Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 19:32:17
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 13 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: MARTINLM  (Prečítané 36213 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #30 kedy: 20. Marec , 2005, 14:18:59 »

Nechapem Garm co stale riesis tie vibrata v bendoch.Podla mna je to kravina.Ak tak,mozes trosku ton rozkyvat floydom.Inak zlepsenie tam je :lease Akurat zvukovo je metronom v pravom uchu a gitara v lavom takze ma z toto ""skoro mona"" dost bolelo prave ucho :)
Zaznamenané

Locksmith
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3186

« Odpoveď #31 kedy: 20. Marec , 2005, 15:11:11 »

tie bendy su falosne podla mna. niektor by som svihol trosicku vyssie.
Zaznamenané
Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #32 kedy: 20. Marec , 2005, 15:39:19 »

suhlasim s locksmithom. si to asi chcel uz moc prebendovat a vibratovat vsetko a potom niektore pasaze zneju ozaj dost ""divoko"" falosne ale inak pohoda Žmurk :hairy
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #33 kedy: 20. Marec , 2005, 17:01:04 »

suhlasim s locksmithom a darthezom
Zaznamenané

Darthez
miestny štamgast
Príspevkov: 2196

« Odpoveď #34 kedy: 20. Marec , 2005, 22:39:52 »

martinLM. drzim paec a s napatim ocakavam dalsi variaciu toho songu :) :hairy
Zaznamenané

BOOGIESOUND

za rock  Bacha na vec kamo! a za gemer  Na zdravie!
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #35 kedy: 20. Marec , 2005, 23:33:10 »

do tretice vsetko dobre - cize tretia ukazka tohto sola .. asi by som mal nahrat teraz nieco ine, aby sa to nebolo stale to iste a potom po case, ked uz budem toto vediet, tak mozno znova.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #36 kedy: 22. Marec , 2005, 01:13:37 »

Ale co by nie... Jasne, ze tam pocut pokrok. A lubi sa mi ta tvrdohlavost :). S metronomom je dobre cvicit, dnes to uz viem aj ja :). Od Luba si nechaj radit teoriu a techniku. Intonaciu, prednes a pracu s tonom si opocuvaj napriklad u toho Griglaka. Original je skladba nahrana na gitare s floydom, ale videl som ju autora hrat nazivo aj na normalnom Les Paule presne s tym vibratom, ako na nahravke. A veru tam vibruje dost a aj na vytiahnutych strunach. Rada typu na vibrato v bende sa vykasli mi pride z tej kategorie na techniku nedbaj, teoriu netreba... Tym nechcem tvrdit, ze Lubo nevie robit vibrato (jeho hru poznam len letmo zo skladby, ktoru som pocul uz dost davno), zjavne ho vsak podla toho co hovori nerobi. No vsetci ostatni soloviti gitaristi ho robia. Inak je dobre drzat sa v jednom sole jedneho typu vibrata, ak je pri vytiahnutych strunach pomale siroke vibrato a pri nevytiahnutych rychle kozie vibratko, znie to divne. Mozes to tak samozrejme hrat, ale musi byt jasne, ze je to zamer a nie to, ze nemas v krvi. Dalsia dobra rada je robit vibrato rytmicky aj melodicky rovnako pri kazdom "zakmite". No a posledna dobra rada je, ze vibrato sa cvici tak, ako hocico ostatne, teda samostatne. Pokial sa sustredis napriklad na prstoklad a pomimochodom tam skusas nejake vibrato, nenauci sa ho. Treba ho cvicit samostatne na vytiahnutych strunach, nevytiahnutych strunach, vsetkymi styrmi prstami, na hrubej strune, lebo sa robi smerom dole po hmatniku, na tenkej strune, lebo sa robi smerom hore po hmatniku. Vibrato s pakou je dalsia kapitola, ktora sa musi tiez cvicit... Tak - hammeringy odo mna pocut nebudes, ale na vibrato som odbornik Žmurk.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #37 kedy: 22. Marec , 2005, 01:28:36 »

kto je tvrohlavy? presne o tom som vravel - ze tie moje vibrata maju rozdielnu rychlost.. posobi to tak nesurodo. ale rychle vybrato zvladnem len prostrednikom, najlepsie na h strune. na e uz sa mi zda hmatnik moc uzky - je to predsa na kraju. g zasa treba dobre sa pohrat s tlmenim. fero griglak ma to vybrato neustale rovnako rychle a dost rychle. teda aspon v tej nahravke, ktoru som zohnal.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #38 kedy: 22. Marec , 2005, 01:40:26 »

