rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #90 kedy: 25. Január , 2009, 17:19:38 » |
|
Som opacneho nazoru. Ja hovorim, ze s vynikajucou gitarou bude hrat kazdy amp dobre. Ostatok je vec vkusu - myslim konkretny aparat, farba zvuku atd. - tot moja skusenost s gitarou MM. Ked som ju v Made skusal a pichol do hocijakeho ampu - od Mesa, Peavey, Marshall az po posrane Valvebee od Ibanez, vzdy si zachovala svoj charakter a kazdy amp hral dobre. Zobral som nejaky shit Ibanez za cca 15 tis. a NIC, v kazdom ampe to hralo smiesne. uplne naopak - to si mozno pleties so svojimi hracskymi dojmami. efekt smerom von takto zdaleka nefunguje... mozem Ti poslat ukazku 3 gitar cez jeden aparata a nepoznas, co je ktora za gitaru.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #91 kedy: 25. Január , 2009, 17:20:23 » |
|
Aparat Ti zmeni zvuk ovela vyraznejsie ako gitara. Uz len tym, ze sa velmi vyrazne lisia. Gitara to uz len dotvori.
No ano, ale kazda gitara ma svoj charakter a ten sa zachovava. Zober si uz len signovane modely. Napr. Vai, Petrucci, Lukather, ... To su gitary, ktore si zachovavaju svoju tvar. Cize je to take 50/50.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #92 kedy: 25. Január , 2009, 17:21:50 » |
|
uplne naopak - to si mozno pleties so svojimi hracskymi dojmami. efekt smerom von takto zdaleka nefunguje... mozem Ti poslat ukazku 3 gitar cez jeden aparata a nepoznas, co je ktora za gitaru.
Pri lacnych gitarach to je tak, ako pises. Pri drahych nie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #93 kedy: 25. Január , 2009, 17:23:02 » |
|
No ano, ale kazda gitara ma svoj charakter a ten sa zachovava.
U vela aparatov ani nie. Vacsinou lahko rozoznas na akom aparate bolo nieco hrane ako na jednom s roznymi gitarami. Uz sme robili aj take ukazky tu na fore kedysi. Nazivo su tie rozdiely ovela markantnejsie este. Gitary proste rozoznas ovela tazsie.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #94 kedy: 25. Január , 2009, 17:23:30 » |
|
no ale vazne teraz, nespravi niekto nejake nezaujate zvukove ukazky Epi vs. Gibson ? ... Epiphona kludne dodam mojho fakt ma zaujima vysledok, ze o co prichadzam. vdaka To nejde, vela je to o pocite. Tu su nejake ukazky, ktore kedysi boli na fore, ale potom boli asi zmazane. Gibson sme po ruke ziale nemali. Aparat je kopia JCM800.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #95 kedy: 25. Január , 2009, 17:25:18 » |
|
U vela aparatov ani nie. Vacsinou lahko rozoznas na akom aparate bolo nieco hrane ako na jednom s roznymi gitarami. Uz sme robili aj take ukazky tu na fore kedysi. Nazivo su tie rozdiely ovela markantnejsie este. Gitary proste rozoznas ovela tazsie.
Skor hovorim o tom, ze hociktory aparat hra najlepsie s kvalitnou gitarou, ako to, ci rozoznam, alebo nie. Ostatok je vec vkusu a pocitu.
|
|
« Posledná zmena: 25. Január , 2009, 17:26:09 od Branko »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #96 kedy: 25. Január , 2009, 17:26:47 » |
|
Gibson sme po ruke ziale nemali. Aparat je kopia JCM800.
