Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
17. November , 2024, 06:29:52
Strán: 1 ... 33 34 [35] 36 37 38 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Cubase  (Prečítané 211143 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #510 kedy: 13. December , 2012, 14:16:52 »

ja musim mat asi zazracny komp, stara sunka vela rocna, ale 2-3 amplitube a cosi v samplery mi to realtime zvladne  Popiskujem si no ale nic to...

Cubase ma na kazdej stope funkciu freeze - nastuduj, pouzi, je to na to, co sa pytas.
Zaznamenané
matus
pravidelný návštevník
Príspevkov: 323

« Odpoveď #511 kedy: 13. December , 2012, 16:43:30 »

dik chalani, uz zacinam chapat  Na zdravie!
Zaznamenané
bodom
pravidelný návštevník
Príspevkov: 386

« Odpoveď #512 kedy: 03. Február , 2014, 19:12:03 »

nadviazem na poslednu debatu... tiez nahravam piesen je tam asi 8 stop ktore slapu na guitar rig a uz ma PC dost. pritom 4 stopy(gitara) idu na ten isty GR preset ale ked som chcel pouzit FX kanal alebo Group a tam do insertu dat GR preset tam sa zvuk pokazil asi tlacil vsetko naraz do jedneho GP...tak sa chcem spytat ako to riesite vy pri mixingu ci masteringu exportujete tie napr Gitarove stopy a pouzivate uz "oVSTckovane"?
Zaznamenané

Zomrieš na lavičke, k...t
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #513 kedy: 03. Február , 2014, 19:59:00 »

celkom dobre nerozumiem. dam si novu grupu, na jej inserte budem mat GR a do tejto grupy naposielam vsetko, co chcem, aby hralo tym konkretnym nastavenim GR.

ci nieco ine sa pytas ?

respektive mnohi GR ani nepouzivaju. to sa potom robi napriklad tak, ze na konkretnych stopach mozem mat rozne simulacie co nevedia napriklad simulovat aj boxy (vacsina tych dobrych modernych free softov boxy nesimuluje) a to potom posielat na grupu, kde bezi jedna konvolucna simulacia boxu. ta konvolucia je podla mna z toho prave to najpazravejsie...
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #514 kedy: 03. Február , 2014, 21:02:40 »

nadviazem na poslednu debatu... tiez nahravam piesen je tam asi 8 stop ktore slapu na guitar rig a uz ma PC dost. pritom 4 stopy(gitara) idu na ten isty GR preset ale ked som chcel pouzit FX kanal alebo Group a tam do insertu dat GR preset tam sa zvuk pokazil asi tlacil vsetko naraz do jedneho GP...tak sa chcem spytat ako to riesite vy pri mixingu ci masteringu exportujete tie napr Gitarove stopy a pouzivate uz "oVSTckovane"?

Na slabej masine by sa mozno ako nudzove riesenie aj oplatilo dat simulacie na vstupnu sablu a nahrat hotovy zvuk, teda ak si s nim spokojny natolko, ze uz ho nebudes musiet nejako zasadne menit. Inak budes musiet furt freezovat, co je niekedy na slaktrafenie. A mastruj urcite len export, pripadne exporty grup.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #515 kedy: 24. Február , 2014, 19:42:58 »

admin pls , nejaká chyba je v tomto vlákne , nejde stránkovať
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #516 kedy: 16. Marec , 2014, 12:30:19 »

Chcem si kupit zvukovku k notasu aj s DAW v jednom. Sa mi toto pozdava http://studio.sk/cubase-backpack.html   je k tomu Cubase Artist 7.5.  Tak som kukol ako je to okresane voci plnej verzii, tu je tabulka rozdielov http://studio.sk/cubase-7.html . . . ale niektorym pojmom nerozumiem, tak ak by ste vedeli tak pls napiste...ide o tieto:

Batch Export

Pool Import a Export

Plné MP3 Fraunhofer kódovanie

OMF import/export

to su veci, ktore absentuju v tej verzii co chcem a mam obavu, ze ci nejde o take veci, ze si nebudem vediet projekt exportnut na wav alebo mp3 a pod
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #517 kedy: 16. Marec , 2014, 13:19:02 »

za mna - OMF je dobra vec. to je o tom, ze vyplujes projekt v takom formate (OMF), ze ho mozes potom v tom formate importovat aj do konkurencneho softu (trebars Sonar, PT a pod) a budu zachovane vsetky stopy, aj vsetky klobasky s audiom aj midi na spravnych miestach v case. cize vlastne cely projekt, ale bez efektov, podskupin a automatizacie. vyuzil som X-krat, ked som spolupracoval s niekym NEcubase.

