Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 00:39:21
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Midlo mydli :)  (Prečítané 24456 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Hosť
« Odpoveď #45 kedy: 04. Jún , 2006, 07:45:07 »

midlo napísal:
Citácia
no toto je pre mna zatial spanielska dedina....bol by som rad, keby mi to niekto vysvetlil :)
No v prvom rade musiš mat jasno,aky budeš mat zosik/vykon,vystup. impedancia-vačšinou byva volitelna,ale može sa stat že neni, a zvuk-či bude len clean+crunch alebo aj hi-gain./ a aku bednu chceš/2xrep., 4xrep., combo/.Ked bude toto zname potom začneš vyberat vhodne repraky./pripadne komplet bednu./

Naposledy upravil rudy, : 04.06.2006 o 10:05
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #46 kedy: 04. Jún , 2006, 09:33:02 »

midlo napísal:
Citácia
... ci sa mi oplati investovat do 40w konca, ked si staviam este 2x12 box, alebo kupit silnejsie repro a dat prestavat nejaky music 130 ...

Dat prestavat music 130 znamena podla mojich skusenosti dat do tej skrine vyrobit novy koncak. Respektive moja skusenost s mono 130 bola taka, ze dovtedy sa to kazilo raz za 2 skusky, kym mi to Duro Budinsky nevyrobil vnutri odznovu. Aj ked to v tej povodnej upravenej verzii mono130 hralo dost slusne.

Podla mojho nazoru na podia, kde sa budes asi vacsinou vyskytovat staci koncak s dvoma velkymi lampami (niekde medzi 40 - 60 W v praxi). 4 lampy (stovecka) = zbytocne vela penazi za lampy a v pripade ze budes chciet ten koniec aj dobre vybudit, tak zbytocne vela kravalu. Tak si myslim.

V pripade bedne nejde o to, ci zosilovac utiahne nejake watty na bedni. To, ze ma reprak nejake watty znamena, ze tolko wattov znesie, nie ze tolko potrebuje, aby hral. Co musi byt zladene je impedancia/odpor. Samozrejme v praxi nie je prilis idealne, ked je slabucky zosilovac a reproduktor s vysokymi wattmi, pretoze aj reprak, aby hral idealne potrebuje trochu nakopat. V kazdom pripade 50 W koniec a bedna 2x12\" dokopy 100-150W je uplne v pohode kombinacia.
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #47 kedy: 04. Jún , 2006, 10:53:46 »

Rastis dik. Music 130 mam odskusany, hra slusne, aj mono 40, to som zial ale daroval pred par rokmi.. no aspon si ho mozem pozicat zatial (dufam). Skusal som aj mv3 :) Vsetky hraju veeelmi pekne.
K tym repro rozmyslam medzi celestion a eminence, preto som sa pytal na tie vykony, lebo predsa len skoro 100wat rezerva je asi vela. Radsej by som prijal repraky s mensimi hodnotoami - napr. 2x 30w. No este uvidim. A ktej impedancii, na konci chcem mat 2 moznosti - 4 aj 8 ohm.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #48 kedy: 04. Jún , 2006, 11:09:21 »

Tusim niekto si do 4x12\" bedne da radsej nejake 100W Eminence, ako 30W Celestiony, prave preto, aby sa nabudili az pri vacsom vystupnom vykone zosilnovaca. Lebo vtedy zacnu aj skreslovat a to nie kazdy chce od reproduktorov. Moze mi toto niekto potvrdit? Tusim 5ovi (Petovi) sa Celestiony kvoli tomuto nepacili.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #49 kedy: 04. Jún , 2006, 11:13:08 »

Na repraky pozeraj aj z pohladu zvukovych poziadaviek - preda len tych typov je vela a hraju rozne. Mne pride bedna okolo/nieco vyse 100W idealna - nikdy nevies, kde sa co ako vyskytne a 100-150W bedna je dobra aj k stovke aj k padesiatke koncaku. Ale ak najdes repraky, ktore sa Ti budu zvukovo lubit a daju Ti 60W dokopy, preco nie k padesiatke koncaku...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #50 kedy: 04. Jún , 2006, 11:15:11 »

martinlm napísal:
Citácia
Tusim niekto si do 4x12\" bedne da radsej nejake 100W Eminence, ako 30W Celestiony, prave preto, aby sa nabudili az pri vacsom vystupnom vykone zosilnovaca. Lebo vtedy zacnu aj skreslovat a to nie kazdy chce od reproduktorov. Moze mi toto niekto potvrdit? Tusim 5ovi (Petovi) sa Celestiony kvoli tomuto nepacili.

