kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533
Tiez znamy ako don corleone.
|
|
« kedy: 30. Október , 2006, 18:38:08 » |
|
Chalani, aká je hodnota klasického naladenia. 440?
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 30. Október , 2006, 19:14:16 » |
|
To je frekvencia tonu, ktory predstavujea sucastne komorne a, v minulosti boli aj ine frekvencie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 30. Október , 2006, 22:04:10 » |
|
standartne je 440 - komorne A
Napr. Prazsky orchester sa ladi na 444. Ked s nim nahraval Malmsteen, musel sa prisposobit a preladit.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubriel
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 31. Október , 2006, 13:58:52 » |
|
podla coho sa to prispuosobuje? ako si vycucali toto cislo? preco prazaci ladia 444 a nie 442?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hosť
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 31. Október , 2006, 16:21:24 » |
|
TO by aj mna zaujimalo:blush:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 31. Október , 2006, 16:45:19 » |
|
je to množstvo kmitov za sekundu a je to medzinárodná konvencia, niekto to spočítal a hotovo
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 31. Október , 2006, 17:05:38 » |
|
Tak snad je jasne, ze ked niekto ladi komorne A na 444, tak mu vsetky tony zneju vyssie, ako pri 440.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
marrtin
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 31. Október , 2006, 17:08:51 » |
|
komorné A je 440 kmitov, nie 444 (teda ak sa dobre pamätám)
|
|
|
Zaznamenané
|
Les Paul + Marshall, čo iné?
|
|
|
hopík
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 31. Október , 2006, 17:14:55 » |
|
to je jasne, ale preco prave 440?
-to je asi taka otazka, ako preco sekunda trva sekundu a nie kratsie... alebo preco centimeter nieje dlhsi... ci?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 31. Október , 2006, 19:17:18 » |
|
vysku tonu urcuje jeho frekvencia. frekvencia je pocet kmitov za sekundu..co vas ucili na fyzike? ako moja byvala profka (fyzikarka) vravela: \"Fyzici sa dohodli\", ze ton s frekvenciou 440Hz bude komorne A. Ak ma niekto ambiciu prepisovat ucebnice fyziky tak prosim, nech sa paci. :blink: Ak chcete mozte si tony volat frekvenciami..a hudobnici by sa medzi sebou dorozumievali: hej Feri, zahraj mi tam molovy akord od tonu s frekvenciou 440Hz:laugh: a ako sa na to doslo, ze ton A ma 440Hz? jednoduchym fyzikalnym meranim (napr osciloskopom)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
hopík
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 01. November , 2006, 12:05:00 » |
|
aha, takze zase som sa nedozvedel nic nove... nevadi:S
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533
Tiez znamy ako don corleone.
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 01. November , 2006, 14:24:51 » |
|
To sa tu téma pekne rozvinula. Sťa lupeňe margarét s príchodom prvých jarných dní... Ja som ale hlavne chcel vedieť, ako sú štandartne nastavené gitarové ladičky, lebo ja som s tým trošku hýbal a teraz, keď si hrám nejaké songy s vežou tak občas neladím a pôvodne nastavenie som samozrejme zabudol:laugh:
|
|
|
Zaznamenané
|
RED DEBILS
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 01. November , 2006, 15:53:13 » |
|
kubriel napísal:podla coho sa to prispuosobuje? ako si vycucali toto cislo? preco prazaci ladia 444 a nie 442? My sa v kapele tiez ladime na 444Hz. Dovod je jednoduchy - mame v kapele 4 dychove nastroje. Sa to nezda, ale dychove nastroje sa tiez ladia - posuvanim nahubku dokazu preladit cca o 1/2 a 3/4 tonu. Problem je v tom, ze dychove nastroje su konstrukcne dost zlozite (hlavne saxafony), takze ked sa oni 4-ja naladia tak, ze vsetci ladia spolu medzi sebou a zaroven kazdy vo svojom rozsahu (pretoze v kazdej pozicii povytiahnutia nahubku sa im inac napicu hraju niektore krajne polohy rozsahu), uz ich \"a\" nie je 440, ale 444, takze gitary a basu ladime podla nich. Ta hodnota 440 Hz je asi iba dohodnuta, ale isty som si neni. V kazdom pripade sa lepsie rataju nasobky (oktavy) 440, ako napriklad 439 . Rad sa inak tiez necham poucit, preco je ton A definovany hodnotou 440Hz...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 02. Júl , 2008, 20:54:21 » |
|
pouzivate vacsina 440Hz na Acko? sice vsade citam ze je to bezna a dohodnuta frekvencia, ale ked napriklad si zahram s led. zepp nieco mam pocit ze pri 440 som pod nimi a 444 je tak akurat:)
|
|
|
Zaznamenané
|
jednoducho som ignoroval axiomu
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 02. Júl , 2008, 21:05:32 » |
|
kubriel napísal:My sa v kapele tiez ladime na 444Hz. Dovod je jednoduchy - mame v kapele 4 dychove nastroje. Sa to nezda, ale dychove nastroje sa tiez ladia - posuvanim nahubku dokazu preladit cca o 1/2 a 3/4 tonu. Problem je v tom, ze dychove nastroje su konstrukcne dost zlozite (hlavne saxafony), takze ked sa oni 4-ja naladia tak, ze vsetci ladia spolu medzi sebou a zaroven kazdy vo svojom rozsahu (pretoze v kazdej pozicii povytiahnutia nahubku sa im inac napicu hraju niektore krajne polohy rozsahu), uz ich \"a\" nie je 440, ale 444, takze gitary a basu ladime podla nich. Ta hodnota 440 Hz je asi iba dohodnuta, ale isty som si neni. V kazdom pripade sa lepsie rataju nasobky (oktavy) 440, ako napriklad 439 . Rad sa inak tiez necham poucit, preco je ton A definovany hodnotou 440Hz... Ja mam ten moj stroj casu-renesancnu lutnu-naladenu na 415(komorne A ). Dovodom su konstrukcne danosti-pri tej menzure a velkosti tela znie najlepsie .
|
|
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
|