Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
02. December , 2024, 22:32:08
Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aktívne alebo pasí­vne sní­mače?  (Prečítané 23134 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #45 kedy: 21. Máj , 2012, 21:00:25 »

vies ze aj emg robi alnico ? :)
viem, že robí aj AlNiCo, ale poviem pravdu, že ma tie ich srandy ani nezaujímajú, je to už skomprimované...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #46 kedy: 21. Máj , 2012, 21:54:07 »

Ako sa to vezme, pasívny snímač môže mať špičku až 15V...

docela dost, nie ? to uz by jedneho aj koplo... aj si to niekedy skusal merat, ze co z takej gitary leze ? nedao mi to, ze reku vyskusam, ale nech rubem, jak rubem, tak nejake milivolty tam skacu, ale 15V ? si si isty Huh!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #47 kedy: 21. Máj , 2012, 23:20:14 »

asi myslel 1,5V, ale to by musel byt riadne delo silak snimac
« Posledná zmena: 21. Máj , 2012, 23:20:36 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #48 kedy: 21. Máj , 2012, 23:22:18 »

asi myslel 1,5V, ale to by musel byt riadne delo silak snimac

aj tych 1 a pol neda len tak hocijaky snimac, myslim, ze x2n bol jeden z mala takychto silakov, co davali volt... hlavne ak si tam precitam v tom prispevku dalej to porobnanie s 9V aktivnym snimacom, tak uz vobec neviem, co myslel...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #49 kedy: 21. Máj , 2012, 23:33:28 »

aj tych 1 a pol neda len tak hocijaky snimac, myslim, ze x2n bol jeden z mala takychto silakov, co davali volt... hlavne ak si tam precitam v tom prispevku dalej to porobnanie s 9V aktivnym snimacom, tak uz vobec neviem, co myslel...
ja neviem odkial vobec berie, ze aktivka ma na vystupe 9V  Bavím sa skvele to je len napajanie pre operak v preampe snimaca, ale vystup je mensi
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #50 kedy: 22. Máj , 2012, 05:59:21 »

aktivky sa daju napajat aj 18 voltami,
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #51 kedy: 22. Máj , 2012, 07:09:42 »

to uz je skor napajanie elektriky - preampu nie?
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #52 kedy: 22. Máj , 2012, 08:25:46 »

aktivky sa daju napajat aj 18 voltami,
operak v preampe snimaca znesie aj 27V, to vsak neznamena, ze je tolko aj na vystupe  Bavím sa skvele
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #53 kedy: 27. Máj , 2012, 10:09:14 »

šak píšem napájenie, a skusil to niekto ? na 18 V ? je to lepsie ?
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #54 kedy: 27. Máj , 2012, 10:57:12 »

šak píšem napájenie, a skusil to niekto ? na 18 V ? je to lepsie ?

ja mam 18v ale na 9v som nehral este.
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
the_zako
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

...and the blowjob is perfect last minute gift!

« Odpoveď #55 kedy: 13. Jún , 2012, 22:40:45 »

Bol som teraz s temou aktiv vs. pasiv za panom slapakom. Podla mna ma sikovne riesenie. Elektronika nieje umiestnena v snimaci ale "pri potakoch", tym padom sa snimace mozu menit, mozu sa dat akekolvek pasivne snimace. Takymto sposobom sa da dosiahnut dynamicky "nekomprimovany" zvuk s vyhodami aktiviek. Rozdiel medzi zvukom klasickych pasivov a pasivov s takouto elektronikou je len ten ze v signale nechybaju tie vysky ktore sa stracaju v kabli, pripadne mierne upravy vysky zo snimaca. Co sme skusali jeden snimac, tak v pasive mal rezave vysky a s elektronikou sa trocha "ukludnili" a hralo to tak...priemnejsie. Navyse je v tom "midboost" potak ktory bez pridania hlasitosti vybudi zosik do skreslenia. Mam rad dynamiku a taku tu stavu pasivou a toto ma dostalo a dal som si to voperovat do gitary.

Takze aj toto moze byt cesta... Na zdravie!
Zaznamenané

Drevo, káble, kde - tu žiarifka a dajaké tlačítka...
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #56 kedy: 13. Jún , 2012, 22:45:02 »

inak to je asi prvykrat co pocujem niekoho spajat pojem aktivny snimac a dynamika :D pretoze on robia vsetko len nie dynamiku.. kedze prave skor komprimuju signal tak je to aboslutne ploche a stale rovnake resp bud to nehra alebo to hra naplno ..ale tak pokial sa to fakt podarilo tak klobuk dole.. ukazky s dynamikou skus porobit som zvedavy na to dik  Zdravíčko
Zaznamenané

Wili
nováčik
*
Príspevkov: 62

« Odpoveď #57 kedy: 13. Jún , 2012, 23:19:07 »

pasivny snimac na aktivnu elektroniku v gitare ma velmi dobry vplyv na zvuk a ak niekto napise, ze je tento zvuk komprimovany nema pravdu, nema byt ako komprinovany. Aktivna elektronika v gitare urobi len jedinu vec a tou je ta, ze to zvysi uroven signalu ktory lezie z gitary a ked to potom nejaky blbec narve do kalsickeho komba tak jasne ze cuduj sa svete je tu komprimovany signal a oreze ho to jedna radost, ked vstup je na citlivost zopar desiatok mV a ty tam rafnes pomaly 1V...

Niektore komba / gitarove hlavy maju osobitny vstup pre gitary, ktore maju aktivnu elektroniku a tento vstup je menej citlivy (vacsinou -10dB voci normalnemu), potom sa to sprava ako ma a zvuk ma vacsiu dynamiku a je krajsi, vo zvuku vyniknu aj detaily ktore inak zaniknu, napr. aj ked jemne prejdes prstom po strune gitary a podobne blbosti.

Inak aktivny snimac a pasivny snimac s elektronikou hned vedla je to iste... len tie "aktivne snimace" maju rovno v sebe zaliaty tranzistor kt. zosilnuje signal takze je cesta od snimaca k zosilnovaciemu prvku este kratsia. Inak rozdiel ci pouzije niekto 9V baterku alebo 18V (2x9V ?) je v tom ze s vyssim napatim sa da dosiahnut vacsi rozkmit na predzosilnovaci pri nizsom skresleni a sume. Keby niekto mal zaujem o nieco fakt velmi jednoduche dole pridavam schemu sikovneho predzosilnovaca. Moze sa pouzit kludne aj iny tranzistor... pripadne da sa to aj s nejakym operakom ale potom je dobre urobit umelu zem, pripadne pouzit dve 9V baterky atd atd atd  Bravooo

« Posledná zmena: 13. Jún , 2012, 23:20:19 od Wili » Zaznamenané
the_zako
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

...and the blowjob is perfect last minute gift!

« Odpoveď #58 kedy: 14. Jún , 2012, 19:31:22 »

Tato elektronika nepridava hlasitost/silu, to je zaujimave. Skusim zohnat niekoho kto by mi to nahral...nemam mic a s netbookom sa toho tiez moc nahrat neda. Ked si pojdem po gitaru, skusim zistit aj podrobnobnosti technicke.
Zaznamenané

Drevo, káble, kde - tu žiarifka a dajaké tlačítka...
Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 1.162 sekund, 23 otázok.