahnutie toho fretless zvuku?mam pocit ze som pocul martu minarika hrat na prazcovu basu ale zvuk to malo ako fretless.mam taky efekt ze defret ale to sa mi na to vobec nepodoba.treba tam vykurit stredy na kombe? Pomoooc!
Zaznamenané

mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #66 kedy: 14. Jún , 2007, 16:53:46 »

Toto zaujima aj mna. Mam pocit, ze to treba asi aj stiahnut clonu a hrat viac bruskami, aj bruskom palca, ale nie som basak :)
Zaznamenané

kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #67 kedy: 27. Júl , 2007, 14:53:14 »

mylite sa obaja.

tiez som nevedel, jak to je... a je to takto: cim mas nizsie pri hmatniku struny, tak ked ich rozoznejes sa vykmitom zlahka dotykaju hmatnika pri mieste, kde lavackou stalcis strunu. toto vytvori ten klasicky meow sound. samozrejme, ked zahras strunu blizsie pri hmatniku, tak viac meowne, ako ked hras pri kobyle...
ked sa ti to nepaci, das vyssie struny a uz to neni take markantne... charakter a farba toho meow zalezi na hmatniku. ten ovplyvnuje zvuk fretlesov viac, ako hmatnik prazcovich gitar...
opravte ma niekto, ak sa mylim

dokonca som videl bezprazcovu GITARU. steeeve vai ma trojgitaru na g3 live in (denver?) a ta spodna je fretlesss... toto si neviem dost dobre pradstavit, lebo take tenke struny sa chovaju predsa len trosku insie.... ci? hadam hej. recnicka otazka: chovaju sa tensie struny hrubsie ako tensie?

marta minarik asi riesi nejaky autowah, ktory ma citlivo nastaveny tak, ze mu to robi podobny efekt
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #68 kedy: 28. Júl , 2007, 09:57:09 »

..recnicka otazka: chovaju sa tensie struny hrubsie ako tensie?

ano alebo nie
Zaznamenané
waldo42
pravidelný návštevník

« Odpoveď #69 kedy: 17. August , 2007, 10:04:36 »

cize ak pustim nizsie struny mal by som dostat z toho ranenu macku?jo,pytal som sa mareka minarika,ako robi ten zvuk,konkretne v pesnicke sen od lucii.vtipalek odpovedal-obycajny Fender PB.moc mi ta odpoved nepomohla Smútim
Zaznamenané

mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #70 kedy: 17. August , 2007, 12:17:21 »

ranenu macku? sibe ti?  Bacha na vec kamo! to je ten eben  Zdravíčko
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #71 kedy: 17. August , 2007, 20:04:52 »

cize ak pustim nizsie struny mal by som dostat z toho ranenu macku?jo,pytal som sa mareka minarika,ako robi ten zvuk,konkretne v pesnicke sen od lucii.vtipalek odpovedal-obycajny Fender PB.moc mi ta odpoved nepomohla Smútim

tak ten SEN by som rad videl ako ho marta hra na obycajnom PB. ja by som prisahal ze je tam bezprazec. v kazdom pripade to ma marta v rukach viac nez si ludia myslia, takze ktovie kde je pravda.
Zaznamenané

o-yep sro
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #72 kedy: 18. August , 2007, 16:08:15 »

je aj toto iba PB?:-)

* 06_AND.MP3 (704 KB - stiahnuté 177 krát.)
Zaznamenané

o-yep sro
waldo42
pravidelný návštevník

« Odpoveď #73 kedy: 20. August , 2007, 14:48:45 »

je aj toto iba PB?:-)

to marek asi casto pocuval uzeb alebo samotneho alaina carona ha ha ha
Zaznamenané

waldo42
pravidelný návštevník

« Odpoveď #74 kedy: 25. September , 2007, 09:08:39 »

nechcem mudrovat ale ak "vytrham" prazce z hmatnika tak mozem dosiahnut ten charakteristicky zvuk znizenim strun?vcera som v on-boarde hral na vintage fretless a malo to presne ten zvuk aky chcem.len nemam zrovna 13k na dalsiu basu Smútim
Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 23 otázok.