Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 23:52:44
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: BOSS GT-8 (poradte kedy a co kupit)  (Prečítané 14759 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
pajo
nováčik
*
Príspevkov: 30

« Odpoveď #15 kedy: 07. November , 2006, 11:05:30 »

Takto... treba dat veci na pravu mieru :)
Ja som nikam nenapisal, ze mam 37 000 (kiez by som mal)
Ja som napisal, ze idem kupovat gitaru co stoji 777 euro a k tomu som chcel zobrat na splatky efekt za nejakych 16l.
Ale kedze ste mi dali dobre rady, tak teraz je plan taky, ze by som zobral gitaru za 777 euro a k tomu nejaky aparat na splatky do takych 20l.

Takze teraz hladam... Viac by som mal asi pisat do temy o aparatoch co? :)
Nechcem si pohnevat adminov (a imbusa Beeee  )
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #16 kedy: 07. November , 2006, 11:08:25 »

za 16-20 litrov by si si mohol dat spravit celkom slusny lampovy preamp a bud lampovy alebo nejaky slusny solid state poweramp Žmurk

tu z fora sa takymito vecami zaobera napr FFamp, prosound (www.excellent.wz.cz) a mozno aj par dalsich ludi Žmurk
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #17 kedy: 07. November , 2006, 11:10:06 »

Ja si zas myslím, že keď je to tvoja prvá gitara, nemusíš do nej až tožko investovať. Zatiaž na prvé roky, kým sa časom ustáliš - aký tvar, zvuk a pod. sa ti najviac páči, netreba kupovať hneď drahú gitaru, kúp si slušne hrajúcu lacnejšiu (za cca 12-13000 máš Vintage príp. inú značku). Tá ti kžudne ostane aj potom, keď budeš po rokoch kupovať drahšiu gitaru, 2 gitary sú často potrebné, drahšiu si budeš aj viac šanovať..

A za 25000 (aj menej) si kúpiš slušne hrajúci lampový aparát. Ja proti multiefektom nič nemám, ale tiež netreba kupovať niečo drahé, kým sám nemáš poriadnu predstavu o výslednom zvuku. Ak ti vyjdú peniaze, môžeš si kúpiť multiefekt k aparátu.
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #18 kedy: 07. November , 2006, 11:37:36 »

styrioci napísal:
Citácia
za 16-20 litrov by si si mohol dat spravit celkom slusny lampovy preamp a bud lampovy alebo nejaky slusny solid state poweramp Žmurk

tu z fora sa takymito vecami zaobera napr FFamp, prosound (www.excellent.wz.cz) a mozno aj par dalsich ludi Žmurk

podla mna nema vyznam ist cestou preampu, konca, bedne. nech si kupi na zaciatok poriadne kombo a solidnu gitaru a ma po problemoch. a ked, tak by som solid state do cesty ani nedaval:-)
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #19 kedy: 07. November , 2006, 11:52:19 »

no boze, tak si to da spravit do jednej krabice ha ha ha take detaily Beeee
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #20 kedy: 07. November , 2006, 12:07:39 »

nepochopil si:) naco to komplikovat na jednotlive komponenty ked chalan este na nic poriadne nehral. pride za vyrobcom ze sprav mi preamp a nejaky poweramp. detaily neviem lebo som este na nic nehral a chalani z fora povedali... ja byt vyrobca tak ho poslem do obchodu nech testuje a zistuje co sa mu paci. a myslim si ze na zaciatok bude financne jednoduchsie a asi aj z celkoveho hladiska praktickejsie nejake kombo:)
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #21 kedy: 07. November , 2006, 12:18:56 »

jasne, ale aku taku  predstavu o zvuku ma. pride za vyrobcom (pochybujem, ze by tam nemal aspon jeden ukazkovy vyrobok) odskusa a povie ci sa mu paci alebo nepaci :) dalej si povie, ze chce kombo, vyrobca (ak je seriozny) mu povie co a ako by mohol, vyhody, nevyhody a pod :)
vsetko ma svoje pre aj proti Žmurk ja som to len uviedol ako jednu z moznych ciest, ktorou sa da vybrat Žmurk

Naposledy upravil styrioci, : 07.11.2006 o 12:19
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #22 kedy: 07. November , 2006, 12:28:05 »

nic v zlom voci pajovi, ale ked chce niekto dat tolko penazi za gitaru a namiesto aparatu si chce kupim multak, tak o zvuku nevie nic:-) a pri casovej zaneprazdenosti vacsiny vyrobcov o ktorych sa hovori je podla mna dost odvazne ocakavat, ze vyrobca si ho posadi v dielni a vsetko mu poukazuje, aj ked by to mozno rad urobil ak by na to mal viac casu. spominal si prosounda, na muzikerackom fore dost pisal ako nema cas, takze ani tu by som to nevidel celkom ruzove. vyrobca je na to, aby vyrobil a popripade usmernil, nie na to, aby vysvetloval problematiku. ajked by bolo fajn ak by to tak fungovalo :)

ale jasne,beriem aj tu tvoju cestu ako jednu z moznosti,akurat si myslim,ze to nieje najstastnejsie riesenie a preto argumentujem :-)
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #23 kedy: 07. November , 2006, 12:31:54 »

takze pajo Žmurk hor sa precitat nejake fora...gitaristi, muziker, instrumento + nejake zahranicne a pobehaj par kamaratov, znamych, obchody a poskusaj co sa len da :) a potom si bud kupis nieco hotove alebo das vyrobit podla svojich predstav (ked budes rozhodnuty co presne chces)

Naposledy upravil styrioci, : 07.11.2006 o 12:32
Zaznamenané
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #24 kedy: 07. November , 2006, 12:45:48 »

no pista to celkom vystihol.

