Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
16. November , 2024, 13:50:29
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lepsie sluchatka pre mixaz  (Prečítané 19598 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #15 kedy: 20. Október , 2006, 09:29:46 »

Tiez mam PX100, nemaju zvyraznene basy, vsetkeho maju tak akurat. Nepouzivam s nimi ziadne EQ. Ale to je uplne ina trieda. (cena okolo 1400, Sennheiser ich v skupine produktov Streetwear)
Zaznamenané

Kaco
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

« Odpoveď #16 kedy: 20. Október , 2006, 11:22:58 »

magez: sennheiser ma aj DJ modely a HD280Pro je jeden z nich :roll:
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #17 kedy: 20. Október , 2006, 12:10:24 »

Keby som si isiel kupovat sluchatka do studia, tak tie 280Pro by boli pre mna podla popisu z webu tiez jeden z kandidatov v tychto cenovych relaciach...

http://www.sennheiser.cz/hd280pro.html
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #18 kedy: 29. Október , 2006, 23:35:10 »

Tak sa mi v piatok dostali do ruk moje nove sluchatka Sennheiser HD280Pro. Sluchatka su robustne, maju velmi dobry pritlak na hlave a excelentne utlmuju okolite ruchy. Farba a dynamika je vyborna, (no neviem to este tak dobre posudit, bo su to moje prve lepsie sluchatka), ale som spokojny. Dnes som tocil a vecer mixoval, tak sa mi celkom pozdavaju aj na robotu s nahravkami. Su dostatocne hlasne. Basov namaju ani vela, ani malo. Prisli mi celkom neutralne, nic pridane - nic ubrane.
« Posledná zmena: 12. Január , 2007, 11:49:41 od dr.karpathorky » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 30. Október , 2006, 10:54:57 »

majo - su veci, ktore zrazu na sluchatkach pocujes oproti Truthom bednam ? Nemyslim sum / lupance, ale tak celkovo... Ci este poriadne nevies ?
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #20 kedy: 30. Október , 2006, 13:03:07 »

rastis napísal:
Citácia
majo - su veci, ktore zrazu na sluchatkach pocujes oproti Truthom bednam ? Nemyslim sum / lupance, ale tak celkovo... Ci este poriadne nevies ?

Este poriadne neviem posudit, farba je trochu ina, ani lepsia ani horsia. Proste ina. Samozrejma lupance a sumy je pocut vyrazne viac. A hlavne pocit panoramy je iny.

Naposledy upravil dr.karpathorky, : 30.10.2006 o 13:09
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #21 kedy: 07. Január , 2007, 22:44:42 »

ja pouzivam AKG K271 Studio, som s nimi nadmieru spokojny... daju sa zohnat za cca 5000,-

* akg.jpg (17.37 KB, 205x400 - prehliadnuté 467 krát.)
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #22 kedy: 09. Január , 2007, 00:16:40 »

Dobre sluchatka, ale nie idealne na moje pouzitie. Som nadmieru spokojny so svojimy, ale netvrdim, ze tie tvoje hraju zle. Farbu zvuku maju podobnu, ale hraju o min. polovicu tichsie pri rovnakej hlasitosti ako tie Senny. To bolo u mna rozhodujuce.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 09. Január , 2007, 11:57:06 »

Doktore, chystam sa kupit tiez sluchatka. Hovoris, ze tie Tvoje su dobre ? Cisto teoreticky by si si trufol na nich nieco aj umixovat ? Cim ich krmis ? Mas k nim zosilovac ?
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #24 kedy: 09. Január , 2007, 21:54:29 »

Doktore, chystam sa kupit tiez sluchatka. Hovoris, ze tie Tvoje su dobre ? Cisto teoreticky by si si trufol na nich nieco aj umixovat ? Cim ich krmis ? Mas k nim zosilovac ?
Zosilovac k nim nepotrebujem, pretoze hraju dost nahlas. V porovnani s uz zmienovanymi AKG asi tak 2-3nasobne.
Uz som na nich mixoval v pohode veci, takze nevidim problem. Ak mas chut dobehni do TN a rad sa s tebou stretnem a vyskusas ich. NeniProblema.

Pokial hladas sluchatka na mixaz v priestore, kde je klud, tak su lepsie otvorene, maju lepsii vnem panoramy. Pokial ich chces pouzivat napr. pri nastaveni polohy mikrofonu pred kombom, tak uzavrete a co najlepsie.
Ja som hladal sluchatka s velkym utlmom okolia, pretoze zvyknem hladat spravnu polohu mikrofonov, to ti usetri kopec casu pri dalsom EQ na mixe. Dalej na mix zivych veci s kapelou v jednom prietore. To sa neda robit na "otvorenych" sluchatkach. Dalej som chcel s co najvyssiou citlivostou, aby som nemusel pozivat externy predzosilovac k nim. A hladaj sluchatka s nizsiou Ohm hodnotou. Od 32 do 64ohm. Cim vac Ohm, tym hraju potichsie.
Zaznamenané
shanike
stály hosť

« Odpoveď #25 kedy: 10. Január , 2007, 13:58:46 »

