brko
|
|
« Odpoveď #135 kedy: 09. Máj , 2010, 11:04:51 » |
|
konecne som ju dorazil . menene vsetko okrem dreva . robil som to zo zbytkov HW co sa mi valal v sufliku . snimace su pafka nejake z burny alebo greca neviem uz . vysledok parada si myslim kedze struny idu durch tak narast sustainu na nej je enormny casom sa mozno dokopem k nahravke ako to znie Uploaded with ImageShack.us
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kubog
|
|
« Odpoveď #136 kedy: 09. Máj , 2010, 11:25:00 » |
|
Nemáš hrubé E blízko kraja hmatníka? Nestáva sa ti že sa zošmykne dole?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #137 kedy: 09. Máj , 2010, 12:10:25 » |
|
je dost blizko . ale nezosmykuje sa vsetko funguje tak ako ma . mozno keby som mal tenke plaskacie struny tak sa to bude zosmykovat . ale pouzivam 0,11 tak v klidu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #138 kedy: 06. November , 2010, 21:55:41 » |
|
chlapi ale vážne bolo to v starom post komunistickom muzikuse písane historia diamantiek a fakt gibson dal licenciu na telo a hmatník ale iba na jednotky a aj to potom po nejakom rojku zrušili a už muselo bit niečo iné velkost tvar ........ ale tienovane jednotky mali fakt dobre telo a hmatník
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #139 kedy: 07. November , 2010, 11:02:55 » |
|
chlapi ale vážne bolo to v starom post komunistickom muzikuse písane historia diamantiek a fakt gibson dal licenciu na telo a hmatník ale iba na jednotky a aj to potom po nejakom rojku zrušili a už muselo bit niečo iné velkost tvar ........ ale tienovane jednotky mali fakt dobre telo a hmatník
v Muzikuse som cital uz tolko kravin, ze tu na fore sa tolko nepopisalo daj link na ten clanok. pome na to logicky. v Japonsku sa masovo vyrabali nachlp presne kopie tvarom, materialom, aj konstrukciou, a este to aj boli fantasticke gitary casto, a to vsetko bez akejkolvek licencie od Gibsonu. v Ceskoslovensku sa v tom istom obdobii vyrabala jedna velmi zla gitara, ktora sa tvarom dost podobala na Les Paul, mala aj podobne rozmiestnene ovladacie prvky a snimace. no inak ziadny detail nesedel, konstrukcne to bolo uplne ine, materialy boli na hony ine... a oni akoze na tuto nepodarenu gitaru mali mat licenciu od Gibsonu ? no mne to zneje velmi absurdne cele...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #140 kedy: 07. November , 2010, 13:09:02 » |
|
ja nik na ten članok nemam k tomu muzuikusu som sa nahodou dostal asi pred 15rokmi na chvíľu, može bit pravda čo tvrdíš že tam písali hovadiny ale jednotkova soundlbasterova /neviem akosa to píše/ bola fakt dobra gitara bolo ich malo videl som len dve a stoho jednu na živo /nejaký čas bola moja/ . Tvrdilo sa že problem jolany /aj firmi amaty/ bol v tom že zamestnanci kradli material a tak napr hardvare a snímače boli uplne na pču ale telo to bolo výborne . /na ostatních diamantkach to neplatí/ . Tvrdíš že gibson vždy vyrabal len neskrutkovane hmatníky . Viem že dvojky trojky a polky diamantki mali iný tvar iny hmatník menzuru velkost brucha ..... . Ta jednotka ma mrzí že som ju pustil a že nemaš možnost si na nej zahrať tam keby sa dal napr ten kent amstrong paf pro čo mam volny a normalnu kobylu mostík a klúče hm
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #141 kedy: 07. November , 2010, 13:18:06 » |
|
neviem, kolko bolo serii Diamantiek. ja si pamatam asi dve, jedna mala iny tvar hlavy a druha mala trochu podobny gibsonu. a na tych starsich boli snimace, ktore nechapali princip humbuckreu a miesto rusenia brumu ho nasobili, kedze mali kretensky ulozene magnety vo vnutri. na tych novsich to uz pochopili. tych novsich som skusil ovela viac, tie mali tela z nejakej strasne makkej kraviny. starsie neviem, ci boli z niecoho ineho, to si uz nepamatam. inak sa mi zdali zle obe rovnako. v kazdom pripade videl som vela upravenych Diamantiek, aj s pomenenymi kobylami a snimacmi a ziadna velka slava to nepriek tomu nebola. Epiphone LP100 co sa predava za 150€ ked som prvy raz chytil do ruky, tak mi na nej nic nevadilo, proti Diamantke to bola ozajstna dospelacka gitara... ale to tu uz vypisujem asi 1000x
