Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 15:53:14
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Diamant  (Prečítané 64605 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #135 kedy: 09. Máj , 2010, 11:04:51 »

konecne som ju dorazil . menene vsetko okrem dreva . robil som to zo zbytkov HW co sa mi valal v sufliku . snimace su pafka nejake z burny alebo greca neviem uz . vysledok parada si myslim 
kedze struny idu durch tak narast sustainu na nej je enormny  Bavím sa skvele
   Bacha na vec kamo!

casom sa mozno dokopem k nahravke ako to znie

Uploaded with ImageShack.us

Zaznamenané

kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #136 kedy: 09. Máj , 2010, 11:25:00 »

Nemáš hrubé E blízko kraja hmatníka? Nestáva sa ti že sa zošmykne dole?
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #137 kedy: 09. Máj , 2010, 12:10:25 »

je dost blizko . ale nezosmykuje sa vsetko funguje tak ako ma .
mozno keby som mal tenke plaskacie struny tak sa to bude zosmykovat . ale pouzivam 0,11 tak v klidu
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #138 kedy: 06. November , 2010, 21:55:41 »

chlapi ale vážne bolo to v starom post komunistickom muzikuse písane historia diamantiek a fakt gibson dal licenciu na telo a hmatník ale iba na jednotky a aj to potom po nejakom rojku zrušili a už muselo bit niečo iné velkost tvar ........ ale tienovane jednotky mali fakt dobre telo a hmatník
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #139 kedy: 07. November , 2010, 11:02:55 »

chlapi ale vážne bolo to v starom post komunistickom muzikuse písane historia diamantiek a fakt gibson dal licenciu na telo a hmatník ale iba na jednotky a aj to potom po nejakom rojku zrušili a už muselo bit niečo iné velkost tvar ........ ale tienovane jednotky mali fakt dobre telo a hmatník

v Muzikuse som cital uz tolko kravin, ze tu na fore sa tolko nepopisalo  Žmurk daj link na ten clanok.

pome na to logicky. v Japonsku sa masovo vyrabali nachlp presne kopie tvarom, materialom, aj konstrukciou, a este to aj boli fantasticke gitary casto, a to vsetko bez akejkolvek licencie od Gibsonu.

v Ceskoslovensku sa v tom istom obdobii vyrabala jedna velmi zla gitara, ktora sa tvarom dost podobala na Les Paul, mala aj podobne rozmiestnene ovladacie prvky a snimace. no inak ziadny detail nesedel, konstrukcne to bolo uplne ine, materialy boli na hony ine... a oni akoze na tuto nepodarenu gitaru mali mat licenciu od Gibsonu ? no mne to zneje velmi absurdne cele...
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #140 kedy: 07. November , 2010, 13:09:02 »

ja nik na ten članok nemam k tomu muzuikusu  som sa nahodou dostal asi pred 15rokmi na chvíľu, može bit pravda čo tvrdíš že tam písali hovadiny ale jednotkova soundlbasterova /neviem akosa to píše/ bola fakt dobra gitara bolo ich malo videl som len dve a stoho jednu na živo /nejaký čas bola moja/ . Tvrdilo sa že problem jolany
/aj firmi amaty/ bol v tom že zamestnanci kradli material a tak napr hardvare a snímače boli uplne na pču ale telo to bolo výborne . /na ostatních diamantkach to neplatí/ . Tvrdíš že gibson vždy vyrabal len neskrutkovane hmatníky . Viem že dvojky trojky a polky diamantki mali iný tvar iny hmatník menzuru velkost brucha ..... . Ta jednotka ma mrzí že som ju pustil a že nemaš možnost si na nej zahrať tam keby sa dal napr ten kent amstrong paf pro čo mam volny a normalnu kobylu mostík a klúče hm
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #141 kedy: 07. November , 2010, 13:18:06 »

neviem, kolko bolo serii Diamantiek. ja si pamatam asi dve, jedna mala iny tvar hlavy a druha mala trochu podobny gibsonu.  a na tych starsich boli snimace, ktore nechapali princip humbuckreu a miesto rusenia brumu ho nasobili, kedze mali kretensky ulozene magnety vo vnutri. na tych novsich to uz pochopili. tych novsich som skusil ovela viac, tie mali tela z nejakej strasne makkej kraviny. starsie neviem, ci boli z niecoho ineho, to si uz nepamatam. inak sa mi zdali zle obe rovnako. v kazdom pripade videl som vela upravenych Diamantiek, aj s pomenenymi kobylami a snimacmi a ziadna velka slava to nepriek tomu nebola. Epiphone LP100 co sa predava za 150€ ked som prvy raz chytil do ruky, tak mi na nej nic nevadilo, proti Diamantke to bola ozajstna dospelacka gitara... ale to tu uz vypisujem asi 1000x  No hanbím sa..
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #142 kedy: 07. November , 2010, 14:22:11 »

