Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 06:50:45
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako ladit Floyd Rose ?  (Prečítané 37318 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 05. December , 2007, 16:22:24 »

vies co - skus sa spytat este raz riadne, co chces vediet, akosi mi takzo po ranu nepali...
Zaznamenané
1komunista
nováčik
*
Príspevkov: 19

« Odpoveď #31 kedy: 05. December , 2007, 16:23:55 »

ked sa ladia oktavy na floyd rose, tak sa musi niecim ten floyd rose podlozit nie?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #32 kedy: 05. December , 2007, 16:36:13 »

ladit oktavy na Floyd Rose je dost ostara, uz len preto, ze musis strunu najprv podladit, potom posunut kamen od oka, kamen pritiahnut, strunu naspat naladit a vyskusat. ci podlozit Floyd Rose predtym ? co Ti ja viem ? ak to niekomu / niecomu pomoze, preco nie - kazdy ma svoje grify a vychytavky. ja by som sa vykaslal nieco este podkladat...
Zaznamenané
1komunista
nováčik
*

« Odpoveď #33 kedy: 05. December , 2007, 16:41:27 »

ale ved to tremolo sa ti posunie! tak jak to potom mozes ladit?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 05. December , 2007, 16:47:44 »

ale ved to tremolo sa ti posunie! tak jak to potom mozes ladit?

vsak ale ty to nastavujes od oka, kedze mas povolenu strunu. tak co tam potom, ze sa ti tremolo posunie ? vsak ked naladis strunu naspat, tak sa ti tremolo zase vrati
Zaznamenané
1komunista
nováčik
*

« Odpoveď #35 kedy: 05. December , 2007, 16:54:23 »

a nevies nahodou kde by som sa to mohol naucit?
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #36 kedy: 05. December , 2007, 17:01:21 »

Proste to vyskúšaj, nemáš čo posrať. Najbližšie, keď bude celý deň pršať, hor sa do toho. Proste naladíš prázdne struny a začneš skúšať flažolety na 12. pražci. Podľa ladičky. Ak je flažolet prinízko, povolíš strunu na ladiacej mechanike tak, aby netlačila na kameň. Povolíš imbus, ktorý drží kameň a kameň posunieš o niečo bližšie ku krku. Potom strunu znova napneš a naladíš. Ak je flažolet privysoko, urobíš to isté, akurát že kameň posunieš ďalej od krku.

A tak s každou strunou. Na floyde je to fakt oštara.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 05. December , 2007, 17:18:08 »

opravim - flazolet je rovnako, nizsie alebo vyssie moze byt ton na 12 prazci. cize este raz, ale spravnejsie:

ak je ton na 12prazci vyssie ako ten flazolet, treba posunut kamen smerom dalej od krku. a naopak.

netreba na to vobec ladicku, vsak ci su 2 tony rovnake predsa kazdy rozozna (mal by)

FR je sice otrava, ale zase je to celkom sikovne a logicky vymysleny mechanizmus, takze sa to da cele zvladnut. bat sa naozaj netreba nicoho, pretoze nie je co pokazit, akurat viacej rozstelovat ako to bolo, ale to sa da vzdy napravit.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #38 kedy: 06. December , 2007, 09:36:30 »

sorry, Rastis má ako vždy pravdu. Písal som to na rýchlo, už som sa nevedel dočkať odchodu z roboty :-)
Zaznamenané

jasomto
Hosť
« Odpoveď #39 kedy: 08. December , 2007, 08:27:25 »

kurnik toto je forum.dakto sa vas daco pyta a vy mu na to poviete ze skus a uvidis.
sytroci - toto poradie sa mi nejvy vobec logicke z toho dovodu ze ked vyberes vsetky struny tak si potom nechaj jeden vecer volny na stelovanie gitary.