ostatne by som kaslal. respektive to Fraunhofer ... to je kodek, akoze z tych najlepsich. otazka je, ci ta verzia vie kodovat do mp3 (co vyuzivam, ked posielam niekomu nahlady a medzivysledky) alebo vobec. ak vie mp3, ale nie zrovna Fraunhofer, tak by som to tiez neriesil.
Zaznamenané
frakos
stály hosť

« Odpoveď #518 kedy: 16. Marec , 2014, 15:01:25 »

aha jasne diki...tak predpokladam ze export na mp3 je dost zakladna vec takze by to tam mohlo byt a hinten lepsi kodek(aj ked celkom nerozumiem ako moze byt mp3 s rovnakymi parametrami ina, ked je vyrobena s takym a hentakym kodekom) bude taka specia podobne ako aj to OMF
« Posledná zmena: 16. Marec , 2014, 15:05:09 od frakos » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #519 kedy: 16. Marec , 2014, 16:56:29 »

v kodekoch je rozdiel praveze dost zasadny. neprichadzaju k vysledkom rovnako, kazdy ma tie maskovacie algorytmy ine.
Zaznamenané
frakos
stály hosť

« Odpoveď #520 kedy: 21. Marec , 2014, 15:04:27 »

kupil som teda tu externu zvukovku od steinberga ur22 aj s tym cubase artist 7.5 v jednom...tak nemalo to ziadnu moznost exportu na mp3, ale dalo sa dokupit za 15E + dan....

naposledy som robil s cubase v 2004 ked nas Rastis ucil robilt s kx drivermi k zvukovkam SB live :) .  . . vtedy som cez to hral s amplitube a trocha nahraval....takze bude chvilu trvat kym sa zorientujem....ale mam hned na zaciatok otazku ak by niekto vedel....ked naeditujem nieco v midi tracku a posielam to na tie klasicke midi, take ze microsoft gs wavetable synth(alebo su to tie co ponuka interna zvukovka v notase(?)no koko*t som z tych midi furt kus), tak ta sekvencia je akoby o 1/4 v predsie aj voci metronomu...pri vst nastrojoch to hra ok....ale nevadi to lebo hintie zvuky aj tak vyuzivat nebudem len ma to z principu svrbi

trocha som nervozny z toho usb kluca na ktorom su potahane tie eln licencie...na zaciatku som nevedel co to odomna chce a tak som ich sibol secky na usb a a pritom bola aj moznost na hdd...lebo ked sa to usb dojebe tak som skoncil...dodatocne sa da preniest akorat licencia s hdd na usb ale opacne nie...co to mate v studiach legalne cubase tiez fungujete takto s usb klucikomm jak ciciny?

...inak v tejto verzii artist 7.5 je nejaky virtualny aparat vst amp rack, no a vie to teda paradne zvuky, skusal som nejake marshale a krasa....je k tomu aj nejaky groove agent one, to je na bicie a tiez cumim....a asi na mesiac trial Halion a tam su tiez krasne syntaky basy a secko . . . celkovo sa v tom velmo fasa robi .... .akoze dost nadhera....

akurat som zistil, ze akonahle mam nejake bohatsie zvuky tak mam problem to vtrepat do nahravky :)....som skusal kusok nahrat, ucit sa s tym a tak a neviem ci inou zvokovkou alebo tymto cubase, ale co mastrujem na behringer truth b2030a, tak som zrazu neisty v spodkoch(akoze v basoch, ne v mojich zasratych)...nejak to mam az moc uletene na ostatnych reprakoch a sluchatkach naproti tomu ako som to maval do teraz....

vid tu https://www.dropbox.com/s/e7hqlpd8y80lfo3/pok1.mp3
Zaznamenané

midnightstranger
miestny štamgast
Príspevkov: 1612

nech sa práši...

« Odpoveď #521 kedy: 21. Marec , 2014, 17:29:42 »

Čo sa týka toho USB kľúča, áno behám s tým všade ako c*cina.  Zdravíčko Menil som laptop, kde som mal predtým Cubase nainštalovaný... Vyše roka s tým fungujem, každý deň ho mám zapnutý a zatiaľ si zaklopem je to bez problémov. Inak tiež som pozeral na ten 7.5 Artist, si ma ešte o trochu viac na to namotal  Na zdravie!
Zaznamenané

Mam na haku ci je niekde gitara alebo nie je ... kaslite na gitary a radsej viac pocuvajte. Žmurk
frakos
stály hosť

« Odpoveď #522 kedy: 04. Apríl , 2014, 10:28:28 »

