Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
03. December , 2024, 00:44:47
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aktívne alebo pasí­vne sní­mače?  (Prečítané 23188 krát)
0 užívateľov a 12 Hostí prehliada túto tému.
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #15 kedy: 11. Február , 2005, 15:22:38 »

No Kubo, nechal som sa uniest (nenapadlo ma to), nie len humbucker v tvare singla nebrumi, ale aj odbrumeny singel. Mam Noiselessy. Su single ktore su aktivne a brumia (to som zabudol napisat nizsie). Viem, ze aktivne sa robia take aj take...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 11. Február , 2005, 20:06:17 »

Nie som moc priaznivec aktivnych snimacov... Vlastne ma nenapada jedina ich naozaj pozitivna vlastnost. Sikovne ruky, kvalitny snimac, dobry aparat a nechyba tomu nic, coby musel dorobit aktivny snimac. 99% gitaristov, z ktorych zvuku som hotovy hra na bezne snimace...
Zaznamenané
hammetko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 282

« Odpoveď #17 kedy: 17. Február , 2005, 17:34:28 »

Teraz ma napadlo, ze co by sa stalo, keby som mal jeden aktivny a jeden pasivny snimac na gitare?
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #18 kedy: 17. Február , 2005, 21:05:47 »

Z EMG.com: ""Can I mix EMG's with passive pickups? It is possible to mix EMG's with passive pickups. There are three possible wiring configurations; one is better than the other two. Use the high impedance (250K-500K) volume and tone controls. The problem is that the high impedance controls act more like a switch to the EMG's. The passive pickups, however, will work fine. If you have a guitar with two pickups and two volume pots, with a three-way switch, there is another alternative. Use the 25K pots for the EMG, and the 250K pots for the passive pickup. This way you can use one or the other with no adverse affects, but with the switch in the middle position the passive pickup will have reduced gain and response. Use the low-impedance (25K) volume and tone controls provided with the EMG's. The problem here is that the passive pickups will suffer a reduction in gain and loss of high-frequency response. This is the best alternative. Install an EMG-PA-2 on the passive pickups. There are two benefits to doing this. With the trimpot on the PA-2, you can adjust the gain of the passive pickups to match the EMG's. The PA-2 acts as an impedance matching device so you can use the low-impedance EMG controls (25K) without affecting the tone of the passive pickups. You will also be able to use other EMG accessory circuits such as the SPC, RPC, EXB, EXG, etc. For this application, we recommend ordering the PA-2 without the switch for easy installation on the inside of a guitar."" :)
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #19 kedy: 18. Február , 2005, 17:15:53 »

Da sa to spravit tak, ze pouzijes tandemove potenciometre (to su tie dvojite). Jedna draha bude 500k Lin a druha 25k Log.
Zaznamenané
hammetko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 282

« Odpoveď #20 kedy: 18. Február , 2005, 23:09:16 »

Zaujimave, ale dalsia vec, ci to ma zmysel...
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #21 kedy: 19. Február , 2005, 10:00:33 »

Nema. :no:
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #22 kedy: 01. Marec , 2005, 20:04:30 »

Uz mam to aktivne SBS doma, vyzera velmi dobre, slusne spracovane na pohlad a omak, do gitary mi ho napoji kamarat cez vikend, lebo ja by som si k tomu pripajkoval aj prsty. Som veeelmi zvedavy a teseny :combo:
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #23 kedy: 07. Marec , 2005, 07:47:25 »

Tak a uz je namontovany, neobislo sa to bez peripetii ako zvacsovanie otvorov pre potaky a pod. No ale je tam a hra. Zvuk je krasne ostry, kedze je to kopia emg81, tak vhodny hlavne na skreslenie, ktore je velmi ciste a "nechlpati sa" a je dost agresivne. Krkovy snimac je zatial povodny ibanez a zacal dost brumiet, neviem, cim to je, ale aj tak ho coskoro vymenim na druhe sbs. Jo - a este k tomu v tej gitare velmi dobre vyzera :-) Porovnam ho zvukovo s dimarzio tone zone, ktory mam na druhej gitare a napisem sem svoje dojmy... http://www.annocron.sk/snimac.jpg
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #24 kedy: 07. Marec , 2005, 20:36:05 »

takze mozem porovnat dimarzio tone zone a slapakov sbs81. este treba povedat, ze TZ mam v ibaneze rg320fa - telo lipa, vrchna doska jasen, sbs je v aibaneze axs32 - telo mahagon. oba su pri kobylke. takze sbs je o dost agresivnejsi, pri silnom skresleni trocha lepsie artikuluje, je to poznat hlavne pri palmmutingu, kedy ma vacsi attack pri brnknuti, pricom TZ sa tam uz trosku zlieva. sbs je preto predurceny na tvrde riffovanie. TZ sa viac citi doma v klasickom hard/heavy, jeho zvuk je kompaktnejsi, vhodnejsi na solovanie a rychle behy. sbs je teda ovela jednostrannejsie zamerany nez TZ. bez skreslenia je zvuk sbs frekvencne o chlp sirsi, ale moze ist len o moj subjektivny vnem. kedze su oba humbuckery a pri kobylke, na neskresleny zvuk sa az tak nehodia. samozrejme vplyv mam aj drevo - lipa ma iny, maksi drajv ako mahagon.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #25 kedy: 07. Marec , 2005, 22:18:57 »

rady - cize bez baterky to nehra vobec ? A skus ukazky, ak by sa Ti chcelo :)...
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #26 kedy: 04. Apríl , 2005, 13:05:50 »

tu ODKAZ je ukážka, ktorá je nahraná na aktívoch od SBS.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #27 kedy: 27. Január , 2009, 13:50:50 »

To zalezi od konkretneho typu snimaca. Aj pasivne aj aktivne snimace maju typy pre tvrdu hudbu s ale nie moc dobrym cistym zvukom a snimace vhodnejsie na maksie styly. Aktivne snimace maju zosilnovac, su napajane baterkou, nevadi im dlhy kabel z gitary.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #28 kedy: 27. Január , 2009, 13:52:18 »

ale nie moc dobrym cistym zvukom

s tym absolutne nesuhlasim.. hral som minuly tyzden na schecter jeff loomis 7strunke s aktivnymi EMG707 a hralo to na cistom krasne  cisto!!!! dokonca cistejsie nez moje pasivky dimarzio
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #29 kedy: 27. Január , 2009, 14:09:07 »

s tym absolutne nesuhlasim.. hral som minuly tyzden na schecter jeff loomis 7strunke s aktivnymi EMG707 a hralo to na cistom krasne  cisto!!!! dokonca cistejsie nez moje pasivky dimarzio

Ale EMG707 (alnico) je uplne iny snimac ako EMG81-7 (keramika). Napisal som to tak preto, ze je rozdiel medzi napriklad EMG81, EMG58, EMG S, telecaster set... A EMG nie je jedniny vyrobca aktivnych snimacov.
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.073 sekund, 23 otázok.