chapem ,niektore mali označenie videl som tri druhy  -jednotky dvojky trojky a polky boli najmenšie , tie tienovane jednotky mali brucho vyrobene spodna doska jasen potom javor a na vrchu rezonančný smrek , elektrika uplne na nič a ostatne tiež ale tienovana jednotka bola fajn , jolana mala 99% shitou mal som c rukach len jendu dobru basu Dbass aj to bola nahodou vydarena a z gitar len tuto jednu diamantku  a jedna superstar ale ostatne aj pri týchto typoch boli na nič ani pekne ani dobre
Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #143 kedy: 07. November , 2010, 18:50:42 »

Po prvé, nebol to ani soundblaster, ani tieňovaná jednotka, ale SUNBURST farebné prevedenie. Po druhé, telo mali len z jedného dreva, žiadny sendvič, pripadalo mi to ako ihličnan nejaký. Snímače boli veľmi zlé, mechanika v norme (komunistickej). Medzi Irisami, Galaxiskami atď...bola taká nejaká kompaktná, dobre sa držala, asi bola aj od výroby lepšie nastavená. V tej dobe asi najlepšia gitara, dnes medzi áziou vyberieš ďaleko lepšie kusy a to hovorím o 100 Eurových gitarách. (Diamantka stála okolo 3,500,- Kčs s tvrdým kufroma to bol v tej dobe iný peniaz).
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #144 kedy: 08. November , 2010, 17:31:01 »

mal si to niekedy zbrusene bol to sendvič a just bol však to bolo uplne jasne ked si pozrel vrchnu a spodnu dosku , prípadne ked sisi pozrel diery po snímačoch - aspon ta ktoru som mal pre 15timi rokmi , inak všetko sedí až nato že telo bolo o triedu lepšie ako terajšie azie
Zaznamenané
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #145 kedy: 08. November , 2010, 17:45:18 »

Ja som tiež videl Diamantku rozfrézovanú na štúdijné účely.  A  bol tam iny top aj zadok. Typek tvrdil že je to nejaký smrek.

S teóriou aká to bola super gitara a ako predbehla dobu sa občas stretávam.  Zväčša to tvrdia ľudia čo ju mali volakedy dávno a čas jej v spomienkach rapidne vylepšil niektoré parametre.  Pripadne mladý borci, ktorý tri dni potom čo ju v miestnom pohostinstve vychvália inzerujú jej predaj.   Na zdravie!

Zaznamenané
mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #146 kedy: 08. November , 2010, 19:26:09 »

mal si to niekedy zbrusene bol to sendvič a just bol však to bolo uplne jasne ked si pozrel vrchnu a spodnu dosku , prípadne ked sisi pozrel diery po snímačoch - aspon ta ktoru som mal pre 15timi rokmi , inak všetko sedí až nato že telo bolo o triedu lepšie ako terajšie azie
"Tloušťka těla je asi čtyři centimetry. Materiálem použitým pro stavbu korpusu a krku je poměrně těžké světlé dřevo, tedy pravděpodobně javor. Tělo je slepené ze dvou nestejně velkých kusů, což prozrazuje zadní strana kytary."
Zaznamenané

mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #147 kedy: 08. November , 2010, 19:55:05 »

Ani tu nevidím sendvič.

« Posledná zmena: 08. November , 2010, 19:56:07 od mesiah » Zaznamenané

mesiah
pravidelný návštevník

« Odpoveď #148 kedy: 08. November , 2010, 19:57:04 »

Ale čo naozaj Diamantke ku šťastiu chýbalo .......

Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #149 kedy: 09. November , 2010, 12:13:46 »

váv mašju aj celu foto ta hlava vyzerá riadne , na spodku má bit tvrda dyha asi 2-3mm potom javor a na vrchu rezonančný smrek tak pol cm - na tej som  mal ja , a bolo štatie že mala užasný hmatník a to nebolo bežne ani  u tohoto modelu zámky a nove snímače tiež pomohli
Zaznamenané
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.045 sekund, 23 otázok.