To bude o konkretnom vksuse cloveka a konkretnom modely repraku, zosilovacu... Niekto iny naopak bude preferovat tesne kombinacie zosilovac/bedna, prave aby vymackal z reprakov vsetko...
Zaznamenané
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #51 kedy: 04. Jún , 2006, 11:20:57 »

ale z 30W repro si moc nenavyberas:
Heritage Series G12H 30W
G12M \'Greenback\' 25W
G12H 30W

celestion ine 30tky nerobi

:hairy
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #52 kedy: 04. Jún , 2006, 11:37:58 »

darthez- svata pravda. Tie 30 nemaju najlepsie recenzie a je ich malo na vyber u vsetkych firiem, nielen celestion
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #53 kedy: 04. Jún , 2006, 11:41:27 »

Dr.Karpathorky predava/l (?) 2 ks Eminence gitarove - verim, ze sa da dohodnut, vyskusat atd...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #54 kedy: 04. Jún , 2006, 11:53:14 »

midlo napísal:
Citácia
a bez modelingu.. Su tam kanaly lead1 a lead2. Akekolvek moje postrehy alebo aj vase:) este mozem s vyrobcom dodiskutovat a pripadne upravit.  Dnes sa chystam to zapojit aj na aparat, takze finalny verdikt este len padne

http://gitaristi.sk/components/com_simpleboard/uploaded/files/nonmodel.mp3

Si sa pytal na postrehy... predsa nieco. Ak ten zvuk ma byt akoze Mesa/mark, tak ma prilis zahltene basy. Je tam skratka v spodkoch toho vela a je to nekonkretne a necitatelne. Prave pri tlmeni sa to dost prejavuje. Krkovy snimac je uz takto uplne nepouzitelny.

Porovnaj to s mojou ukazkou, co je zapojenim aj zvukom dost blizko k Mesa/Mark:

http://gitaristi.sk/files/rastis/mesa_line_out.mp3

Teraz si odmyslime farbu zvuku, ta je takto nasurovo hrozna, ale na tych tlmenych tonoch pocut, ze mne to pekne \"seka\" a tebe sa to blati. Ten Tvoj zvuk by som dosiahol, keby som ho zamerne isiel \"kazit\"  - basy na korekciach hore, vysky dole. Aj zato som sa Ta pytal, ako mas tie korekcie riesene. Cize ak je moznost a ochota od vyrobcu, ja by som dal tunit na tom \"Mesa\" kanaly hlavne toto.
« Posledná zmena: 09. Január , 2007, 20:06:28 od Martinlm » Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #55 kedy: 04. Jún , 2006, 12:02:48 »

Rastis - hej viem, to bola prva vec kt. som sa zlakol, preto to chcem pocut na aparat, lebo chcem presne vediet co tam treba zmenit a ako sa to bude spravat. Nerad by som tak robil na zakllade simulacie
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #56 kedy: 04. Jún , 2006, 12:05:28 »

No prave som Ti to ilustroval na najcistejsom moznom preampovom zvuku bez vsetkeho...
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #57 kedy: 04. Jún , 2006, 12:15:50 »

pitu napísal:
Citácia
Vlado - POD hrá celkom ok napriamo, asi máš len zlé nastavenie.

ja ho uz mam par rokov a za ten cas som uz skusal fakt vsetko,takze neviem. mne to hra proste podobne,ako boli tuna tie ukazky Master of Puppets.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #58 kedy: 04. Jún , 2006, 12:20:22 »

vlado hudec napísal:
Citácia
pitu napísal:
Citácia
Vlado - POD hrá celkom ok napriamo, asi máš len zlé nastavenie.

ja ho uz mam par rokov a za ten cas som uz skusal fakt vsetko,takze neviem. mne to hra proste podobne,ako boli tuna tie ukazky Master of Puppets.

Toto je hrane na stary POD 1  -> linkovy vstup na karte, v PC ziadne upravy:

http://rastopeteraj.sk/tesseract.mp3
Zaznamenané
midlo
pravidelný návštevník

« Odpoveď #59 kedy: 04. Jún , 2006, 13:32:23 »

Rastis - hej porovnal som to, tie spodky tam su take blato.. Ked somto skusal prvykrat tam som si myslel ze to len moje pc bedne nevedia utiahnut, ale mam to aj tuna doma - akokeby preamp uz nezvladal tolko basov - taky bzucivy zvuk sa tam objavuje..

Jo a s doktorom to bude asi tazsie, kedze ja som az z dalekeho vychodu - Trebisov...

Naposledy upravil midlo, : 04.06.2006 o 14:45
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.037 sekund, 22 otázok.