Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 07:43:37
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Fender  (Prečítané 17642 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #30 kedy: 08. Máj , 2006, 14:56:06 »

pista58 napísal:
Citácia

brko mal podla mna na mysli tu atypicku kobylku,ktora vlastne bola aj okolo snimava, nie ten \"popolnik\"-odnimatelny kryt.

Naposledy upravil pista58, : 08.05.2006 o 13:14

O nej som pocul od kopy ludi a Teleexpertov, ze ma pomerne znacny vplyv na drncivy a plechovy zvuk Telecastra, len neviem kvoli comu. Zeby ozaj posobila na snimanie snimaca?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #31 kedy: 08. Máj , 2006, 15:06:06 »

Hej to su zname veci. Tiez moc presne neviem preco. Ale predstavujem si, ze po brnknuti sa samozrejme rozrezonuje drovo -> vplyv na nabeh, charekter a dobeh tonu, to vieme. A este predtym sa rozrezonuje kobylka a kedze je plechova, predpokladam, ze cosi z toho chvenia je schopny odsnimat aj snimac -> plechovejsi charakter tonu. Samozrejme iba v pripade, ze je ta kobylka z magnetickeho materialu. Ak nie, ine vysvetlenie nemam a som schopny ziskat dojem, ze su to cele tak trochu aj famy - ktovie...
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #32 kedy: 08. Máj , 2006, 21:57:55 »

pista58 napísal:
Citácia
progrocker:Podobne kryty vtedy mali aj Stratocastery a Jazzbassy, asi do polky 70tych rokov. Prezyvali ich popolnik. Podla mna to sluzilo hlavne na to, aby sa nesvinila a nekorodovala kobylka od potu na rukach.

brko mal podla mna na mysli tu atypicku kobylku,ktora vlastne bola aj okolo snimava, nie ten \"popolnik\"-odnimatelny kryt.

Naposledy upravil pista58, : 08.05.2006 o 13:14

presne to som mal na mysli ze ci tie boky na tej kobylke co asi snimali ako napisal pissta ci nevadia pri hre dajako ...
Zaznamenané

kuko
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 72

« Odpoveď #33 kedy: 09. Máj , 2006, 00:46:43 »

rastis: ak by bol z magnetického materiálu, mohl by snímanie ovplyvniť aj svojím magnetickým požom, ale tiež mi to zaváňa nejakým fámom a vežmi tomu neverím, ale kedže nie som odborník, ktovie....   B)
Zaznamenané

...a odlož si lož...
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 09. Máj , 2006, 00:54:49 »

Kuko napísal:
Citácia
rastis: ak by bol z magnetického materiálu, mohl by snímanie ovplyvniť aj svojím magnetickým požom, ale tiež mi to zaváňa nejakým fámom a vežmi tomu neverím, ale kedže nie som odborník, ktovie....   B)

Vsak tak som to myslel, ze ak je to magneticke, vysvetlilo by to aspon ako-tak, ze aky ma ten plechovy kobylka/ram na ten zvuk vplyv.

Mate tu niekdo riadny origos Tele ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #35 kedy: 09. Máj , 2006, 01:03:28 »

U mna sa zhodou okolnosti jeden nachadza. :) 52 reissue, z bahenneho jasena. Velmi ziva rezonantna gitara, agresivna veru riadne.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 09. Máj , 2006, 01:05:41 »

Ale nehovor - ani si sa nepochvalil. A je ta kobylkova sranda magneticka, ci nie ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #37 kedy: 09. Máj , 2006, 01:08:06 »

Nie, mne sa len zda, ze cela ta kobyla vibruje ako besna. Citit v nej vibracie strun silno a prenasa sa to asi do zvuku ale neviem to potvrdit jednoznacne. Tie koliky tiez maju vplyv na ostrost zvuku zrejme. Celkovo je to jedna abnormalne rezonantna gitara, ktora sa cela trasie akoby mala vyletiet z ruky a citit ju vzdy az v bruchu. :)

Naposledy upravil progrocker, : 09.05.2006 o 02:10
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #38 kedy: 09. Máj , 2006, 01:20:13 »

Skusal som, nie je urcite magneticka. Tie koliky pod strunami  su asi z mosadze podla vzhladu, podla mna tie velmi dodavaju ten plechovy ton.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #39 kedy: 09. Máj , 2006, 10:05:58 »

Moznoze vam roztrhnem tok debaty, ale ten kryt na kobylku sa pouzival na Stratoch uz v 50-tych rokoch a mal len jeden ucel - chranit patent LeaFendera a to tremolo. Kryt bol odnimatelny, takze vela ludi ho davala prec. To iste by malo platit aj u telecastera, ale kedze je ten kryt az po snimac, teraz neviem. Aj JazzBassy mali takyto kryt na snimac.
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #40 kedy: 09. Máj , 2006, 10:16:57 »

Takže dalši nazor:Ten kryt tam bol preto,aby kamene a šrobiky tremola netlačili do ruky respk. dlane a zabranoval nežiaducemu zatlmeniu strun.Vtedy tlmenie hranou ruky nebolo v\" mode.\"
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #41 kedy: 09. Máj , 2006, 10:22:20 »

dr.karpathorky napísal:
Citácia
Moznoze vam roztrhnem tok debaty, ale ten kryt na kobylku sa pouzival na Stratoch uz v 50-tych rokoch a mal len jeden ucel - chranit patent LeaFendera a to tremolo. Kryt bol odnimatelny, takze vela ludi ho davala prec. To iste by malo platit aj u telecastera, ale kedze je ten kryt az po snimac, teraz neviem. Aj JazzBassy mali takyto kryt na snimac.
Ked to bol patent,tak to bolo chranene.A kto to chcel opajcnut,tak dal kryt dole a pajcoval.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #42 kedy: 09. Máj , 2006, 10:26:50 »

rudy napísal:
Citácia
dr.karpathorky napísal:
Citácia
Ked to bol patent,tak to bolo chranene.A kto to chcel opajcnut,tak dal kryt dole a pajcoval.

To je jasne Rudy. :silly:
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 09. Máj , 2006, 10:31:38 »

Dr.karpat:Vieš čo som myslel,chranene niakym zakonom o \"Patentoch\"
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #44 kedy: 09. Máj , 2006, 10:45:07 »

Jasnacka Rudy, ja viem. Len toto je citovanie LeaFendera z jednej fajn knizky o Stratoch.
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.066 sekund, 23 otázok.