Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 15:45:28
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Diamant  (Prečítané 64583 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #150 kedy: 09. November , 2010, 12:29:08 »

vsetky diamantky co som videl mali zadok tela tak specificky dobuchany, ze to svedcalo o velmi makkom materialy.
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #151 kedy: 09. November , 2010, 12:33:58 »

Si spomínam že diamantka bola jelša a na vrchu smrek.
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #152 kedy: 09. November , 2010, 12:34:07 »

može bit ale tato mala riadne tvrdu dihu s peknou štrukturou podla mna to bol nejakí buk alebo take dačo , možno nejakí pracovník chcel spravit jeden poriadny ja neviem
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #153 kedy: 09. November , 2010, 12:36:29 »

takze jak to tu citam, robili to z cohokolvek jak bolo a zakladom bol vzdy smrek, ci uz hore alebo hore / dole alebo vsade :)
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #154 kedy: 09. November , 2010, 12:50:11 »

uznavam že drvivá väčšina bola shitou, ale výnimočne sa našli kusy ktore boli lepšie ako terajší čínania samozrejme ak sa vymenil hardvare a elektrika
Zaznamenané
mahogany
nováčik
*
Príspevkov: 51

« Odpoveď #155 kedy: 23. Január , 2011, 18:19:54 »

Nekonečný príbeh !Diamant!.
Chodím svetom, pýtam sa: Kto sú o ti komunisti, naši otcovia? Dnes sa nikto k tomu nehlási ani neprizná, ale zato nadáva. Teraz už nik nebol komunista a ešte k tomu aj zodpovedný. To slovo sa stáva imaginárnym pojmom. Tí čo chceli byť a silne chceli a nebolo to ľahké sa tam dostať dnes vďaka piateľovi altshajmrovi si na to nepametaju. Ale dosť o tom. Vysmievať sa z toho čo bolo a urobilo sa je ľahké, veď NAšI PREDKOVIA BýVALI V JASKYNIACH smejme sa im za to.
Nultý pražec Rastis pri 100kusoch ktoré ti prešli rukami nebol hliníkový, ale mosadzný trochu vyšší ako ostatné, ktoré boli vyrobené z iného materiálu. Hliníkové bolo vodidlo zabezpečujúce rozstup strún. Snímače neboli zaliate voskom, čo sa používa aj dnes. Stačilo vyvariť vo vosku a bolo po pískaní. Nepochybne dnes sú lepšie aj horšie gitary ako spomínaný diamant. Ale pre normálneho vtedajšieho človeka to bola radosť a prestíž vlastniť ho. Vôbec napatrila medzi lacné girary 3300Kčs + 300Kčs(všimné) pri nástupnom plate vysokoškoláka 1800Kčs hrubého si to predstav v dnešných pomeroch.
Čau
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #156 kedy: 23. Január , 2011, 18:25:08 »

ano, mas pravdu, nulty prazce bol vlastne obyc. natlceny prazec a potom to prechadzalo tou hlinikovou srandou.

a co vlastne ? ze to robilo studentom pred 30 rokmi radost ? vsak OK. ale dobre neboli, to je zas objektivny fakt. spomienky mame a tesme sa z nich. ja tiez nebudem dnes nikoho presviedcat, ako sa oplati hrat do kazetaka Tesla Rubin, ze jake ma fajn skreslenie, aj ked mi to robilo kedysi ohromnu radost a v spomienkach mi to hralo lepsie, jak vsetky dnesne kombicka do 10 litrov  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #157 kedy: 23. Január , 2011, 18:26:02 »

jo - komunista som nebol, ani tatko a Jolanu Diamant som NEVLASTNIL  Bavím sa skvele
Zaznamenané
mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #158 kedy: 23. Január , 2011, 19:22:37 »

Chodím svetom, pýtam sa: Kto sú o ti komunisti, naši otcovia? Dnes sa nikto k tomu nehlási ani neprizná, ale zato nadáva. Teraz už nik nebol komunista a ešte k tomu aj zodpovedný. To slovo sa stáva imaginárnym pojmom.