- struny sa maju menit po jednej. odtocis zamok na hornej dvojici strun. vyberes hornu strunu a das tam novu, tak aby sa ti tremolo vratilo do povodnej polohy. potom to opakujes so vsetkymi strunami az po najtensiu.
- doladis gitaru ako tak aby ti ladila, lepsie je trochu podladena.
- dotiahnes zamky a uz finalne doladis na tremole.
- pokial tremolo nelicuje s gitarou /co sa stava casto/ tak odtoc zadny kryt s pruzinami a dotiahni alebo uvolny ich podla potreby.no po tomto ukone sa ti automaticky cela gitara pretransponuje.takze to treba zas vycibrit.treba to ladit trosku logicky,ked vies ze jednu strunu naspanujes a druhe sa ti uvolnia,tak si treb nechat nejku logicku rezervu.

dufam ze si to pochopil.ja to robim takto a da sa to.a casom ziskas \"oko\" n to ako to mas ladit Žmurk

Naposledy upravil pitu, : 03.12.2006 2006 12:55

vzdy som menil struny tak ze som dal vsetky naraz dole a este sa mi nestal o ze by som potom musel ladit gitaru cely vecer.cely postup mi zaberie najviac pol hodinku az hodinku...neviem co chces robit cely vecer??
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #40 kedy: 10. December , 2007, 03:26:26 »

Ked ma clovek po ruke intonation tool, tak je dobre ten floyd rose podlozit z druhej strany medzi blokom floyda a telom gitary. Jednoducho nejakym kuskom dreva, ktore je na jednej strane hrubsie a na druhej tensie. Povolit skrutky ktore drzia spruziny asi tak na 2,4cm aby nemaly vpliv, tym padadom sa tam nasteluje ten kusok drievka, aby floyd bol zarovno s telom. Potom naladit gitaru. Pri ladeni uz nebudu problemy s floydom, ako ked budem ladit jednu strunu tak sa druhe budu rozladzovat - to uz neplati bude z toho tzv. pevne tremolo, alebo ako kto si to chce nazvat. Potom sa zacnu ladit oktavy(uz to bolo spominane ako sa to robi) na kazdej strune postupne pomocou intonation tool zvany aj the "Key". A nakoniec ked je vsetko naladene a oktavy su vyladadene gitara sa otoci na opacnu stranu a pomaly sa zacnu dotahovat tie skrutky co sa na zaciatku povolili az pokial ten kusok drievka nevypadne. A gitara by mala ladit bez nejakych babrani sa s tym. Dobre je pre tym ukonom vymenit struny a to vsetky naraz a to jednoduchym sposobom je  stlacit paku nadoraz k telu a medzi floyd a dieru pod nim dat napr 9volt baterku, vymenit struny, dotiahnut ich tak aby boli makke az jemne, vybrat 9volt baterku a je to.  :)
« Posledná zmena: 10. December , 2007, 03:37:58 od Spago » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #41 kedy: 10. December , 2007, 11:23:07 »

zvlastny postup. napada ma hned niekolko veci, s ktorymi sa da polemizovat, ale budiz, ked to niekto vie robit takto, nech sa paci.
Zaznamenané
jasomto
Hosť
« Odpoveď #42 kedy: 10. December , 2007, 13:54:31 »

ako nechcem prudit ale zbytocne vela reci o pomerne jednoduchej manipulacii.ked sa predsa pozres na floyd a pochopis system akym funguje tak to nie je ziadna veda. osobne ked sa mi to prvy krat dostalo do paprc tak som to dobre zosteloval aj bez rad skusenejsich behom kratkej doby.hodis ho do vodorovnej polohy naladis oktay a ladenie drzi pokial nevymenisstruny
Zaznamenané
Spago
stály hosť
Príspevkov: 783

« Odpoveď #43 kedy: 10. December , 2007, 16:46:42 »

Mozno je to zvlastny postup pre niekoho, ale takto sa to robi vo fender fabrikach na ich tremolach. Takto tam nastavuju gitary. Ja som si ten postup nevymyslel, ale cital. Vyhoda pri fendroch je, ze tam clovek nepotrebuje itonation tool. Je dost rychle nastavenie.
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #44 kedy: 14. December , 2007, 10:29:39 »

ako nechcem prudit ale zbytocne vela reci o pomerne jednoduchej manipulacii.ked sa predsa pozres na floyd a pochopis system akym funguje tak to nie je ziadna veda.

to je pravda, ale musis ratat s tym, ze existuju ludia, co si hned prvu gitaru kupia s floydom. mnohym nie je zo zaciatku poriadne ani jasne, preco sa gitara musi ladit a nie este hento cudo. sam som mal skusenost s jednym nemenovanym gitaristom, ktory ku mne doniesol svoju gitaru po prvom pokuse vymenit struny a naladit oktavy a to ste este nevideli, co s nou dorobil...  Bavím sa skvele

casom pochopis principy a divis sa, ze taka jasna vec ti tolko trvala, ale to je so vsetkym tak.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.