4oci, ides na to komplikovane. Nemoze si clovek, co v zivote nemal elektricku gitaru a nevlastnil nejaky gitarovy aparat ist skladat komplet z dielov, o ktorych nema sajnu ako na seba vzajomne posobia, ako zneju a podobne.
Mi to pripada, ako kebyze konciaci student na stavarine radil prvakovi, ze nech sa nezaobera takymi blbostami, ze ako postavit tri schody, ale nech ide rovno projektovat prednaskovu sien.
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 07. November , 2006, 13:01:10 »

vychadzal som z toho, ze ked ide kupovat gitaru na dlhsie tak ma podobny plan aj s aparatom...hadam som mu nemal  poradit nejake 15-30W tranzistorove sumitko s tym, ze na zaciatok mu to bude stacit a aj tak za nejaky ten cas si moze kupit lepsie..
myslim, ze som poradil dobre (aj ked iba za predpokladu, ze presne vie co chce dosiahnut Žmurk )
preto bude asi najlepsie nech poskusa v obchodoch nejake tie vecicky, nech popocuva nejake kvalitne ukazky na internete a nech si spravi obraz o zvuku, ktory sa mu paci...  Žmurk
Zaznamenané
pajo
nováčik
*
Príspevkov: 30

« Odpoveď #26 kedy: 07. November , 2006, 13:17:14 »

Je pravda, ze o aparatoch viem velky :blink: , a preto som chcel najprv efekt a povedal som si, ze sa radsej budem na nom cvicit a ucit sa s nim robit ako vychutnavat si zvuk aparatu. Skusobna by sa dala nejako vyriesit (jj nemal by som tam zvuk ako petrucci, ale zase no tak...) a ked by som splatil efekt, tak by som sa vrhol na nejaku masinu.

No kedze mi radite dobre (a nikoho nespochybnujem, vyznate sa do toho viac ako ja), tak dam na vase rady a vyskusam/vyhliadnem nejake kombo.

4oci ma pravdu... mam o zvuku predstavu a nechcem si kupovat kombo kazdy rok, preto radsej do toho vrazim nejake prachy (teraz myslim celkovo aj do gitary) a nech mi to nieco vydrzi. Nie som zastanca kupovania lacnych veci len preto, ze na tom zacinam.
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #27 kedy: 07. November , 2006, 14:08:03 »

pajo napísal:
Citácia
...nemal by som tam zvuk ako petrucci...

to je len dobre. petrucci ma naprd zvuk.

inak musim povedat, ze pestujem urcity obdiv a zaroven udiv nad ludmi, co vrazia nasupu tolkoto penazi do neisteho konicka a neisteho vysledku. je sice pravda, ze dobry aparat a dobra gitara spravia super zvuk a vzdy sa to da este relativne dobre predat, ak si clovek rozmysli zvuk, pripadne celkovo svoj zaujem v danej veci, ale podla mna existuje aj ta uplne lacna cesta, pocas ktorej stale existuje priestor na rozhodovanie a hlavne setrenie. ja som sa vybral presne touto. i ked tu musim dat za pravdu rastisovi, ze clovek si na takyto zvuk zvykne. v mojom konkretnom pripade problem spociva v tom, ze nie som ochotny vyvalit obrovske peniaze za neproporcionalny rozdiel. navyse, ako uz tu bolo mnohokrat spominane, ten rozdiel zvuku je v prvom rade v prstoch. keby som mal 40k na gitaru a aparat, asi by som kupil / postavil bednu, lebo tam velmi niet o com, potom kupil vyhodne jazdenu gitaru, o ktorej viem, ze ju mozem zase predat a nestratim viac ako liter-dva a za zvysok kupil lampac, kde mi vyhovuje skreslenie a nevadi cisty zvuk. tak mas v gitare stale prachy, si vybaveny, co sa repraku tyka a pri hlave ti zostava priestor spekulovat

Naposledy upravil iggy, : 07.11.2006 o 14:23
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Hosť
« Odpoveď #28 kedy: 07. November , 2006, 14:37:20 »

ja suhlasim s Pitom..urcite by som si nekupoval prvu elektricku gitaru za 777 Euro,pretoze vobec neplati,ze cim drahsia gitara,tym lepsia.Uz to tu bolo X - krat povedane,takze to asi tak bude. Zalezi od konkretneho kusa gitary a nie od CENY gitary. Gitara za 12 - 15 litrov moze mat ovela lepsi zvuk ako gitara za 20 - 25litrov. Preto je najrozumnejsie ist do poriadneho shopu,najlepsie s clovekom,co sa do toho aj trochu vyzna a poskusat viac gitar. A ten drahy multak ti bude asi dost na nic,ked nebudes mat nejake slusne kombo. Radsej si kup slusne kombo a k tomu 2 - 3 krabicky.

Naposledy upravil vlado hudec, : 07.11.2006 o 14:38
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #29 kedy: 07. November , 2006, 15:11:09 »

mno ja by som to asi riesil tak, ze kupim za to dobru gitaru a dobre kombo :) presurfujem na nete , vyskusam a vypocujem vsetko co sa da. Gitarku si snad len priblizne vyselektovat podla stylu a vybrat nejaku vydarenu.
btw dlho som veril takej veticke \"vsetko je to v pazuroch\" ale jedneho dna som zistil ze je to bullshit. Gitarista v kamosovej kapelke vymenil mexickeho strata, za velmi vydareny kusok amerckeho strata z 82. roku a ten rozdiel bol neskutocny.
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.055 sekund, 23 otázok.