Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
28. November , 2024, 21:52:37
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: BOSS GT-8 (poradte kedy a co kupit)  (Prečítané 14712 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #30 kedy: 07. November , 2006, 19:56:53 »

Si si istý, že ten multiefekt fakt využiješ? Potrebuješ mať na svoj zvuk nalepených 5 podpriemerných efektov? Stavím sa , že by si si bohato vystačil so skreslením + nejaký ten delay. Odporúčam hneď od začiatku zvoliť cestu samostatných krabičiek- hovorím bohužiažz vlastnej skúsenosti.Chceš to do skúšobne, že? Tak potom vedz, že v momente, keď spustia tvoji spoluhráči, ťa prestane byť počuť, ako keď utne(dokiaž zas neprestanú;)). Ten boss nebrať!
Tiež sa prikláňam k názoru, že kupovať prvú gitaru za 800 euráčov je moc silná káva. Ja by som si na začiatok zobral nejakú lacnú kvalitnú kópiu a zvyšok by som vrazil do celolampového komba. S tým kombom (ak bude lampa) si vystačíš na hodne dlhú dobu, ten boss by ťa omrzel skôr, než by si ho stihol splatiť ha ha ha
Zaznamenané

RED DEBILS
Hosť
« Odpoveď #31 kedy: 08. November , 2006, 00:53:59 »

caute vsetci.......
necital som uplne vsetky prispevky ale tomu chalanovi by som chcel poradit ci uz si to vezme k sdrcu alebo nie
Podla mna na prvom mieste je dobra gitara.....s gitarou sa treba spoznat a nemenit je najlepsie takze by si si mal kupit kvalitnu raz a nie menit kazdy rok(vlastna skusenost)..ale nie iba za kazdu cenu drahu podla toho aky zvuk hmatnik a tvar sa ti paci,podla toho sa rozhoduj..najviac si daj bacha na simace ....hned na druhom mieste je dobry aparat ako tu uz myslim bolo spominane...ak by si mal na poriadny aparat tak efekt ti na zacitok ani netreba tie kvalitne hlavy maju v sebe 2 alebo 3 kanaly co ti bohato na zacitok staci....efekt ries na koniec ked ti zvysia prachy :).ale som tiez za ze taka bosska by ti bola zbytocna..stacili by ti aj nejke krabicky a najlepsie od ruky .....to je vsetko rozhodni sa ako chces je to na tebe ja som ti dal iba moj nazor...ale hlavne uz ked budes mat vsetko hraj poriadne a vyplepsuj tu nasu strasnu hudobnu scenu :)
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #32 kedy: 08. November , 2006, 13:37:44 »

Trochu vsetci zabudate na to, ze GT8 je vyborna masinka, takze vyrokov o podpriemernych efektoch by som sa vyvaroval. Tato masinka ma efektovu slucku volne zaraditelnu kamkolvek do zvukoveho retazca, cize ak si tam pripojim kvalitny preamp, tak mozem vyuzivat pre aj post efekty. Je pravda, ze vstavany modeling by som nepouzival.
To ze tento multiefekt nie je vhodny pre \"zaciatocnka\" co este nema nic, je uz druha vec... Popiskujem si
Zaznamenané
beercompatibile
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

beercompatibile

« Odpoveď #33 kedy: 17. Apríl , 2007, 09:20:12 »

pajo - zaklad je DOBRY aparat, bud kombo alebo zosilovac a hlava. Uplne idealne je, ked ten aparat uz ma taky skresleny zvuk, ako potrebujes. Ked mas toto vyriesene, potom sa riesia ostatne veci, ako efekty, multiefekty, kraviny, blbosti...

Ak zacnes opacne, NIKDY sa k dobremu zvuku nedopracujes. Mozno si na zvuk takeho multiefektu v akomsi zosiku nakoniec zvyknes a mozno Ti bude pripadat aj dobry, ale ver tomu, ze akykolvek typek s Marshall Valvestate ta na koncerte strci do vrecka.

