Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
14. November , 2024, 18:13:13
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Phil Glass  (Prečítané 5499 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« kedy: 23. Máj , 2006, 01:19:49 »

Toto je moj velmi oblubeny skladatel sucasnej \"vaznej\" (Huh!) muziky.

http://www.philipglass.com

Glass je povazovany za jedneho z priekopnikov minimalizmu - maximalny efekt dosiahnuty minimalnymi prostriedkami (hudobne vzdelani ma doplnia/opravia). Minimalizmu sa venuje napriklad aj Robert Fripp a na niektorych albumoch King Crimson to dost citit. Minimalizmom bol a je velmi ovplyvneny producent/autor Brian Eno, David Bowie, David Byrne (Talking Heads)...

V poslednom obdobii som sa si pozhanal cosi z Glassovej hudby. Glass ma tazzsie stravitelne, ale aj VELMI PRIJEMNE minimalizmom len \"smrncnute\" hudobne diela. Minimalizmus nie je v ziadnom pripade nuda, ako by sa mohlo zdat - prave Glass je toho dokazom. Okrem vlastnych alebo spolocnych albumov robil hudbu k vela filmom - mrknite web.

Ako odporucanie pre niekoho, kto by chcel nieco zaujimave od Glassa pocut by som dal album Ravi Shankar & Philip Glass - Passages - je to velmi dobre vymyslene dielo a pritom jedno z tych lahsie stravitelnych a naozaj dost silne. Alebo velmi pekna hudba je na soundtracku k The Hours, ktory isiel nedavno v kinach, takmer \"klasicka\" romanticka klasika. Kto sa citi na \"viac\" tak vyborne su soundtracky k trojici surrealistickych dokumentov - Koyaanisqatsi, Powaqqatsi, Naqoyqatsi. Kto je masochista, nech si vypocuje rovno album Einstein on the Beach :). Inak Glass sa evidentne tesi velkej oblube, pretoze dostat sa k jeho muzike nie je ziadny problem B)...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #1 kedy: 23. Máj , 2006, 11:56:47 »

Pocul som o nom nieco, ale nikdy ziadnu ukazku. Skus tu hodit nejaku kratku reprezentativnu ukazku jeho tvorby.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #2 kedy: 23. Máj , 2006, 14:49:24 »

Glass je naozaj magor (v dobrom slova zmysle) Hours je dost dobry, ale ja ako masochista som si vypocul Einstein On The Beach a mal som dost.Beeee

Este z minimalistov treba spomenut Steve Reicha.
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #3 kedy: 23. Máj , 2006, 14:50:59 »

Hodte sem nejaku ukazku, nemozem to nikde najst. Smútim
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 23. Máj , 2006, 15:14:27 »

Prog - vecer Ti dohodim.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 23. Máj , 2006, 15:15:30 »

midnightstranger napísal:
Citácia
...som si vypocul Einstein On The Beach a mal som dost.Beeee ...

Ja som sa k Einsteinovi dostal nastastie uz ako \"pripraveny\" :).
Zaznamenané
midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #6 kedy: 23. Máj , 2006, 15:17:22 »

rastis napísal:
Citácia
Citácia
...som si vypocul Einstein On The Beach a mal som dost.Beeee ...

Ja som sa k Einsteinovi dostal nastastie uz ako \"pripraveny\" :).

Stastny to clovek ... ja som mal z toho pol dna napecene...
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #7 kedy: 25. Máj , 2006, 00:16:45 »

Zatial som pocul Passages a prave pocuvam Koyyanisqatsi a velmi sa mi pacia obe. To druhe ale asi o chlp viac. Prijemna, posobiva hudba so silnou atmosferou a eleganciou. Navyse podnecuje predstavivost a to mam na hudbe najradsej.

Naposledy upravil progrocker, : 25.05.2006 o 01:20
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #8 kedy: 25. Máj , 2006, 10:10:06 »

Prave som dopocuval uvodny 8 minutovy kusok Knee 1. Toto je ten minimalizmus? :) Passages je proti tomu hit no.1. Nemyslim si, ze by ma kedykolvek mohol tento Knee 1 zaujat.

EDIT: Nasledujuci, aj ked 21 minutovy, kusok je oproti tomu prvemu lahoda :)

Naposledy upravil martinlm, : 25.05.2006 o 11:27
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 28. Máj , 2006, 15:41:30 »

Citácia
...
Este z minimalistov treba spomenut Steve Reicha.

Prave pocuvam nejaky album, co nahraval s Kronos Quartet a tiez husta haluska :) ...
Zaznamenané
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #10 kedy: 14. Marec , 2008, 18:09:31 »

No vyborne , aspon viem , ktory zo 48 albumov si mam pustit ako prvy .Masooooooooo  Bacha na vec kamo!
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #11 kedy: 14. Marec , 2008, 21:32:50 »

Einstein on the Beach : hm , hm , hm , hm, hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , hm , co , co , co , co , co ,co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , co , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , dodat , Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!Huh!? Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , Je , je , Je , Je , Je , Je , Je to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to , to navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove , navykove ... Pomoooc!  ?§!.   Nechajte ma vydýchať  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #12 kedy: 14. Marec , 2008, 21:33:55 »

ja mam uz davno cd ravi shankar a philip glass *- mooc dobre

PASSAGES sa vola
« Posledná zmena: 14. Marec , 2008, 21:35:44 od musicman » Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 15. Marec , 2008, 10:38:23 »

cely Glass je evidentne workoholik a napisal nikelko desiatok, mozno stoviek hodiny hudby. vacsinou jednej plynucej. ci to je dobre alebo zle neviem, ale mna dokonale chytil a tie jeho nekonecne hodiny hudby dokazem pocuvat velmi intenzivne a casto...
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #14 kedy: 19. Marec , 2008, 13:56:08 »

cely Glass je evidentne workoholik a napisal nikelko desiatok, mozno stoviek hodiny hudby. vacsinou jednej plynucej. ci to je dobre alebo zle neviem, ale mna dokonale chytil a tie jeho nekonecne hodiny hudby dokazem pocuvat velmi intenzivne a casto...

rasto,mozes mi na nejaku pivnu session doniest nejaku hudbu od neho?
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 22 otázok.