Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 02:33:10
Strán: 1 ... 347 348 [349] 350 351 ... 484 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Song dňa.  (Prečítané 1396772 krát)
0 užívateľov a 23 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #5220 kedy: 30. August , 2010, 10:26:59 »

...
Nevie niekto ako dosiahli ten zvuk pri gitarovom sole?  Na zdravie!

:)

a vsetky ostatne gitarove zvuky su Ti jasne ?  Žmurk

mne osobne nebol jasny nikdy ziaden Frippov (a ani Belewov) zvuk, co kedy na albumoch KC pouzili :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5221 kedy: 30. August , 2010, 10:31:03 »

#

mne osobne nebol jasny nikdy ziaden Frippov (a ani Belewov) zvuk, co kedy na albumoch KC pouzili :)

Preco? Na starych albumoch pouzival iba max. fuzz. Toto mi prislo ako nejako posuvac oktav alebo co.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Rotanimod
pravidelný návštevník
Príspevkov: 290

on a journey to become a musician...

« Odpoveď #5222 kedy: 30. August , 2010, 10:31:21 »

:)

a vsetky ostatne gitarove zvuky su Ti jasne ?  Žmurk

Ano v niektorych piesnach, na prvych albumoch sa da ten zvuk vcelku lahko opisat, kedze su to vacsinou akusticke veci a kopa melotronu. Ale to tam este Belew nebol.  :)

Samozrejme, ze vobec neviem co tam na tych novsich albumoch s gitarami robia, len by som rad vedel tento jeden konkretny, preto som sa pytal  :) V kazdom pripade je to super solo.

Zaznamenané

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
And you are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun.
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5223 kedy: 30. August , 2010, 10:32:50 »

na prvych albumoch sa da ten zvuk vcelku lahko opisat, kedze su to vacsinou akusticke veci a kopa melotronu. Ale to tam este Belew nebol.  :)

Prve hej, ale trebars albumy od Larks Tongues in Aspic az po Red zrovna moc akusticke neboli.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Rotanimod
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5224 kedy: 30. August , 2010, 10:34:36 »

Hovorim prve  :) Red je uplne genialny album.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5225 kedy: 30. August , 2010, 10:34:57 »

...

Samozrejme, ze vobec neviem co tam na tych novsich albumoch s gitarami robia, len by som rad vedel tento jeden konkretny, preto som sa pytal  :) V kazdom pripade je to super solo.

to je asi take, ako vyzvedat, co hra Zappa vo svojich solach za tonovy material :)
Zaznamenané
Rotanimod
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5226 kedy: 30. August , 2010, 10:37:07 »

Neviem, nechce sa mi o tom hadat, len som proste chcel vediet ako dostat taky zvuk z gitary  :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5227 kedy: 30. August , 2010, 10:37:38 »

Hovorim prve  :) Red je uplne genialny album.

Ja mam rad aj tie prve, boli citelne odlisne, koniec koncov King Crimson su vlastne vzdy po par rokoch odlisni. Aj ich posledne veci sa mi pacia. Hoci celkovo mam asi najradsej Wake In Poseidon, Lizard a potom Larks Tongues In Aspic a Red.
Zaznamenané

Rotanimod
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5228 kedy: 30. August , 2010, 10:42:15 »

Ja ich mam rad vsetky, ale red je skvely teraz vysla reedicia s 5.1. zvukom albumy Red, ITCOCK, a myslim ze Lizard.
In the Wake in poseidon je skvely aj ked mam pocit ze formou velmi kopiruje ITCOCK, ten mellotron je tam dovedeny do dokonalosti  :)
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5229 kedy: 30. August , 2010, 10:44:37 »

In the Wake in poseidon je skvely aj ked mam pocit ze formou velmi kopiruje ITCOCK, ten mellotron je tam dovedeny do dokonalosti  :)

Ja ho mam radsej ako prvy, na prvom mi strasne vadi to dlhe hluche miesto v Moonchild, totalne zabity cas.  ?§!.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5230 kedy: 30. August , 2010, 10:45:56 »

je velmi pravdepodobne ze to bude nejaky pitch shifter v kobinacii s synthovym zvukom primiesanym do toho celeho :) nemaju nejaku stranku s guestbookom ze by si sa ich tam normalne opytal? ze ta zaujima co za efekt to je..velakrat kadeake kapely pripadne fanusikovia maju zmaknutu aj tuto temu tak mozno tam ti odpovedia presne
Zaznamenané

Rotanimod
pravidelný návštevník

« Odpoveď #5231 kedy: 30. August , 2010, 10:53:28 »

Ja ho mam radsej ako prvy, na prvom mi strasne vadi to dlhe hluche miesto v Moonchild, totalne zabity cas.  ?§!.
Hej, tie zvuky ktore pripominaju shreds videa... ale zas ta ultrarychla pasaz v 21st schizoid manovi. Celkovo, sa mi paci ten prvy o cosi viac. Hlavne mam pocit, ze vtedy to muselo prist ako blesk z cisteho neba. Aj ked Van der Graaf Generator uz existovali.

EDIT: Dik Karol, skusim to.
« Posledná zmena: 30. August , 2010, 10:53:54 od Rotanimod » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #5232 kedy: 30. August , 2010, 10:55:32 »

Aj ked Van der Graaf Generator uz existovali.

Ti podla mna zasli o dost dalej, najma s albumom Pawn Hearts. Fripp ich inak tiez velmi zral, aj im hral na par albumoch.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5233 kedy: 30. August , 2010, 12:00:59 »

je velmi pravdepodobne ze to bude nejaky pitch shifter v kobinacii s synthovym zvukom primiesanym do toho celeho :) nemaju nejaku stranku s guestbookom ze by si sa ich tam normalne opytal? ze ta zaujima co za efekt to je..velakrat kadeake kapely pripadne fanusikovia maju zmaknutu aj tuto temu tak mozno tam ti odpovedia presne

u neho to bude nejaka sialena efektova kombinacia, podobne sola mal vzdy, aj na starsich albumoch, aj live. len o sedi vzdy v kute v tme, takze nikto nevidi, co pouziva :) pochybujem, ze je natolko komunikativny, ze by kdesi na nete vysvetloval svoje recepty :) syntak tam najskorej nema, ale ktovie...
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #5234 kedy: 30. August , 2010, 12:03:00 »

King Crimson - Happy with what you have to be happy with

Nevie niekto ako dosiahli ten zvuk pri gitarovom sole?  Na zdravie!

nejaky octaver / shifter + lo fi filter ako robia napr moog (mogerfooger)
(na doske hra toto solo fripp, cize dam krk za to, ze to je nejaky Roland synth alebo Eventide, v poslednej dobe gro FX tahal z tychto dvoch masin)
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
Strán: 1 ... 347 348 [349] 350 351 ... 484 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.136 sekund, 23 otázok.