feki
náhodný pocestný
Príspevkov: 131
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 13. Júl , 2006, 19:08:41 » |
|
Ok, ale nezaponínejte - když už mluvíme o Mesách tak tyhle lampy jsou v podstatě jen zesilovací část zkreslení tam dělaj diody , takže je to v podstatě hybbrid, ale musím uznat - povedl se a u mě je zvukově stále na prvním místě. Výběr lampy je dle libosti výběru barvy zvuku každýho kytaristy v závislosti na kytaře a snímačích takže diskutujte diskutujte nic ve zlém ale stejně si tam dáte ty na který máte nebo co se zvukově nejvíce líbí právě vám :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
Jacsnon Soloist SL-3 > Engl E-530 ( Midi Switch Relay )> GSP1101 ( FCB 1010 ) > Engl E-840 > 2x box 75w V-30
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 14. Júl , 2006, 07:50:05 » |
|
feki napísal:Ok, ale nezaponínejte - když už mluvíme o Mesách tak tyhle lampy jsou v podstatě jen zesilovací část zkreslení tam dělaj diody , takže je to v podstatě hybbrid, ale musím uznat - povedl se a u mě je zvukově stále na prvním místě. Výběr lampy je dle libosti výběru barvy zvuku každýho kytaristy v závislosti na kytaře a snímačích takže diskutujte diskutujte nic ve zlém ale stejně si tam dáte ty na který máte nebo co se zvukově nejvíce líbí právě vám :-) O čom hovoríš?O Triaxe?To si dosť vedža,diody má mesa akurát vo W-Twine.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 14. Júl , 2006, 19:52:45 » |
|
ffamp napísal:feki napísal:Ok, ale nezaponínejte - když už mluvíme o Mesách tak tyhle lampy jsou v podstatě jen zesilovací část zkreslení tam dělaj diody , takže je to v podstatě hybbrid, ale musím uznat - povedl se a u mě je zvukově stále na prvním místě. Výběr lampy je dle libosti výběru barvy zvuku každýho kytaristy v závislosti na kytaře a snímačích takže diskutujte diskutujte nic ve zlém ale stejně si tam dáte ty na který máte nebo co se zvukově nejvíce líbí právě vám :-) O čom hovoríš?O Triaxe?To si dosť vedža,diody má mesa akurát vo W-Twine. Jasnacka, Feki si na drogach? :sick:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 14. Júl , 2006, 20:03:27 » |
|
nie su diody aj v rectifieroch? ale tusim len ako usmernovace
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 14. Júl , 2006, 20:08:36 » |
|
Ako usmernovace su diody v kazdom zosilnovaci. Ale v Rectifier su aj lampove, okrem polovodicovych.
Naposledy upravil martinlm, : 14.07.2006 o 21:10
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 14. Júl , 2006, 20:47:48 » |
|
martinlm napísal:Ako usmernovace su diody v kazdom zosilnovaci. Ale v Rectifier su aj lampove, okrem polovodicovych.
Naposledy upravil martinlm, : 14.07.2006 o 21:10 A nesluzia na skreslovanie ale usmernenie napatia. Len doplnujem.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
martin1
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 14. Júl , 2006, 22:13:03 » |
|
Ja mam dual rectifier 3ch a su vnom 2 ks lamp 5u4g a \"svieti \" len jedna ,neviem preco.Inak hraje vsedko ok.Je to chyba?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 15. Júl , 2006, 13:13:46 » |
|
oil napísal:ako co si tymto chcel dokazat?
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 18. Júl , 2006, 10:40:52 » |
|
Len davam do pozornosti, ze som este potestoval dalsie lampy a rozsiril clanok. Len neviem, preco z neho zmizla diskusia. :unsure:
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 18. Júl , 2006, 13:04:16 » |
|
Lebo si ho premenoval, problem som odstranil..
Naposledy upravil martinlm, : 18.07.2006 o 14:04
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 18. Júl , 2006, 13:44:15 » |
|
Moze byt, ze tie Telefunkeny su take ostrejsie. Ja ked som ich skusal, tak uplne na prvom stupni na maximalnom skresleni boli dost mikrofonicke a robili vela bordelu, radio a tak... Na dalsich poziciach uz nie, iba na tej prvej... Teda ak to boli oni - poznamky, co som si vtedy robil som stratil. Ale jedny boli take zrazu lepsie a jasnejsie, ako ostatne... Poskusam niekedy aj v Acousticu. http://acoustic360.homeunix.net/images/schematics/160tube.jpgDobre tomu rozumiem, ze klucove su V1 a V2, V3 zivi hall a V4 je invertor ? Ma vobec ta invertorova lampa nejaky zasadny vplyv na zvuk ? Jak ich poznam, ktora je ktora ? Tak jak idu v scheme by mali byt osadene aj na plosaku, nie ? Cize ta pri velkych lampach je invertor ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
dusan uk
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 18. Júl , 2006, 13:56:43 » |
|
svietit nemusi nejak viditelne,mne tiez jedna 5u4g svieti slabsie.ale horuca dufam je,ci nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 18. Júl , 2006, 13:57:41 » |
|
Niekde som cital, ze invertor ma vacsi vplyv na zvuk, ako by sa zdalo, takze treba skusit urcite. Ja som skusil ECC83 v Engl Thunder zamenit za ECC81 a zvacsil sa headroom, asi to pri vysokych hlasitostiach skresluje aj na invertore. Bola to ale \"Standart brand\" a charakter vysok povodnej ECC83 sa mi pacil viac.
Myslis, ze je to ta uplne vpravo? Lebo vsetky su pri velkych lampach.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 18. Júl , 2006, 14:08:23 » |
|
rastis napísal:Moze byt, ze tie Telefunkeny su take ostrejsie. Ja ked som ich skusal, tak uplne na prvom stupni na maximalnom skresleni boli dost mikrofonicke a robili vela bordelu, radio a tak Zaujimave, u mna zatial nerobili ziaden bordel. Nechal som si teraz jednu vo V1 a celkom ma bavi ta zmena zvuku, cisty zvuk je uplne neskutocne priezracny, takze si ju tam chvilu necham. Dobre tomu rozumiem, ze klucove su V1 a V2, V3 zivi hall a V4 je invertor ? Ma vobec ta invertorova lampa nejaky zasadny vplyv na zvuk ? Ja som skusal tiez menit lampu v invertore, a sa mi zdalo, ze sa zvuk zmenil trosku, hlavne charakter skreslenia. Mam tam inak ECC81, ako mali povodne vsetky Hiwatty. Skusil som tam namiesto nej dat ECC83 a bolo to citit tiez na skresleni, ale zvuk bol podla mna trosku menej priezracny. Ono na taketo hrajkania treba mat fakt vela casu a robit to v klude, postupne skusat.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
|