...veru, veru ...tu uz naozaj nikto nic negarantuje   Bavím sa skvele
...ani Fico si uz nepamata ze bol komunista ...podla jeho slov si dokonca ani nevsimol ze tu bol daky november 89 ...to len na pripomenutie, ked mas pocit ze sa to slovo stava imaginarnym pojmom (ja ten pocit nemam)
...v suvislosti stym mi napadol stary vystizny vtip : ze co sa stane ked na komunistu padne atomova bomba - nic, prmeni sa na atomovy mrak a skodi dalej
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #159 kedy: 23. Január , 2011, 19:36:29 »

Nekonečný príbeh !Diamant!.
Chodím svetom, pýtam sa: Kto sú o ti komunisti, naši otcovia? Dnes sa nikto k tomu nehlási ani neprizná, ale zato nadáva. Teraz už nik nebol komunista a ešte k tomu aj zodpovedný. To slovo sa stáva imaginárnym pojmom. Tí čo chceli byť a silne chceli a nebolo to ľahké sa tam dostať dnes vďaka piateľovi altshajmrovi si na to nepametaju. Ale dosť o tom. Vysmievať sa z toho čo bolo a urobilo sa je ľahké, veď NAšI PREDKOVIA BýVALI V JASKYNIACH smejme sa im za to.
Nultý pražec Rastis pri 100kusoch ktoré ti prešli rukami nebol hliníkový, ale mosadzný trochu vyšší ako ostatné, ktoré boli vyrobené z iného materiálu. Hliníkové bolo vodidlo zabezpečujúce rozstup strún. Snímače neboli zaliate voskom, čo sa používa aj dnes. Stačilo vyvariť vo vosku a bolo po pískaní. Nepochybne dnes sú lepšie aj horšie gitary ako spomínaný diamant. Ale pre normálneho vtedajšieho človeka to bola radosť a prestíž vlastniť ho. Vôbec napatrila medzi lacné girary 3300Kčs + 300Kčs(všimné) pri nástupnom plate vysokoškoláka 1800Kčs hrubého si to predstav v dnešných pomeroch.

Čau

Ja som si komunizmus "trocha" zažil a len vďaka Rastisovmu tatkovi som mohol mať na gitare aspoň poriadny snímač. Ale nič iné. Komunisti z nás robili debilov na každom kroku a stále. A Diamantka bola gitara zlá, o ničom - črep. To je všetko.

Najviac ma serie, že komunisti dokázali za pár rokov odučiť kvalitne robiť ( česť výnimkám ), skoro každého. A to sa s nami vlečie doteraz.

Mne z toho vyplýva jediné, že nebolo a nie je o čo stáť. Ja dokonca nemám ani dobré spomienky na to obdobie. 
Zaznamenané

mahogany
nováčik
*

« Odpoveď #160 kedy: 23. Január , 2011, 19:54:19 »

Aj ja som rád, že všetci emigrovali a neostal tu ani jeden Bavím sa skvele
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #161 kedy: 23. Január , 2011, 19:57:21 »

Jasi tiež komunizmus pamätám , diamantka bola zázrak lebo všetci sme mali irisky alebo galaxis ja osobne som mal rád jolana superstár ale s nich bolo málo vydarených , a raz sa mi podarilo vlastniť vydarenú diamantku sunburst  , jednotka dobre nadstavená do tej snímače a hardvare a bola by to šupa ale do ostatných sa neoplatilo vrážať.
aby sme raz za komunizmom neplakali , si pamätám že za totáča ked chcel niekto hrať prišiel za riaditeľkou kultúry a ona dala za darmo priestory a aparát , jedine čo sa muselo zahrat minimálne 1koncert za rok .Ani aparát ani gitary za vela nestáli ale ta kultúra v tom bola
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #162 kedy: 23. Január , 2011, 19:58:58 »

ja osobne som mal rád jolana superstár ale s nich bolo málo vydarených

Malo vydarenych??? Skor ziadna. Tak uz chpem, ze sa ti paci ta tvoja prehlejka, naroky teda velke nemas.
Zaznamenané
mahogany
nováčik
*

« Odpoveď #163 kedy: 23. Január , 2011, 20:09:52 »

Rastis: Ale ne - oni to radsej spravili nahovno, pretoze to vyrabali inzinieri, ktori nemali paru, co je na takej gitare to dolezite...
To je ale strašná hovadina!!!!!!!!
Zaznamenané
MMM
Hosť
« Odpoveď #164 kedy: 23. Január , 2011, 20:18:07 »

Rastis: Ale ne - oni to radsej spravili nahovno, pretoze to vyrabali inzinieri, ktori nemali paru, co je na takej gitare to dolezite...
To je ale strašná hovadina!!!!!!!!

Ze, uplna blbost,ved to boli gitary jak lusk  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Strán: 1 ... 9 10 [11] 12 13 14 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 23 otázok.