Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727
His spirit and music live on!
|
|
« Odpoveď #270 kedy: 27. Január , 2009, 14:58:47 » |
|
Progrcker: a mas nejaky tip na holandske forum?
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16 -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5 '78.
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #271 kedy: 27. Január , 2009, 15:11:48 » |
|
medzi drahými a lacnými gitarami je zopár rozdielov, napr. kvalita materiálov, po roku ti zhnije HW pražce sú zodraté až na hmatník, shitné snímače, hnilá elektrika, povrchovka... ale od istej cenovej kategorie(500dukátov+) sú tie rozdieli v kvalite takmer nebadateľné. človek si naozaj pripláca za značku a dať o 1000eur viac za nálepku na hlave by sa mi fakt nechcelo, keď v najbližšej reklamke mi ju vyrežú za pár dorbných ale niektorí ľudia to nepriznajú, že im ich LP z roku 1967 vyrobené na svätého jána presne o 21:47:21 z mahagónu odťatého za splnu mesiaca v deň popravy charlesa mansona ručnou pílou hrá +/- rovnako ako vintage LP, alebo nejaká lawsuit kópia. úplne súhlasím s Joeom, myslím, že jeden z najrozumnejších ľudí na fóre. EDIT: čo takto rozdeliť, alebo premenovať tému na Lacné vs Drahé gitary?
|
|
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 15:16:53 od johnzo »
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #272 kedy: 27. Január , 2009, 15:41:26 » |
|
ale niektorí ľudia to nepriznajú, že im ich LP z roku 1967 vyrobené na svätého jána presne o 21:47:21 z mahagónu odťatého za splnu mesiaca v deň popravy charlesa mansona ručnou pílou hrá +/- rovnako ako vintage LP, alebo nejaká lawsuit kópia. tak zase musis chapat, ze aj takyto ludia, ktori si prilepsuju predajom hudobnin (pardon, investuju do hudobnin ), musia z niecoho zit a musia mystifikovat...snad nebudu kydat na to, co predavaju
|
|
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 15:42:26 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #273 kedy: 27. Január , 2009, 15:45:08 » |
|
ale niektorí ľudia to nepriznajú, že im ich LP z roku 1967 vyrobené na svätého jána presne o 21:47:21 z mahagónu odťatého za splnu mesiaca v deň popravy charlesa mansona ručnou pílou hrá +/- rovnako ako vintage LP, alebo nejaká lawsuit kópia. Hral si na takom, ked mas take skusenosti? Inak vtedy sa LP ani nerobili.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #274 kedy: 27. Január , 2009, 16:03:57 » |
|
Hral si na takom, ked mas take skusenosti? Inak vtedy sa LP ani nerobili. samozrejme, dokonca ich porovnaval vedla seba. inak by to predsa nenapisal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #275 kedy: 27. Január , 2009, 16:04:58 » |
|
tak zase musis chapat, ze aj takyto ludia, ktori si prilepsuju predajom hudobnin (pardon, investuju do hudobnin ), musia z niecoho zit a musia mystifikovat...snad nebudu kydat na to, co predavaju unikla mi pinta... o kom pises ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #276 kedy: 27. Január , 2009, 16:05:10 » |
|
samozrejme, dokonca ich porovnaval vedla seba. inak by to predsa nenapisal Ale domnienky su to vesele.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #277 kedy: 27. Január , 2009, 16:14:34 » |
|
treba menovat ludi, ktori ospevuju drahe fabricke gitary/aparaty ako vynikajuce kusky a mystifikuju s nejakym zahadnym voodoo prenasanym z pokolenia na pokolenie od pradedkov a potom sa tieto vynikajuce kusky objavuju za super ceny. no nekup to nechapem toho slobodomurarskeho ducha... niektore gitary maju svoje ceny bez toho, aby ich nejaki kseftari museli doneba ospevovat... a nechapem, ako to suvisi s povodnou debatou...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #278 kedy: 27. Január , 2009, 16:16:19 » |
|
treba menovat ludi, ktori ospevuju drahe fabricke gitary/aparaty ako vynikajuce kusky a mystifikuju s nejakym zahadnym voodoo prenasanym z pokolenia na pokolenie od pradedkov a potom sa tieto vynikajuce kusky objavuju za super ceny. no nekup to Bud teda konkretny. Ja som tu par starych kuskov ponukal a nakoniec som ich s vynimkou Duskyho aj tak predal mimo fora alebo mimo celej zaprdenej SR. Dusky co ma 73 Custom, tak sa vsetkym lubi a aj kvazi vyhral test viacerych Gibsonov, kde bol aj Henry Toth (je tu aj clanok o tom tusim), ked mam uz teda byt presny. Henry Toth hra btw tiez najma na inej starej 73ke. Mozes Tvoje pochybovacne tvrdenia niecim podlozit? Na kolkych starych Gibsonoch s rokom vyroby trebars do roku 1980 si hral? Ci len jedna suseda povedala...?
|
|
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 16:18:01 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #279 kedy: 27. Január , 2009, 16:27:01 » |
|
som si chcel len rypnut, ze neni vsetko zlato, co sa blisti. bolo to mierene skor vseobecne, na niektore nazory, ktore sa tu prezentuju a podla mojho skromeneho nazoru a skomnych skusenosti su tie postoje podmienene zase niecim inym. (nehladajte v tom ziadny hlbsi zmysel )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #280 kedy: 27. Január , 2009, 16:29:12 » |
|
Ja len nechapem tu logiku. Nemam to, nehral som na tom, ale budem si tu hust za kazdu cenu tie svoje nicim nepodlozene konspiracie a podozrenia.
|
|
« Posledná zmena: 27. Január , 2009, 16:29:31 od Progrocker »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #281 kedy: 27. Január , 2009, 16:38:01 » |
|
Ja len nechapem tu logiku. Nemam to, nehral som na tom, ale budem si tu hust za kazdu cenu tie svoje nicim nepodlozene konspiracie a podozrenia.
ze? a niekedy zazneju aj od ludi, od ktorych by si to necakal ale kaslat na to, kludne precisti tych par riadkov.. ber to tak, ze som precedil cez zuby zbytocnu poznamku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubla15
|
|
« Odpoveď #282 kedy: 27. Január , 2009, 17:13:05 » |
|
som vyberal gitarku po turbo zure este pod vplyvom z jedneho kusu...a tak sadla do ruky
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
johnzo
|
|
« Odpoveď #283 kedy: 27. Január , 2009, 21:56:58 » |
|
+/- rovnako
na hentakej zrovna nie , ale mal so tú česť zo zopár gibsonmi a hralo to ako iná elektrická gitara. nič čo by ma presvedčilo o vydrbaní zbytočných X eur za gitaru možno pre zberateľa, ja sa považujem za teoretika, mudrlanda a v poslednej dobe, už aj za hráča, trošku
|
|
|
Zaznamenané
|
keby som mal hrat na gitare, nemal by som cas tak pekne Vam sem vypisovat gitara bez paky neni ani gitara ale plavacie prkno [/quot
|
|
|
Mazzi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 727
His spirit and music live on!
|
|
« Odpoveď #284 kedy: 27. Január , 2009, 22:14:37 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster American Deluxe '09, Gibson LP Trad '16 -->[Pedalboard]-->Fender Super Reverb 65 RI, Fender Bassman '59 LTD RI, Fender Deluxe 112, Lab Series L5 '78.
|
|
|
|