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #142 kedy: 07. November , 2010, 14:22:11 » |
|
chapem ,niektore mali označenie videl som tri druhy -jednotky dvojky trojky a polky boli najmenšie , tie tienovane jednotky mali brucho vyrobene spodna doska jasen potom javor a na vrchu rezonančný smrek , elektrika uplne na nič a ostatne tiež ale tienovana jednotka bola fajn , jolana mala 99% shitou mal som c rukach len jendu dobru basu Dbass aj to bola nahodou vydarena a z gitar len tuto jednu diamantku a jedna superstar ale ostatne aj pri týchto typoch boli na nič ani pekne ani dobre
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #143 kedy: 07. November , 2010, 18:50:42 » |
|
Po prvé, nebol to ani soundblaster, ani tieňovaná jednotka, ale SUNBURST farebné prevedenie. Po druhé, telo mali len z jedného dreva, žiadny sendvič, pripadalo mi to ako ihličnan nejaký. Snímače boli veľmi zlé, mechanika v norme (komunistickej). Medzi Irisami, Galaxiskami atď...bola taká nejaká kompaktná, dobre sa držala, asi bola aj od výroby lepšie nastavená. V tej dobe asi najlepšia gitara, dnes medzi áziou vyberieš ďaleko lepšie kusy a to hovorím o 100 Eurových gitarách. (Diamantka stála okolo 3,500,- Kčs s tvrdým kufroma to bol v tej dobe iný peniaz).
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #144 kedy: 08. November , 2010, 17:31:01 » |
|
mal si to niekedy zbrusene bol to sendvič a just bol však to bolo uplne jasne ked si pozrel vrchnu a spodnu dosku , prípadne ked sisi pozrel diery po snímačoch - aspon ta ktoru som mal pre 15timi rokmi , inak všetko sedí až nato že telo bolo o triedu lepšie ako terajšie azie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
yngsteen
|
|
« Odpoveď #145 kedy: 08. November , 2010, 17:45:18 » |
|
Ja som tiež videl Diamantku rozfrézovanú na štúdijné účely. A bol tam iny top aj zadok. Typek tvrdil že je to nejaký smrek. S teóriou aká to bola super gitara a ako predbehla dobu sa občas stretávam. Zväčša to tvrdia ľudia čo ju mali volakedy dávno a čas jej v spomienkach rapidne vylepšil niektoré parametre. Pripadne mladý borci, ktorý tri dni potom čo ju v miestnom pohostinstve vychvália inzerujú jej predaj.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #146 kedy: 08. November , 2010, 19:26:09 » |
|
mal si to niekedy zbrusene bol to sendvič a just bol však to bolo uplne jasne ked si pozrel vrchnu a spodnu dosku , prípadne ked sisi pozrel diery po snímačoch - aspon ta ktoru som mal pre 15timi rokmi , inak všetko sedí až nato že telo bolo o triedu lepšie ako terajšie azie
"Tloušťka těla je asi čtyři centimetry. Materiálem použitým pro stavbu korpusu a krku je poměrně těžké světlé dřevo, tedy pravděpodobně javor. Tělo je slepené ze dvou nestejně velkých kusů, což prozrazuje zadní strana kytary."
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #147 kedy: 08. November , 2010, 19:55:05 » |
|
Ani tu nevidím sendvič.
|
|
« Posledná zmena: 08. November , 2010, 19:56:07 od mesiah »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mesiah
|
|
« Odpoveď #148 kedy: 08. November , 2010, 19:57:04 » |
|
Ale čo naozaj Diamantke ku šťastiu chýbalo .......
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #149 kedy: 09. November , 2010, 12:13:46 » |
|
váv mašju aj celu foto ta hlava vyzerá riadne , na spodku má bit tvrda dyha asi 2-3mm potom javor a na vrchu rezonančný smrek tak pol cm - na tej som mal ja , a bolo štatie že mala užasný hmatník a to nebolo bežne ani u tohoto modelu zámky a nove snímače tiež pomohli
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|