Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 21:43:02
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Stevie Ray Vaughan  (Prečítané 17322 krát)
0 užívateľov a 16 Hostí prehliada túto tému.
Dugo
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 24. Január , 2008, 18:42:21 »

stevie je dávač  Zdravíčko
Zaznamenané
kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #46 kedy: 26. Január , 2008, 11:16:57 »

Nech zije  na veky / aspom v nasich / pametiach genius  pokracovatela stradivariho tonu LEO FENDER.
Zaznamenané
RiZz0
pravidelný návštevník
Príspevkov: 173

« Odpoveď #47 kedy: 28. Január , 2008, 23:08:07 »

Stevie, nieje to obycajna pecka aku vidime hocikde :) ... a je este lepsie sa kukat ako niekto tieto skladby odneho hra Žmurk
Zaznamenané

Ten kto chce příliš moc, může ztratit úplne všechno, a kto chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.
kato
pravidelný návštevník
Príspevkov: 425

« Odpoveď #48 kedy: 31. Január , 2008, 11:38:37 »

Presne s tebov suhlasim.
Zaznamenané
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #49 kedy: 22. Máj , 2008, 22:11:29 »

Som rad, ze na tomto fore som nasiel aj hudobnika, ktory je mojmu srdcu najblizsi. Aj ked odisiel velmi skoro, odisiel na vrchole svojej kariery v case najvacsich uspechov. Precital som si vsetky prispevky a s niektorymi mozem suhlasit a s niektorymi nie. Hram na gitaru uz dost dlhy cas aj ked mam len 21...a presiel som roznymi stadiami, ale vzdy sa mi pacila len kvalitna hudba za ktorou sa skryval vynimocny gitarista. Bluesovu hudbu som mal vzdy rad. Ked som mal 15, tak som sa nahodou dostal k jeho hudbe a od tych cias je to nieco ako ikona. Nie som fanatik ani nic podobne. Ale jeho styl a hudobny prejav ma nadchol natolko, ze som od prveho momentu vedel akou cestu by som chcel ist. Som toho nazoru, ze nikto nedokaze napodobnit tohto genialneho gitaristu. To, co hral vychadzalo z jeho prstov a hlavne z jeho vnutra. Nebol to len genialny gitarista a vynikajuci spevak so skvelym hlasom. Bol to hlavne skvely clovek...aspon co viem z rozpravania jeho blizkych a ludi, ktori sa s nim stretli. Rene Lacko je skvely, to co robi, robi perfektne. Vzdy rad zajdem na jeho koncert a s uzasom sledujem co hra. Ale predsa to nie je Stevie. Moze byt milion jeho kopirovacov s rovnakou gitarou, efektami a kombami, ale nikdy to nebude zniet ako on. Stevie bol naozaj len jeden...a skoda ho...velka osobnost, ktora sa nezmazatelnymi pismenami zapisala do dejin nielen blues-rockovej hudby, ale aj hudby ako takej. Ovplyvnil nespocetne mnozstvo gitaristov a nespocetne mnozstvo este ovplyvni. Aj na mna mal vplyv a aj ked sa nesnazim zniet na vlas rovnako ako on, stale si na koncerte s velkym odusevnenim a radostou zahram jeho piesne...a naplna ma pocit, ze 95% divakov sa hybe v rytme Pride and joy alebo Mary had a little lamb...alebo hociktorej inej piesne, ktoru od neho hram...Jeho sila tkvela v zivych vystupeniach a ja velmi lutujem, ze som nikdy nemal moznost ist na jeho koncert. Cest jeho pamiatke...
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
duro
stály hosť
Príspevkov: 1011

Tone is in Fingers!

« Odpoveď #50 kedy: 27. Jún , 2008, 21:55:25 »

SRV bol proste skvelý hráč!!!     strašne to cítil Si píš!!! Si píš!!! Si píš!!! /ten toooooooon Nechajte ma vydýchať Nechajte ma vydýchať Nechajte ma vydýchať   jeden z najlepšých na svete Si píš!!! Si píš!!! Si píš!!!   
Zaznamenané

TONE IS IN FINGERS Si píš!!!
Fender stratocaster,OLP Luke model  EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
BB
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 122

Ready to B.L.U.E.S.

« Odpoveď #51 kedy: 29. December , 2008, 16:11:06 »

počul som jeden album nejaku Livku kde hral hendrixove veci aj nejake svoje a bolo to vyborne. patri medzi gitaristov z ktorych mi pada sánka :)
Zaznamenané

Fender Telecaster Custom Shop
Fender Twin Reverb
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #52 kedy: 29. December , 2008, 16:24:22 »

ja mám výberovku 2CD: The Essential SRV & DTr a je to výborné
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
johnzo
stály hosť
Príspevkov: 1051

A ČO SI TY UROBIL PRE DOBRO SOCIÁLEHO ŠTÁTU?!

« Odpoveď #53 kedy: 30. December , 2008, 02:49:37 »

používal 11stky až 13stky. skoro ako ja  Som frajer akurát nemám gule dať struny hrubšie ako 11 do Ečka... Nechajte ma vydýchať

jeho hra sa mi veľmi páči, má geniálny zvuk  Zdravíčko
Zaznamenané

keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat  Zdravíčko
gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno
[/quot
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #54 kedy: 01. Máj , 2009, 19:35:37 »

Áno, používal hrubé struny. Ja som našiel, že mal na svojich gitarách tieto hrúbky:
e 0.011", 0.012" alebo 0.013"
B 0.015" alebo 0.016"
G 0.019" alebo 0.020"
D 0.028"
A 0.038"
E 0.054", 0.056" alebo 0.058"
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
duro
stály hosť
Príspevkov: 1011

Tone is in Fingers!

« Odpoveď #55 kedy: 02. Máj , 2009, 12:09:14 »

TAM TREBA AJ PAZúRE Beeee Beeee Beeee
Zaznamenané

TONE IS IN FINGERS Si píš!!!
Fender stratocaster,OLP Luke model  EMG-pickups,Marshall plexi 1987 x,1960 AX, Dunlop cry baby, Ibanez ts-9, Maxon sd-9,Arion stereo chorus,T.C Nova delay
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #56 kedy: 02. Máj , 2009, 12:21:24 »

TAM TREBA AJ PAZúRE Beeee Beeee Beeee

Nechty?
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
udry
Hosť
« Odpoveď #57 kedy: 02. Máj , 2009, 14:41:21 »

live Germany       mam tieto nemecke koncerty na vhs a je to parada  Na zdravie!
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #58 kedy: 02. Máj , 2009, 15:08:09 »

používal 11stky až 13stky. skoro ako ja  Som frajer akurát nemám gule dať struny hrubšie ako 11 do Ečka... Nechajte ma vydýchať

jeho hra sa mi veľmi páči, má geniálny zvuk  Zdravíčko

Ale podladoval ich dole o pol ton.
Zaznamenané
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727

His spirit and music live on!

« Odpoveď #59 kedy: 03. Máj , 2009, 09:04:20 »

live Germany     http://www.youtube.com/watch?v=mfSucIun8GA&feature=related  mam tieto nemecke koncerty na vhs a je to parada  Na zdravie!

Ten koncert mam aj ja a je ozaj skvely....ta Tin pan alley co si poslal je uzasne zahrata...
Zaznamenané

Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16  -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5  '78.
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 23 otázok.