Lookash
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214
Slow Child Try
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 29. Apríl , 2007, 13:46:40 » |
|
podla metallici (black album) som sa ladil odjakziva, enter sandman a ides... Nahodou som sa tak naucil ladit podla usi. Teraz som ale dost zlenivel, a chcel by som takuto vymozenost do mobilu. A viem urcite ze taka vec existuje ale uz hladam asi tyzden a nic...
|
|
« Posledná zmena: 29. Apríl , 2007, 14:27:17 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 29. Apríl , 2007, 13:53:10 » |
|
podla metallici (black album) som sa ladil odjakziva, enter sandman a ides... Nahodou som sa tak naucil ladit podla usi. Teraz som ale dost zlenivel, a chcel by som takuto vymozenost do mobilu. A viem urcite ze taka vec existuje ale uz hladam asi tyzden a nic...
nechcel som sa ťa nijako dotknúť, ale prepáč,môj osobný názor, je to len image, nič viac. Já si svoju gitaru naladím bez problémov aj bez ladičky, takže toto ma netrápi, caw.
|
|
« Posledná zmena: 29. Apríl , 2007, 14:27:22 od Martinlm »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 07. Máj , 2007, 20:46:53 » |
|
Já si svoju gitaru naladím bez problémov aj bez ladičky, takže toto ma netrápi, caw. len aby to potom ladilo aj so zbytkom kapely mimochodom to 'caw' mi pripada take dost navyse. alebo sa snad chystas z tohto fora odist? ci nebodaj vyhadzujes toho chalaniska, co sa tak odvazne a imidzovo ladi podla nahravky metallici?
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
ujo jolana
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 08. Máj , 2007, 00:06:19 » |
|
Já si svoju gitaru naladím bez problémov aj bez ladičky, takže toto ma netrápi, caw. len aby to potom ladilo aj so zbytkom kapely mimochodom to 'caw' mi pripada take dost navyse. alebo sa snad chystas z tohto fora odist? ci nebodaj vyhadzujes toho chalaniska, co sa tak odvazne a imidzovo ladi podla nahravky metallici? Kukni sak to pisal marian o 14:53:10 to siel akurat z prace domov tak sa pozdravil.Co je natom ?
|
|
« Posledná zmena: 08. Máj , 2007, 00:06:49 od ujo jolana »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 08. Máj , 2007, 07:19:09 » |
|
Já si svoju gitaru naladím bez problémov aj bez ladičky, takže toto ma netrápi, caw. len aby to potom ladilo aj so zbytkom kapely mimochodom to 'caw' mi pripada take dost navyse. alebo sa snad chystas z tohto fora odist? ci nebodaj vyhadzujes toho chalaniska, co sa tak odvazne a imidzovo ladi podla nahravky metallici? Hovoril som o prípade, keď si cvičím doma sám kde prípadné drobné výškove odladenie od "e" nevadí. S kapelou sa doladím podľa é-čka na keyboarde. Ostatné doladím podľa ucha do kvint a potom pre kontrolu spätne ešte aj do akordov. Tej druhej vete (...mimochodom to 'caw' mi pripada....metalici...) som dosť nerozumel. takže reagovať na to celkom presne neviem. Ak si mal na mysli že či sa já chystám odísť s tohoto fóra, tak zase nerozumiem z čoho si tak dedukoval. Slovičko caw bolo len "pozdrav". Túlam sa po viacerych forach. Nie je tu len www.gitaristi.sk ako modla, a mám dosť času zabraneho svjou prácou a ďalšími aktivitami okolo muziky, takže tak. A tiež nikoho s kapely nevyhadzujem. Nech si každý ladí ako chce (imidžovo alebo ne-imidžovo) dôležité je aby mu to ladilo, nielen čo do správnej výšky , ale aj harmonické ladenie, toť vsjo Iggy!
|
|
« Posledná zmena: 08. Máj , 2007, 07:21:55 od marianguitar »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 08. Máj , 2007, 07:23:03 » |
|
Já si svoju gitaru naladím bez problémov aj bez ladičky, takže toto ma netrápi, caw. len aby to potom ladilo aj so zbytkom kapely mimochodom to 'caw' mi pripada take dost navyse. alebo sa snad chystas z tohto fora odist? ci nebodaj vyhadzujes toho chalaniska, co sa tak odvazne a imidzovo ladi podla nahravky metallici? Kukni sak to pisal marian o 14:53:10 to siel akurat z prace domov tak sa pozdravil.Co je natom ? Dobré, ujo Jonala!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
temo
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 08. Máj , 2007, 09:16:27 » |
|
Netreba ladiť,treba hrať
|
|
|
Zaznamenané
|
LET´S GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 08. Máj , 2007, 09:30:25 » |
|
Netreba ladiť,treba hrať AJ to je pravda!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 08. Máj , 2007, 11:09:56 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 08. Máj , 2007, 11:18:16 » |
|
Najlepsie je naladit gitaru podla ladicky( ja ladim flazolety po kvintach v piatej polohe ) a nasledne podla toniny v ktorej je skladba .
|
|
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
Altostratus
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 08. Máj , 2007, 11:27:34 » |
|
Najlepsie je naladit gitaru podla ladicky( ja ladim flazolety po kvintach v piatej polohe ) a nasledne podla toniny v ktorej je skladba .
Prečo ladiť 2x, keď stačí ladiť raz? Načo ti je ladička, keď potom musíš doladiť podľa CD?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 08. Máj , 2007, 11:34:36 » |
|
Prečo ladiť 2x, keď stačí ladiť raz? Načo ti je ladička, keď potom musíš doladiť podľa CD? Ak zhrnieme doterajšie názory na spôsoby a zaužívané postupy pri ladení je to celkom pestré. Ale nepočul som tu ďalšie podmienky resp. okolnosti, ktoré priamo súvisia s ladením gitary. Nie je predsa jedno (a ani to isté) dobre naladiť gitaru osadenú s FR tremolom a zámkami a naladiť gitaru s obyčajnými kúčmi a s pevnou kobylkou, kde sa mi struny nepohnú pri ladení jednej z nich skoro vôbec. U Floydu ako vieme je to dramatickejšie a chce to opakované dolaďovanie a kontrolu.
|
|
« Posledná zmena: 08. Máj , 2007, 11:35:32 od marianguitar »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 08. Máj , 2007, 11:39:31 » |
|
To Altostratus-Je dobre mat nejaky zaklad , komorne A a podla neho naladeny nastroj . A nasledne ladenie do toniny v ktorej je skladba nie je podla CD , ale prave podla tohto Acka + dodatocneho doladenia ostatnych strun .
|
|
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
marianguitar
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 08. Máj , 2007, 11:40:42 » |
|
To Altostratus-Je dobre mat nejaky zaklad , komorne A a podla neho naladeny nastroj . A nasledne ladenie do toniny v ktorej je skladba nie je podla CD , ale prave podla tohto Acka + dodatocneho doladenia ostatnych strun .
Aj tak sa dá.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 08. Máj , 2007, 13:19:53 » |
|
Ale nepočul som tu ďalšie podmienky resp. okolnosti...
Ostatné doladím podľa ucha do kvint a potom pre kontrolu spätne ešte aj do akordov. Tato tema je o tom, ze ladenie do kvint je v principe nevhodne. A potom o tom, ze je to aj tak jedno
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|