Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 18:51:33
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Shure SM57 vs. Sennheiser E606  (Prečítané 8079 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« kedy: 13. Október , 2006, 16:40:10 »

Tak by ma zaujimalo ci mate niekto skusenosti s oboma mikrofonmi, pripadne porovnanie. Shurka je klasika klasik a niekde som cital dobre odozvy na ten sennheiser.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 13. Október , 2006, 16:49:47 »

SM 57 je gitarovy box zblizka a snare. Slusne zneje na trumpetu. Sennheiser e606 nepoznam. Vcera som robil porovnavania Shure SM57 a PG 57 (co je majk lacnejsi o viac, jak polovicu). Viacej razy som cital, ze lacne PG-cka sa na SM-ka zvukovo dost podobaju. Moc som tomu neveril, ale snimal som gitarovy box rozne oboma mikrofonmi, snazil som sa nastavit vzdy rovnaku polohu. A naozaj tie mikrofony zneju velmi podobne. SM57 je citatelnejsia a ma lepsiu citlivost. PG 57 je nepatrne menej citatelny a trochu tichsi, ale farbou zvuku mi pripadli takmer rovnake. PG-cko je trochu hlucnejsie v ruke, ale pokial to nie je na podiu, je to jedno.

Viem ze si sa pytal, na Sennheiser e606 :)
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #2 kedy: 13. Október , 2006, 17:35:27 »

jo moze byt tema, Shure SM 57 vs. vsetko ostatne Žmurk  ale ten sennheiser by ma fakt zaujimal
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 13. Október , 2006, 17:41:49 »

Teraz ma napadlo, ze Sennheiser E606 pouziva Doktor Karpat. Cenou je to podobne tym SM 57, ale sa mi zda, ze su to prilis jednoucelove mikrofony, ale to sudim iba podla vzhladu...
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #4 kedy: 15. Október , 2006, 03:12:00 »

E606, SM57 a Betu57 mam velmi dobre napocuvane. Mam ich aj teraz pri nahravani. Pytaj sa, ked mozem - pomozem.Žmurk
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #5 kedy: 07. Január , 2014, 21:07:15 »

E906 mam ja a paradoxne najlepsie znie, ked je presne v strede membrany. Ostatne mikrofony davam viac ku kraju membrany a vyhybam ich smerom k rohu boxu, napr. SM57, Audix i5 alebo 421tku.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 07. Január , 2014, 21:21:32 »

stopro som tu mal strasne funny prispevok o vzdalenosti vs. hajzlovitosti zvuku... nejak sa stratil alebo som ho nechtiac neodoslal... co uz  Neviem

meander - ak chces co najreprezentativnejsie odsnimat ten aparat, tak je pravda, ze z vacsej dialky odsnimas komplexnejiu farbu, ako len z nejakej malej casti repraku zblizka. ale budes snimat zaroven akustiku miestnosti. takze je docela mozne, ze sice to bude zniet velmi podobne, ako si zvyknuty ked to pocuvas pri hrani, ale zaroven s hajzlovitym reverbom a tym nepouzitelne na hocijake dalsie vyuzitie. a okrem toho, na taketo ucely sa pouzivaju skorej kondikove mikrofony, ako dynamika.

E606 sam o sebe sa mi moc nepaci z hocijakej pozicie. podobne sa mi az tak nepaci sama SM57, ale pripada mi lepsie, ako sam E606.

najidealnejsie je, ked mas dynamicke mikrofony dva a je pomerne jedno, ake presne su to - aspon podla mna. no a este idelanejsie je, ked to mas v miestnosti, ze si mozes dovolit este aj kondik trochu zdialky - takto sa da priblizit k realne znejucemu aparatu asi najviac - otazne je, co s takymito troma stopami spravis v mixe, kludne sa moze stat, ze nakoniec aj tak pouzijes len jeden z majkov, kludne mozno aj ten najblizsie umiestneny... zalezi od okolnosti... a od toho, co vlastne chces a aky mas zamer.

