Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
21. November , 2024, 21:43:02
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Martinlm (z cyklu "aparáty užívateľov")  (Prečítané 27535 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #60 kedy: 20. Júl , 2008, 10:58:44 »

Mám jednu múdru knižku, čo sa nazýva "Reproduktory a reproduktorové sústavy" a tam sa píše niečo o tom, ako na kvalitu reprodukcie hlavne v basoch a spodných stredoch vplýva uchytenie zadnej steny. Boli tam aj oscilogramy, ako sa prejavilo uchytenie 6 skrutkami, 12 a 24 ... na vstup bedne išiel sínusový signál a na výstupe bola nameraná nejaká divne zdeformovaná, akoby roztrasená krivka. Čím viac šrúbov tam šlo, tým bola miera deformácie menšia, pri uchytení max. počtom skrutiek to bol takmer čistý sínus.
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #61 kedy: 20. Júl , 2008, 11:02:44 »

Mám jednu múdru knižku, čo sa nazýva "Reproduktory a reproduktorové sústavy" a tam sa píše niečo o tom, ako na kvalitu reprodukcie hlavne v basoch a spodných stredoch vplýva uchytenie zadnej steny. Boli tam aj oscilogramy, ako sa prejavilo uchytenie 6 skrutkami, 12 a 24 ... na vstup bedne išiel sínusový signál a na výstupe bola nameraná nejaká divne zdeformovaná, akoby roztrasená krivka. Čím viac šrúbov tam šlo, tým bola miera deformácie menšia, pri uchytení max. počtom skrutiek to bol takmer čistý sínus.
ale fendre su open back, a maju super basy aj stredy  ?§!.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #62 kedy: 20. Júl , 2008, 11:06:59 »

ked uz ste youtubisti tak tam je navod ako upravit marshall bednu  1960 aby hrala lepsie. davaju sa tam vystuhy a nejaka sracka na tlmenie do spojov. podla diskusii to tam kazdy vychvaluje.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #63 kedy: 20. Júl , 2008, 11:08:45 »

No vsak nie je to take jednoduche, ze toto je spravne a toto nie. Ale tazko cakat, ze by Fenderacka Open Back bedna dobre zahrala metalove dzdzdz Žmurk
Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #64 kedy: 20. Júl , 2008, 11:17:47 »

ale fendre su open back, a maju super basy aj stredy  ?§!.

Open back ozvučnica je o niečom inom ako uzavretá, funguje tam trochu iný princíp činnosti.
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #65 kedy: 20. Júl , 2008, 11:19:03 »

somto nasiel

Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #66 kedy: 20. Júl , 2008, 11:24:09 »

somto nasiel

Fuuha zíram  ja viem ze som hrozne OT, ale prosim vas aky je to tym marshallu uplne  nalavo na zaciatku toho videa? teraz som bol na koncerte a babenka hrala na takomto niecom, nikdy som to nevidel a znelo to strasne cool aj na cleane.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #67 kedy: 16. August , 2008, 21:37:29 »

Nuz tak som sa rozhodol utratit vyplatu u Thomanna. KRK RP-5 G2, lowendovite aktivne monitory. G2 znamena Generation 2, malu oblu ozvucnicu. Este sa len ukaze, ci su lepsie ako Generation 1, cize predosli model.

Mam ich sotva dva dni, som spokojny. Velmi pekne sa na nich aj pocuva hudba. Obcas to riadne vypeckujem a tam uz citit, ze tie basy uz nie su take, ako by mohli byt, ale ved to ma len 5" woofer. Su take male, az som to necakal, kludne som mohol kupit 6" verziu.

Sluchatka, co sa mi zdali, ze maju dobre vysky a basy su pre mna zrazu uplne na nic, niektore mp3 mi zacinaju prekazat, pocujem zvuky a nastroje pred tym nepocute a uz sa aj zlepsili moje mixy a "mastre".

* pss.jpg (141.49 KB, 1024x768 - prehliadnuté 462 krát.)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #68 kedy: 16. August , 2008, 21:40:30 »

Inak ked uz bolo neskoro tak som zistil, ze ich maju aj v CR za peknu sumu. Mohol som usetrit tak 500 na postovnom a bankovych poplatkoch.
Zaznamenané

midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #69 kedy: 18. August , 2008, 11:04:33 »

Pekne. Ako to hra? Napis dojmy. Nechceste urobit nejaky porovnavaci test, napr s rastisom a inymi co maju monitory v tejto alebo vyssej cenovej hladine?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #70 kedy: 18. August , 2008, 12:02:52 »

V kratkosti som to uz zhrnul, viac neviem povedat. Len ze im verim, co hraju Bavím sa skvele  Vela ludi aj z pomedzi PCckarov gamblerov sa postupne uchyluje aj k takymto lowend studiovym bedniam, to je zaujimave. Ja som to vzdy chcel, mat normalne a kvalitne hrajuce bedne a to bez hukajuceho subwoofera, nech tam ten bas je, aky ma byt. No ale su aj studiove subwoofre.