Ty si tvrdohlavy, ze sa drzis stale tej skladby, nemyslim to v zlom :). A je to tak, Griglak robi v tejto skladbe presne take vibrato s makkym i, ako pises a robi ho take iste aj s pakou, aj s prstami, aj na vytiahnutych, aj na nevytiahnutych strunach...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 22. Marec , 2005, 01:49:35 »

ako som to mohol napisat? uz len 15 minut a koncim :) hura, spanok. to bude tou unavou. ja mam tu gitarovu skolu na cd, ale asi doma, alebo som ju stratil .. tam co ma vypite... takze sa tesim moc.. no uz som rozoberal to, ze stale to iste.. ze na treti krat uz by som to mal nahrat poriadne a uz nikdy viac.. :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #40 kedy: 22. Marec , 2005, 02:07:02 »

Kedy už konečne niekto vysvetlí, čo je vibráto v bende, nech vieme o čom sa bavíme. Tento výraz tu niekto nahodil vtedy, keď som spomenul, že robiť vibráto aj počas rýchlych behov je nezmysel, lebo by to znelo ako epileptické prasiatko. Vibráto je vhodné hlavne na dlhé tóny, prípadne súzvuky tónov a ako povedal Rasťo, treba ho cvičiť každým prstom žavej ruky, v rôznych rýchlostiach a aby znelo tak isto pri vytiahnutom tóne ako pri nevytiahnutom. Potom treba nacvičiť rôzne nábehy na vytiahnutý tón - pomalé vytiahnutie, rýchly nástup, aj vedieť mať pripravený vytiahnutý tón ešte pred brnknutím, aby nikto nepoznal, že je vytiahnutý a potom vedieť také isté možnosti zostupu na normálny tón, t. zn. pomaly, rýchlo ... Ďalšie možnosti sa posúvajú pri prejdení z jedného vytiahnutého tónu na druhý - t.j. napr. vytiahne sa tón o poltóna a potom ešte o celý tón, takže na jednom pražci zahráme 3 rôzne tóny na jedno brnknutie. A podobných fínt pri kombináciach vzniká veža.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #41 kedy: 22. Marec , 2005, 09:03:59 »

Vibráto je vhodné hlavne na dlhé tóny, prípadne súzvuky tónov a ako povedal Rasťo, treba ho cvičiť každým prstom žavej ruky, v rôznych rýchlostiach a aby znelo tak isto >pri vytiahnutom tóne< ako pri nevytiahnutom. vytiahnuty ton? bend vibrato pri vytiahnutom tone? vibrato v bende :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #42 kedy: 22. Marec , 2005, 12:35:16 »

Tak o tom som písal od začiatku, niekto tu potom zamotal debatu, myslím, že Metalhammer. :)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #43 kedy: 22. Marec , 2005, 12:39:19 »

to som rad. a co ine by to mohlo byt? podla mna je to uplne jednoznacne.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #44 kedy: 22. Marec , 2005, 13:23:03 »

Na prvej strane tejto debaty sa to zamotalo, keď źubo reagoval na moju vetu a napísal, že si nevie predstaviť vibráto v bende a Rastis mu to odsúhlasil. Tak som myslel, že to znamená niečo iné. Potom tu riešime dlho úplné zbytočnosti, lebo každému je asi jasné, že dlhý tón, nech je akokožvek dosiahnutý, je dobré zavibrátovať. :)
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 13 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.11 sekund, 23 otázok.