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 07. Január , 2014, 21:22:51 »

E906 mam ja a paradoxne najlepsie znie, ked je presne v strede membrany. ...

hej, ma viacej stredov, ako trebars 57cka, takze priamo v osi nezneje tak strasne :)
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #8 kedy: 08. Január , 2014, 04:43:54 »

E606 mám zrovna na stole čerstvo nový, chystám sa nahrávať /hiwatt box 4x12/ do PC.. čo by si poradil ako na to?   nebolo by lepšie snímať box z väčšej vzdialenosti?   Zdravíčko
Ak snimat aparat ambientne, tak to skor kondikom. E606 je primarne robeny ako kontaktny mikrofon. Na Hiwatt by som skor dal SM57. E606 sa mi skor osvedcil na aparaty: MesaF30, BluesJunior, MesaMark, modelingovy Line6,... na aparaty s hotovym zvukom. Alebo na male ampy, tam pridaju hlbku aj akusi inu ostrost.
Na Hiwatt, Marshall, MesaRecto, FenderTwin skor SM57.
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #9 kedy: 08. Január , 2014, 09:03:35 »

preco sa nevyjadri progrocker?
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #10 kedy: 08. Január , 2014, 09:32:21 »

E606 mám zrovna na stole čerstvo nový, chystám sa nahrávať /hiwatt box 4x12/ do PC.. čo by si poradil ako na to?   nebolo by lepšie snímať box z väčšej vzdialenosti?   Zdravíčko
pokial nemas doma "idealne" podmienky a nemas nejaky super room mic, tak snimaj zblizka, obecne plati cim viac k stredu repraku tym vyskovejsi zvuk, cim viac k okraju, tak viacej pivnicabo zachodovy zvuk. blizsie k repru trochu viac zastretejsi zvuk ako dalej od repra. ale v zasade si myslim, ze ak to pre zaciatok das rovno na grill, niekde okolo stredu, tak nemas co pokazit
Zaznamenané
hyenik
stály hosť
Príspevkov: 1406

« Odpoveď #11 kedy: 08. Január , 2014, 11:09:59 »

preco sa nevyjadri progrocker?

protoze ten snima mobilem Žmurk

a jenom takovy tip na domaci nahravani, ja jednoznacne doporucuju close miking, na ambientni zvuk musi byt mistnost, mikrofony a hlavne zkusenosti. A SM57 na stred repraku ale sikmo (spodni rada) http://hyenik.rajce.idnes.cz/Randall_MTS/#mikraky.jpg
Je to rozumny kompromis mezi kvalitou zvuku a konzistenci vysledku (tolik nezalezi na presne pozici) u kolmeho mikraku hraje roli kazdy milimetr.
« Posledná zmena: 08. Január , 2014, 11:15:10 od hyenik » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #12 kedy: 08. Január , 2014, 15:22:49 »

protoze ten snima mobilem Žmurk

co ty o tom vies !  Bavím sa skvele Je to frajer
Zaznamenané

o-yep sro
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #13 kedy: 08. Január , 2014, 15:42:20 »

co ty o tom vies !  Bavím sa skvele Je to frajer

Sak pockaj, sa Ti coskoro rakosnicky Ampong pokazi a prejde Ta smiech. Ja som čert.. Som metlak
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #14 kedy: 08. Január , 2014, 19:10:55 »

Rasťo ako si spomínal snímanie s väčšej vzdialenosti to by mi sadlo asi najviac.. 
dovolim si vyslovit presvedcenie, ze nie. to je iba vasa hiwattisticka mylna predstava, ze na zachytenie skutocneho soundu ampu to treba snimat z vedlajsej miestnosti. hlavne ako uz spominali rastis aj hyenik, ked tak treba dobru miestnost, na snimanie room ambience sa pouzivaju dynamicke alebo ribbon micy. a vacsinou je vysledny zvuk kombinaciou mic z blizka + ambient mic.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 24 otázok.