Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
15. November , 2024, 03:37:48
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 23 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gibson LP vs. epiphone LP  (Prečítané 60309 krát)
0 užívateľov a 7 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #90 kedy: 25. Január , 2009, 17:19:38 »

Som opacneho nazoru. Ja hovorim, ze s vynikajucou gitarou bude hrat kazdy amp dobre. Ostatok je vec vkusu - myslim konkretny aparat, farba zvuku atd. - tot moja skusenost s gitarou MM. Ked som ju v Made skusal a pichol do hocijakeho ampu - od Mesa, Peavey, Marshall az po posrane Valvebee od Ibanez, vzdy si zachovala svoj charakter a kazdy amp hral dobre. Zobral som nejaky shit Ibanez za cca 15 tis. a NIC, v kazdom ampe to hralo smiesne.
 Na zdravie!

uplne naopak - to si mozno pleties so svojimi hracskymi dojmami. efekt smerom von takto zdaleka nefunguje... mozem Ti poslat ukazku 3 gitar cez jeden aparata a nepoznas, co je ktora za gitaru.
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #91 kedy: 25. Január , 2009, 17:20:23 »

Aparat Ti zmeni zvuk ovela vyraznejsie ako gitara. Uz len tym, ze sa velmi vyrazne lisia. Gitara to uz len dotvori.  
No ano, ale kazda gitara ma svoj charakter a ten sa zachovava. Zober si uz len signovane modely. Napr. Vai, Petrucci, Lukather, ... To su gitary, ktore si zachovavaju svoju tvar. Cize je to take 50/50.
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #92 kedy: 25. Január , 2009, 17:21:50 »

uplne naopak - to si mozno pleties so svojimi hracskymi dojmami. efekt smerom von takto zdaleka nefunguje... mozem Ti poslat ukazku 3 gitar cez jeden aparata a nepoznas, co je ktora za gitaru.
Pri lacnych gitarach to je tak, ako pises. Pri drahych nie.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #93 kedy: 25. Január , 2009, 17:23:02 »

No ano, ale kazda gitara ma svoj charakter a ten sa zachovava.

U vela aparatov ani nie. Vacsinou lahko rozoznas na akom aparate bolo nieco hrane ako na jednom s roznymi gitarami. Uz sme robili aj take ukazky tu na fore kedysi. Nazivo su tie rozdiely ovela markantnejsie este. Gitary proste rozoznas ovela tazsie.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #94 kedy: 25. Január , 2009, 17:23:30 »

no ale vazne teraz, nespravi niekto nejake nezaujate zvukove ukazky Epi vs. Gibson ? ... Epiphona kludne dodam mojho  Bavím sa skvele fakt ma zaujima vysledok, ze o co prichadzam.
vdaka
To nejde, vela je to o pocite. Tu su nejake ukazky, ktore kedysi boli na fore, ale potom boli asi zmazane. Gibson sme po ruke ziale nemali. Aparat je kopia JCM800.

* igorshall_greco.mp3 (374.13 KB - stiahnuté 150 krát.)
* igorshall_epi_custom.mp3 (385.75 KB - stiahnuté 150 krát.)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #95 kedy: 25. Január , 2009, 17:25:18 »

U vela aparatov ani nie. Vacsinou lahko rozoznas na akom aparate bolo nieco hrane ako na jednom s roznymi gitarami. Uz sme robili aj take ukazky tu na fore kedysi. Nazivo su tie rozdiely ovela markantnejsie este. Gitary proste rozoznas ovela tazsie.
Skor hovorim o tom, ze hociktory aparat hra najlepsie s kvalitnou gitarou, ako to, ci rozoznam, alebo nie. Ostatok je vec vkusu a pocitu.
« Posledná zmena: 25. Január , 2009, 17:26:09 od Branko » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #96 kedy: 25. Január , 2009, 17:26:47 »

Gibson sme po ruke ziale nemali. Aparat je kopia JCM800.