Podobnych testov sa porobilo vela napr. na www.electrozone.cz, ale preco nie. Jedine, co ja potrebujem, ze odvoz. Zasa odbornost toho testu by asi nebola velka, ale co tam po tom. Ale chcelo by to aspon nejaku dobru posluchovu miestnost (Iggy?). Ale zasa Rastis onedlho tiez kupuje KRK, tak bude moct porovnat aj sam.
« Posledná zmena: 18. August , 2008, 12:03:19 od Martinlm » Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #71 kedy: 17. Január , 2009, 13:48:46 »

Mam taku pocitacovy dilemu.

Momentalne pouzivam ten isty notebook aj doma aj v skusobni a vlacim to hore dole. Domov nosim len PC Card / PCMCIA kartu E-MU 1616, ktora mi poskytuje kvalitny stereo vystup, ale ziadne vstupy, takze doma nemam moznost nic rozumne nahrat, ani si simulovat aparat. V skusobni mam E-Mu 1616 microdock a Behringer ADAT preamp, cize spolu 14 analog in. Je viacero moznosti, co s tym spravit, ako si zadovazit nejake tie vstupy na doma a pripadne mat pocitac aj doma aj v skusobni.

1. Kupit PCcko na doma, existujuci notebook nechat v skusobni. PCcko nic svetoborne, investicia cca 200EUR + 144EUR E-MU 1212M http://www.thomann.de/de/emu_1212m_digitalaudiosystem.htm

Toto riesi potrebu domaceho hrania, aj kvalitneho posluchu na monitoroch. Straca sa vsak moznost zobrat si notebook do skoly atd.

2. notebook zostava doma, kupa PCcka do skusobne. Investicia ta ista, PCcko v skusobni zvladajuce 14 vstupov, ale nadalej ziadne vstupy na doma. Vyhodou je, ze netreba kupovat E-Mu 1212M za 144EUR kvoli zvukovej karte pre PC.  E-Mu PC Card sa da cez adapter pouzit aj na PCcku v skusobni, ale to zasa treba vlacit zvukovku hore-dole.

3. kupa Line6 Toneport GX. USB zvukovecka na doma k notebooku, na gitaru. Posobi to ale ako detska hracka, mal by som doma asi pocit, ze mi je to skoda k takym monitorom, ake mam, kto vie, ako to vlastne hra, pocit, ze je to nie asi vhodne na snahu o seriozny mix a pod. Vyhodou je, ze stale mozem zobrat PC Card E-Mu zo skusobne, pichnut do notebooku a tak mat doma kvalitnu kartu na mixaz/dobry pocit. Vyhoda je aj, ze je to lacne a lahko predajne. Zatial sa mi najviac pozdava tato moznost http://www.muziker.sk/Default.aspx?Line6-TONEPORTGX&nid=20016&nparams=kod_id;9767&action=s

3. kupa Indigo IO. Dost drahe, ale urcite super stereo vystup vhodny na mixaz, aj na nahravanie gitary (DI to nema, ale nevadi ;P). Nevyhodou je, ze je to rovnako ako E-MU 1616 PC Card, co je mrtve rozhranie a je to drahe. http://www.thomann.de/de/echo_indigo_io_pcmciakarte.htm

4. alebo vlacit hore dole do a zo skusobne okrem notebooku aj microdock, ktory ma sice 6 analogovych vstupov, ale cez 1kg a vzdy treba kablovat vsetko, fuj.

Ked som zacinal pisat tento prispevok, tak som skutocne nevedel, ako sa rozhodnut, ale teraz uz som pomerne rozhodnuty. Takze je dobre, ze som to takto napisal, aj ak mi nikto neodpovie pomohlo mi to utriedit si pre a proti :)
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #72 kedy: 17. Január , 2009, 14:00:42 »

ja len, ze ak sa rozhodnes pre GX tak ber z mady, tam to stoji 43 eur a na muzikeri 58 eur.
Zaznamenané

Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #73 kedy: 17. Január , 2009, 14:10:05 »

hlasujem za moznost c.3 - kupa line 6 toneport
zda sa mi to najrozumnejsia investicia :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #74 kedy: 17. Január , 2009, 14:39:21 »

Sakra, za 43EUR? To je ako dve celkom priemerne posedenia pri pive.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.058 sekund, 23 otázok.