No a napriklad keby sme potom nahrali po tej JCM800 ukazky na nejakej Mesine, Fendri a Hiwatte, islo by to lahko rozoznat. Kdezto tieto gitary na jednom ampe naslepo tazko rozoznas. Aj keby tam bol neviemaky Gibson, nemuselo by to byt vyrazne. Nazivo uz skor, z nahravok s jednym mikrofonom sa casto moc toho vydolovat neda podla mna.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #97 kedy: 25. Január , 2009, 17:30:42 » |
|
Tu si vypocuj ukazky, rovnaka gitara(sice nevhodna - Jazzmaster) a tri rozdielne aparaty na jednej neutralnej bedni, bez pedalov. Vsetky boli uz vytocene a postupne sa preslo na cistejsi zvuk. Nahravka sice nic moc, ale ako reprezentacna ukazka postaci. Kazda ukazka zneje uplne inac. http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,69742.0.html
|
|
« Posledná zmena: 25. Január , 2009, 17:31:04 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #98 kedy: 25. Január , 2009, 17:38:23 » |
|
uplne naopak - to si mozno pleties so svojimi hracskymi dojmami. efekt smerom von takto zdaleka nefunguje... mozem Ti poslat ukazku 3 gitar cez jeden aparata a nepoznas, co je ktora za gitaru.
presne ja tiež ,musim to tam povedat aby som v nahravke vedel čo to bolo, jedno ale viem vždy že to bola gitara nie trubka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #99 kedy: 25. Január , 2009, 17:43:25 » |
|
keby si si po svojom srobovanom modely chytil do ruk uz len stareho seriozneho japonca, tak by si pocitil predovsetkym zrazu akusi vacsiu uctu k tej gitare, budila by v tebe pocit vacsej serioznosti. a Gibson detto. no a stray Gibson, tak to by si si mozno aj cvrkol... hovorim samozrejme s nadsazkou, ale pokial nie si typ, ze Ti je jedno, aku mas gitaru a iba hras a na hocicom dobre, tak si myslim, ze naozaj by si mal z toho predovsetkym tento dojem... zvuk a dalsie veci som zamerne teraz nespominal... o to ide, ze to chcem zazit s mojimi gitarami mam dobry pocit... tak by ma zaujimalo, ci moze byt este lepsi... a uctu mam aj k tej moje srobovanej epifone... uz len kvoli tomu, ze som si na nu dost tazko a krvopotne zarobil... a to krvopotne doslova... tiekla krv, aj pot
|
|
« Posledná zmena: 25. Január , 2009, 17:43:59 od Kimlo »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
joe
|
|
« Odpoveď #100 kedy: 25. Január , 2009, 17:44:56 » |
|
Tu si vypocuj ukazky, rovnaka gitara(sice nevhodna - Jazzmaster) a tri rozdielne aparaty na jednej neutralnej bedni, bez pedalov. Vsetky boli uz vytocene a postupne sa preslo na cistejsi zvuk. Nahravka sice nic moc, ale ako reprezentacna ukazka postaci. Kazda ukazka zneje uplne inac. http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,69742.0.htmlmne s pači ta gitara a hlavne ta 87 aparat aby som nemenoval už mi neplatia mam vyčerpane
|
|
« Posledná zmena: 25. Január , 2009, 17:46:05 od joe »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Kimlo
|
|
« Odpoveď #101 kedy: 25. Január , 2009, 17:46:58 » |
|
To nejde, vela je to o pocite. Tu su nejake ukazky, ktore kedysi boli na fore, ale potom boli asi zmazane. Gibson sme po ruke ziale nemali. Aparat je kopia JCM800.
nemozem si pomoct, ale ja tam rozdiel nepocujem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #102 kedy: 25. Január , 2009, 17:53:37 » |
|
ojooooj - co sme to pili ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #103 kedy: 25. Január , 2009, 18:05:12 » |
|
ojooooj - co sme to pili ? Len tusim Starobrno pivo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Rišo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 538
Human
|
|
« Odpoveď #104 kedy: 25. Január , 2009, 18:22:38 » |
|
nemozem si pomoct, ale ja tam rozdiel nepocujem Fakt nepočuješ ako je tá Epina zahuhlaná oproti Grecu?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|