Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
03. December , 2024, 00:44:33
Strán: 1 2 [3] 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aktívne alebo pasí­vne sní­mače?  (Prečítané 23185 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #30 kedy: 27. Január , 2009, 14:28:48 »

Ale EMG707 (alnico) je uplne iny snimac ako EMG81-7 (keramika). Napisal som to tak preto, ze je rozdiel medzi napriklad EMG81, EMG58, EMG S, telecaster set... A EMG nie je jedniny vyrobca aktivnych snimacov.

v tom pripade mas pravdu..
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #31 kedy: 27. Január , 2009, 15:23:46 »

A ako sa cez ne hralo, nemali moc velku kompresiu? Mne sa napriklad EMG81 prestal pacit, pretoze som mal pocit ze nehram na kovovych strunach ale na gumovych. Ale mozno by ta aj tie snimace casom omrzeli, kebyze ich mas doma.
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 15:24:11 od mcmaros » Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #32 kedy: 27. Január , 2009, 15:34:53 »

A ako sa cez ne hralo, nemali moc velku kompresiu? Mne sa napriklad EMG81 prestal pacit, pretoze som mal pocit ze nehram na kovovych strunach ale na gumovych. Ale mozno by ta aj tie snimace casom omrzeli, kebyze ich mas doma.

praveze mi prisiel ten cisty zvuk taky cinkavy a otvoreny, nebolo to take napeckovane a zvuk nebolel :) vcelku som bol prekvapeny... ale to moze byt aj konstrukciou (jasen telo a javor hmatnik) daneho nastroja a hrbou dalsich faktorov..
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #33 kedy: 27. Január , 2009, 15:41:12 »

To je uplne jedno, ake snimace. Kazde su vhodne na nieco ine. Mam rad aj pasivky aj aktivky, ale urcite by som nerobil take zmeny, ze v gitare, ktora je osadena pasivkami by som nedal aktivne a naopak. Naozaj zalezi od muziky, pocitu, stylu hry, ...
Zaznamenané

Jurinko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 379

dilinožravec

« Odpoveď #34 kedy: 27. Január , 2009, 17:23:44 »

Mam skusenosti iba s aktivom na base a ten je na nezaplatenie..skusal som niekolko aktivov a najlepsie mi zatial smakoval SBS.
Zaznamenané

Respectable people do not write music or make love as a career.
the_zako
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

...and the blowjob is perfect last minute gift!

« Odpoveď #35 kedy: 21. Máj , 2012, 11:43:30 »

Hovori sa ze aktivne snimace "prekryvaju" zvuk dreva na gitare a tym padom nieje take dolezite ake drevo sa pouzije. Ake su vase skusenosti? Nieje to tak trocha blbost? Vsak struny a drevo vibruje rovnako nech su tam hocijake snimace. Mylim sa?
Zaznamenané

Drevo, káble, kde - tu žiarifka a dajaké tlačítka...
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #36 kedy: 21. Máj , 2012, 12:44:04 »

Hovori sa ze aktivne snimace "prekryvaju" zvuk dreva na gitare a tym padom nieje take dolezite ake drevo sa pouzije. Ake su vase skusenosti? Nieje to tak trocha blbost? Vsak struny a drevo vibruje rovnako nech su tam hocijake snimace. Mylim sa?
čím silnejší snímač, tým menej počuť drevo, nieje to hlúposť, je to aj o ovplyvňovaní struny magnetickým polom... Aj preto sa na lacné gitary dávajú silnejšie snímače, vedia trochu viac kryť
Zaznamenané
the_zako
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

...and the blowjob is perfect last minute gift!

« Odpoveď #37 kedy: 21. Máj , 2012, 13:05:23 »

Ale vsak aktivne snimace su vo vseobecnosti slabsie a signal je zosileny az po zosnimani nie?
Zaznamenané

Drevo, káble, kde - tu žiarifka a dajaké tlačítka...
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #38 kedy: 21. Máj , 2012, 13:31:03 »

Ale vsak aktivne snimace su vo vseobecnosti slabsie a signal je zosileny az po zosnimani nie?
Ako sa to vezme, pasívny snímač môže mať špičku až 15V, pričom aktív má 9V.
A tiež nieje pasív ako pasív. Mnoho závisí tiež od vinutia, jeho spôsobu, materiálu, hrúbky...
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #39 kedy: 21. Máj , 2012, 16:10:52 »

no mne sa aktívky páčia zvukovo, ale hram aj na pasív ,je to iné ale moc nie ,aktívka má podla mna taký vyrovnaný zvuk EMG 89, a na ten hrám najradšej ,gitara TOKAI strat-prerobený,no ale každý si musí vybrat čo sa mu páči,
« Posledná zmena: 21. Máj , 2012, 19:23:37 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #40 kedy: 21. Máj , 2012, 18:05:23 »

Vyrovnanejší, ale kompresovaný, čo nevyhovuje každému
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #41 kedy: 21. Máj , 2012, 19:25:21 »

ale zas až taký rozdiel to neni,a dá sa s nimy hrat šetko od bluzikou po metly,a nevrngaju jak pasív no,
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
KubBasak
stály hosť

« Odpoveď #42 kedy: 21. Máj , 2012, 20:00:22 »

ale zas až taký rozdiel to neni,a dá sa s nimy hrat šetko od bluzikou po metly,a nevrngaju jak pasív no,
Nuž, pasív je dynamickejší, ja som fanúšikom AlNiCo a na nich sa nechytá nič, ten zvuk je jednoducho neprekonateľný, aj keď to brumí, píska...
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #43 kedy: 21. Máj , 2012, 20:10:55 »

vies ze aj emg robi alnico ? :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #44 kedy: 21. Máj , 2012, 20:51:12 »

presne tak emg 85 je AlNiCo
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.081 sekund, 23 otázok.