Ucim sa pomalicky robit s Cubase, vela toho je aj na youtube, tak sa celkom da. Len som narazil na jednu taku vec. Cielom je jednoducha zalezitost, postupne stisovanie songu na konci pesnicky(nie presne toto, ale na tomto to vysvetlim). Napr v songu budu iba bicie, takze naklikam bicie. Zacnem tak, ze vlozim napr instrument track, vstup na tracku je nastaveny "all midi inputs", vystup z tracku ide do niecoho co vie robit bicie, napr "groove agent". Potom tieto bicie  poslem do grupy, cez "SEND". V grupach su pozdlz trackov nakreslene tie lajny, ktore neviem ako sa volaju, takze tu lajnu nastavim tak, ze od kade chcem aby sa to stisovalo, picnem na to volume, vystup z grupy do posluchu a malo by to ist. Ono to aj ide, v grupe sa to naozaj stisuje, ale zaroven hra aj ten instrument track, ktory sa nestisuje lebo nema preco, takze vysledny efekt 0 bodov. Ked mutnem instrument track tak ani do grupy nic nejde. Audio track taky problem nema, lebo vystup z audiotracku sa da smerovat rovno do grupy, kdezto vystup z instrument tracku ide do vst nastroja. Je mi jasne aj preco to tak je, ten "send", to do grupy nesmeruje seriovo, ale paralelne. Akoze poradil by som si, urobil by som z tych bicich napr wav a je vybavene, ale ide o princip. Vo Vegase som priamo v tracku klikol na pismeno V a zobrazila sa podobna lajna ako su v cubase v grupach a dala sa menit hlasitost priamo v tracku. Neexistuje aj tu taka moznost?

Alebo da sa ten instrument track smerovat do grupy inac ako cez "send"?

Alebo ako docielim, aby instrument track alebo tracky, ktore poslem do grupy hrali len cez grupu a samotne instrument tracky cusali? Napr by som v grupe nastavil efekt, ktory  s rovnakym nastavenim pouziava viac instrument trackov, tak by som tie instrument tracky poslal cez "send" do tejto grupy, ale pretoze to ide do grupy cez "send" tak budu hrat okrem zefektovanych instrument trackov v grupe aj samotne nezefektovane instrument tracky. Ale mozno som len nepochopil filozofiu grupy.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #523 kedy: 04. Apríl , 2014, 13:13:12 »

cosi mas pochopene, cosi mas dopletene.

ja nepouzivam instrument track, pretoze v Cubase to ma nejake specificke vlastnosti, ktore som ani moc nepochopil a ani vlastne neviem, na co je dobre pouzivat instrument track. pride mi to tam podobne na nic, ako FX track, ktory je plne nahraditelny grupou a pritom ma oproti grupe este aj obmedzenia.

ja si vytvorim bezny midi track. v menu F11 si nahodim VST instrument. na vytvorenom midi tracku mam ako output tracku navoleny VST instrument nahodeny v menu F11. inak ono sa to bezne pri nahadzovani noveho instrumentu pyta, ci ma vytvorit aj midi track priradeny k tomu nastroju.

v momente, ked do projektu nahodis novy VST instrument, v mixeri (vyvolavas ho F3) Ti pribudne sabla vystupu toho instrumentu (alebo vela sabiel, podla konkretneho VSTi). ta sabla ma vlastnosti grupy - mozes ju posielat kade tade, mozes do nej dat dalsie efekty ako insert a mozes ju posielat dalej aj sendom. takisto mozes na nej urobit stisujucu automatizaciu alebo automatizaciu akehokolvek ineho parametru. v mixeri F3 si mozes navolit zobrazenie hocijakych stop, co chcec alebo nechces vidiet.

ako sa sprava presne instrument track si nepamatam. logika mi hovori, ze tiez by sa mal automaticky zobrazit v mixeri F3. takze je mozne, ze si si to tam len nevsimol a vytvoril si separatne este raz (zbytocne) to iste v grupe. a na grupe to sice efektujes a automatizujes, ale aj tak Ti to stale leze von z instrument tracku. takze mrkni do toho mixeru, ci tam ma instrument track vlastnu sablu fungujucu ako grupa alebo nepouzivaj instrument track vobec.
Zaznamenané
frakos
stály hosť

« Odpoveď #524 kedy: 04. Apríl , 2014, 16:37:58 »

aha, automatizacia pici, to som potreboval vediet, ze automatizacia sa da aj v ostatnych trackoch nie len v grupach, uz mi to facha....momentalne este rozdiel medzi midi trackom s vst instrumentom a instrument trackom nevidim, ale tak to teda budem pouzivat hintak ......ok pomohlo diki
Zaznamenané

Strán: 1 ... 33 34 [35] 36 37 38 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.