99,99 % gitaristov co pocuvas pouziva predovsetkym skreslenie aparatu a to ani neviem, akych gitaristov pocuvas :)

HOWGH

NEVER RASTISOVI!!!!!!!!!! (teda v tomto pripade)
vela gitaristov co pocuvas ma skreslenie z procesorov!!!
Konkretne Friedman - spravis tam taky zvuk ako MEGADEATH a dost rychlo - idem sem napisat moje dojmy
Zaznamenané

uz radsej nic nepisem, zas by som to musel po case zmenit :)
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #34 kedy: 17. Apríl , 2007, 09:34:34 »

pajo - zaklad je DOBRY aparat, bud kombo alebo zosilovac a hlava. Uplne idealne je, ked ten aparat uz ma taky skresleny zvuk, ako potrebujes. Ked mas toto vyriesene, potom sa riesia ostatne veci, ako efekty, multiefekty, kraviny, blbosti...

Ak zacnes opacne, NIKDY sa k dobremu zvuku nedopracujes. Mozno si na zvuk takeho multiefektu v akomsi zosiku nakoniec zvyknes a mozno Ti bude pripadat aj dobry, ale ver tomu, ze akykolvek typek s Marshall Valvestate ta na koncerte strci do vrecka.

99,99 % gitaristov co pocuvas pouziva predovsetkym skreslenie aparatu a to ani neviem, akych gitaristov pocuvas :)

HOWGH

NEVER RASTISOVI!!!!!!!!!! (teda v tomto pripade)
vela gitaristov co pocuvas ma skreslenie z procesorov!!!
Konkretne Friedman - spravis tam taky zvuk ako MEGADEATH a dost rychlo - idem sem napisat moje dojmy

Rastis ma pravdu, zacat efektami je asi ako ak by si si k autu najprv kupil 225 kolesa s elektronovymi diskami a potom si ich chcel dat na Skodu Favorit. Samotny aparat je podla v zvukovom retazci aj dolezitejsi ako gitara, ma vacsi vplyv na zvuk (zalezi podla rozpoctu samozrejme).
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #35 kedy: 17. Apríl , 2007, 09:45:01 »

ROLAND BOSS GT-8  moje prve dojmy!!!

ulpne - strasne - velmi - turbo intenzivne super vecicka!!!

efekty - dve cesty FX1 a FX2 - z kazdeho jeden mozes pouzit
je tam vsetko popisem len o tom co ma prekvapilo:
Gitarovy syntetizator - softwerove sa mozu strcit do zadku (nie je to na hranie ale na robenie atmosfery uznavam - ALE FUNGUJE TO)
Noise suppressor - sumova brana ktora sa da nastavit tak, ze potlaci aj lavu ruku na hmatniku a pritom mozes hrat blues s git potakom dole
(pravdou je ze na to musi mat hrac ake take skusenosti)

SKRESLENIE: citam na forach a v recenziach, ze GT8 nema moc dobre skreslenie.
Osobne si myslim, ze ludia co to pisu ju bud dost dlho neskusali alebo, co je pravdepodobnejsie si neprecitali manual!!!
Dva dni som sa s nou hral a veru som si myslel, ze to skreslenie by mohlo byt aj lepsie.
A potom som odhodil svoju hrdost a v ramci nedelneho ranneho posedenia na toalete som si prestudoval manual.
Ako nahle pochopite ako ta masina zvuk vyraba a co je nutne dodrzat zmeni sa na nepoznanie.
Co si myslite ze bolo v krabici okrem manualu? Aky papier? Nie - nebol to reklamny letak a ani bezpecnostne upozornenia.
bolo to -
!!!READ THIS FIRST!!! - vazeny uzivatel - najprv si nastavte vystupnu charakteristiku a impedanciu podla toho do coho strkate kabel.
PHONO/LINE - predzosilnovac - koncak - a kopec dalsich moznosti. Ked som to urobil - skoro som si cvrkol pani!!!
4 hodiny som si na sluchatka hral prehulene podklady a vychutnaval zvuky o akych som cely zivot snival!!!
SKRESLENIE JE SILNA STRANKA GT-8 - aj preto je ktutitkam okolo skreslenia venovana skoro polovica plochy!