No a napriklad keby sme potom nahrali po tej JCM800 ukazky na nejakej Mesine, Fendri a Hiwatte, islo by to lahko rozoznat. Kdezto tieto gitary na jednom ampe naslepo tazko rozoznas. Aj keby tam bol neviemaky Gibson, nemuselo by to byt vyrazne. Nazivo uz skor, z nahravok s jednym mikrofonom sa casto moc toho vydolovat neda podla mna.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #97 kedy: 25. Január , 2009, 17:30:42 »

Tu si vypocuj ukazky, rovnaka gitara(sice nevhodna - Jazzmaster) a tri rozdielne aparaty na jednej neutralnej bedni, bez pedalov. Vsetky boli uz vytocene a postupne sa preslo na cistejsi zvuk. Nahravka sice nic moc, ale ako reprezentacna ukazka postaci. Kazda ukazka zneje uplne inac.

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,69742.0.html
« Posledná zmena: 25. Január , 2009, 17:31:04 od Progrocker » Zaznamenané

joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #98 kedy: 25. Január , 2009, 17:38:23 »

presne ja tiež ,musim to tam povedat aby som v nahravke vedel čo to bolo, Zdravíčko jedno ale viem vždy že to bola gitara nie trubka Bavím sa skvele
Zaznamenané

Kimlo
stály hosť
Príspevkov: 754

comfortably numb

« Odpoveď #99 kedy: 25. Január , 2009, 17:43:25 »

keby si si po svojom srobovanom modely chytil do ruk uz len stareho seriozneho japonca, tak by si pocitil predovsetkym zrazu akusi vacsiu uctu k tej gitare, budila by v tebe pocit vacsej serioznosti. a Gibson detto. no a stray Gibson, tak to by si si mozno aj cvrkol... :) hovorim samozrejme s nadsazkou, ale pokial nie si typ, ze Ti je jedno, aku mas gitaru a iba hras a na hocicom dobre, tak si myslim, ze naozaj by si mal z toho predovsetkym tento dojem... zvuk a dalsie veci som zamerne teraz nespominal...

o to ide, ze to chcem zazit :)
s mojimi gitarami mam dobry pocit... tak by ma zaujimalo, ci moze byt este lepsi...
a uctu mam aj k tej moje srobovanej epifone... uz len kvoli tomu, ze som si na nu dost tazko a krvopotne zarobil... a to krvopotne doslova... tiekla krv, aj pot Žmurk
« Posledná zmena: 25. Január , 2009, 17:43:59 od Kimlo » Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71076.0.html
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #100 kedy: 25. Január , 2009, 17:44:56 »

Tu si vypocuj ukazky, rovnaka gitara(sice nevhodna - Jazzmaster) a tri rozdielne aparaty na jednej neutralnej bedni, bez pedalov. Vsetky boli uz vytocene a postupne sa preslo na cistejsi zvuk. Nahravka sice nic moc, ale ako reprezentacna ukazka postaci. Kazda ukazka zneje uplne inac.

http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,69742.0.html
mne s pači ta gitara a hlavne ta 87 aparat aby som nemenoval už mi neplatia mam vyčerpane Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 25. Január , 2009, 17:46:05 od joe » Zaznamenané

Kimlo
stály hosť
Príspevkov: 754

comfortably numb

« Odpoveď #101 kedy: 25. Január , 2009, 17:46:58 »

To nejde, vela je to o pocite. Tu su nejake ukazky, ktore kedysi boli na fore, ale potom boli asi zmazane. Gibson sme po ruke ziale nemali. Aparat je kopia JCM800.

nemozem si pomoct, ale ja tam rozdiel nepocujem :)
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71076.0.html
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #102 kedy: 25. Január , 2009, 17:53:37 »

ojooooj - co sme to pili ?  Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #103 kedy: 25. Január , 2009, 18:05:12 »

ojooooj - co sme to pili ?  Bavím sa skvele

Len tusim Starobrno pivo.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Rišo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 538

Human

« Odpoveď #104 kedy: 25. Január , 2009, 18:22:38 »

nemozem si pomoct, ale ja tam rozdiel nepocujem :)
Fakt nepočuješ ako je tá Epina zahuhlaná oproti Grecu? :)
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 23 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 23 otázok.