Dobre sluchatka, ale nie idealne na moje pouzitie. Som nadmieru spokojny so svojimy, ale netvrdim, ze tie tvoje hraju zle. Farbu zvuku maju podobnu, ale hraju o min. polovicu tichsie pri rovnakej hlasitosti ako tie Senny. To bolo u mna rozhodujuce.

totiz akg robi tusim skoro z kazdeho modelu 2 verzie, jedna je S (studio, tichsie) a druhe ak sa nemylim DF (hlasnejsie)...
ja som sa pri kupe sustredil hlavne na autentickost reprodukcie a v tomto meradle nemaju chybu.. ta hlasitost sa vzdy da vyriesit..
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #26 kedy: 11. Január , 2007, 21:25:13 »

ja viem ze si uz kupil..ale sa chem zapojit do temy...mozno to pomoze potom inym....j som si chel tiez v amerike kupit dake fajne skuchatka na mix..tak som ich kopu odskusal....mno poviem ti takto sennheiser mi prisli z toho co som skusal najlepsie.....hlavne boli hlasne a vyvazene.....mno akg mi prisli velmi zle.....skusal som sice iba tie 66 ale niekto tu spominal ze su dobre....mno na mix urcite nie z mojho posluchu.....to hralo vlemi neprirodzene......ja som si nakoniec vybral kvoli nizkej cene...viem to je blbe kriterium..ale uz mi nezvysili prachy...takze ja mam koss pro4aa a tie maju vyrovnany pribeh..akoze na mix su super.....ale zase nevyhody...(mamich uz pol roka tak uz viem o nich...)...maju fest vysoku impedanciu   tj su velmi tiche....mno akoze stacit o az az..ale vydel som aj omnoho hlasnesie sluchatka....zasa dobre je ze su ale brutalne odizolovane od okolia..takze ta nizsia hlasitost az tak nevadi.......na pocuvanie hudby sa az tak nehodia...ni len preto ze su dost ploche priebehovo a treba robit ekvalizu....ale aj preto ze su dost tazke a troska z nich bolia usi..... zasa pozityvum je (pre niehoho zase negativum) ze nemaju taky velky tlak na hlavu ako daktore ine sluchatka........takze moja skusent jkeby som kupoval v buducnosti je taka ze si traba kupit lachsie mensou impedanciou........

nazevar uz iba ze fakt oproti monitorom tam pocut viac....ale zasa obraz o celj skladbe to trochu skresluje...skorej sa unavia usi.......

PS este som zabudol....tie moje maju taku zvlastnost ze maju nie rovny ale kruteny kabel....takze dakedy to je vyhoda.....ze je dost dlhy a pritom sa nemota anelezi sade okolo..ale aj nevyhoda ze tak furt visi..medzi mnou a zariadenim ktore prave pocuvam..je to fakt zvlasten..takze aj na kabel a koncovku pozor.....
Zaznamenané
shanike
stály hosť

« Odpoveď #27 kedy: 12. Január , 2007, 01:41:35 »

no ja mam kabel odpojitelny a mam aj rovnu aj strunovu verziu, takze.... podla chuti...
nepohodlnost je dost zavazna vec, nahravka sa nemixuje totiz 10minut a nejaky ten cas ich na hlave mas... 250Ohm je teda uz dost velka impendacia!
ale hlavne, ze vyzeras jak letec, ked ich mas na hlave!  Na zdravie!
pokial ide o pohodlie, na tie svoje nedam dopustit, tie su akurat nepohodlne ked si ich zavesis na krk Žmurk (maju moc velke musle) ale to uz nemozno brat vazne.....
neviem, ci odizolovanost od okolia treba riesit, ja mam uzavrete a to hovori za vsetko..
ten moj model ma este taku vymozenost, dalo by sa to nazvat prerusovac signalu - ked das sluchadla z hlavy, prerusi sa signal... dost dobre..
inak sefe, akg k66 su sluchatka, co u nas kupis za 1200sk, takze neviem, co riesis, ze zle akg... Žmurk treba aj na ceny pozerat...
Zaznamenané

vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #28 kedy: 12. Január , 2007, 12:31:26 »

ja mam AKG-K66 a veskeru hudbu,co tuna mozte odomna pocut som robil na nich.
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #29 kedy: 12. Január , 2007, 14:46:28 »

ja som len vravez ze z tych co som skusal boli tie akg najhorsie..a.le fakt akoze na tu cenu su celkom dobre...sak aj par mojich kamosov ma tie 66 a da sa to..urcite aj ta hudba co si tu daval je dobra......ja len ze asik keby si robil mix na dakych lepsich...tak by nebola horsia....ale mozno by si pocul este viac veci co treba doladit....ale...zasa je aj dolezit...ze ak mas tie svoje sluchatka riadne napocuvane..a vies co robia zo zvukom...a vies si to v hlave dekodovat vzdy ked pocuvas aj svoj mix...tak potom sa to da dobre vyvazovat....

to shanike.... mno tie moje ked si dam na krk tak to nechci vidiet.....to je daco hrozne...oni maju take koove kraviny na drzanie tych sluchatok...takze moje sa sneat na krk ani nedaju dat......to co mas na tych sluchatkach na to vypinanie to je peckova vec....to by som tiez bral....
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.106 sekund, 23 otázok.