Takze:
ano - asi je pravda, ze masina vyzaduje cloveka so skusenostami - ale ak je clovek trpezlivy a ma snahu pochopit ako ten zazrak funguje - pojde to.
ano - asi je pravda, ze hrozi riziko nekonecneho hladania zvuku ale pomoze chladna hlava a pocuvat.
ano - asi je pravda, ze zvuk z aparatu je nenahraditelny ale vazeny - JE MI TO FUK - SKUSAL SOM VSETKO A TERAZ SOM HAPPY AKO FLEA

DOPORUCUJEM - DOPORUCUJEM - DOPORUCUJEM

Zaznamenané

tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« Odpoveď #36 kedy: 17. Apríl , 2007, 18:57:11 »

Mám amp ktorý má dobré skreslenia a MIDI. Dal by sa multiefekt použiť len ako na simuláciu krabičiek - trochu nakopnúť amp + napr. chorus + Wah , nastaviť úrovne hlasitostí a naprogramovať aj  prepínanie kanálov ampu do presetu?
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #37 kedy: 17. Apríl , 2007, 20:25:32 »

Kokos, to si az tak nadseny z GT-8? Som uz ani neveril, ze niekto tu na fore povie niekedy este nieco pekne na podlahovy multak.
« Posledná zmena: 17. Apríl , 2007, 20:26:01 od Misko » Zaznamenané
tibor7
stály hosť

« Odpoveď #38 kedy: 17. Apríl , 2007, 20:32:20 »

Vsak prave  - rozhodujem sa medzi krabičkami a niečím takýmto , aj ten komfort toho prepínania , ceny nastavenie hlasitosti stojí za uváženie...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #39 kedy: 17. Apríl , 2007, 20:33:49 »

Kokos, to si az tak nadseny z GT-8? Som uz ani neveril, ze niekto tu na fore povie niekedy este nieco pekne na podlahovy multak.
Neviem prečo by nemal.. Aj Rastis, ako sme sa dozvedeli, obľubuje svoj POD.  Beeee
Ja som veľmi rád, že na krčmové hrania môžem nosiť podlahový efekt a nemusím sa trepať s nejakým kombom, ku ktorému aj tak musím použiť ďalšie efekty, prípadne multiefekt (modulačné efekty, reverby..). Úplná spokojnosť.. Žmurk

Určite si zas pri hraní s kapelou rád vychutnám dobrý aparát.. A možno k nemu využijem aj nejaké krabičky, prípadne môj niektorý podlahový multiefekt. Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #40 kedy: 17. Apríl , 2007, 20:37:09 »

Vsak prave  - rozhodujem sa medzi krabičkami a niečím takýmto , aj ten komfort toho prepínania , ceny nastavenie hlasitosti stojí za uváženie...

Ak ma pamat neklame, tak mas jubilejny Marshall 6100, co je 3 kanal a svojho casu to bolo "najlepsie" a najdrahsie, co mal Marshall v ponuke. Preto mi "unika", preco chces riesit nakopavatka alebo krabicky alebo nejake kraviny na podlahu. Kup si nieco poriadne rackove. Ja som kupil G-Major od TC Electronic, ktory dokaze prepinat aj 3 kanalovy zosilovac a ma naozaj vynikajuce reverby aj modulacne efekty. Skreslenie mi obstarava samozrejme zosilovac... Do ziadnej podlahovej skreslovacej veci by som v zivote nesiel, bolo by to pre mna niekolko krokov vzad...
Zaznamenané
tibor7
stály hosť

« Odpoveď #41 kedy: 17. Apríl , 2007, 21:05:03 »

Presne toto je jedna z verzií - a dnes už cenove tiež začína byť dostupná. Takže odporúčaš napr. G-major + MIDI pedal ? G- major máš v ef. smyčke?
Zaznamenané
tibor7
stály hosť

« Odpoveď #42 kedy: 17. Apríl , 2007, 21:11:59 »

Nemám s efektami veľké skúsenosti  - pár rokov som nehral. Nechám si poradiť. Takéto niečo realizovať cez GT8 alebo Vox Tonelab SE je hodne nižšie kvalitou zvuku ako TC?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #43 kedy: 17. Apríl , 2007, 21:19:21 »

No ja som pri vybere vychadzal z toho, ze nepotrebujem skreslenia. Takze kupil som rackovy efekt a mam ho v slucke.
Zaznamenané
beercompatibile
pravidelný návštevník

beercompatibile

« Odpoveď #44 kedy: 18. Apríl , 2007, 09:53:58 »

Rastis - si hulvat!!!
Kazis mi radost z mojej GT-8!!!
Mozno by sa mohlo schvalit registrovane partnerstvo s FXami Bavím sa skvele
Hodim sem ukazky zvuku.
Ako by take ukazky mali vyzerat??? a ma to vobec zmysel cez linku???
« Posledná zmena: 18. Apríl , 2007, 09:55:47 od beercompatibile » Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.078 sekund, 22 otázok.