Prvu lampu v preampe (
Sovtek 12AX7WB s logom Engl, podla manualu ide o selected FQ (selected Finest Quality(?) - cize ich asi akoze vyberaju, nedaju tam hocijaku ECC83) som vymenil za
Teslu E83CC. To je ta s pozlatenymi vyvodmi. V principe plati, ze prva preampova lampa ma najvacsi vyplyv na zvuk preampu, v mojom pripade mam pocit, ze zvuk je akosi detailnejsi, skreslenie je teraz este citatelnejsie.
Druha lampa ma na sebe len logo Engl, Sovtek tam uz nie je uvedene, v manuale sa pise, ze ide o \"standart\". Na jej miesto som dal su \"selected FQ\" 12AX7WB, ktoru som nahradil Teslou, kedze druha preampova lampa sa stara o skreslenie a \"selected FQ\" snad bude akoze hrat lepsie ako \"standart\". Skreslenie je teraz o nieco tucnejsie, cize sa menit oplatilo.
Tiez som skusal Rastisov homemade Mesa Boogie Mark II/III preamp do efektovej slucky a mam pocit, ze preamp v mojom kombe sa mu vyrovna, mozno to bude nekvalitou koncaku v kombe
. \"Mesa\" sa lepsie sprava na kobylkovom HB, kde stiahnem na gitare kusok volume, Engl zasa znie akosi dravsie. Kto vie, ako by to dopadlo, keby som tie lampy nepomenil.
Viac sa mi s mojimi usami a obmedzenym casom zistit nepodarilo. Za lampu dakujem Progrockerovi, kto vie, co by povedali Mullardy
Naposledy upravil martinlm, : 22.10.2006 o 19:45