Na Diamantky som nahodou dost velky odbornik, kedze som ich mal v rukach takych pomaly 100 kusov
ZLE, ZLE, NAJHORSIE
Jolana vyrabala inak aj podstatne lepsie nastroje, ale akymsi zazrakom sa prave okolo Diamantiek dnes koluju chyry o ich kvalite. Akykolvek no name azijsky nastroj za 3990,- ich strci do kapsy..
A teraz konstruktivne
KOBYLKA - prve dolezite na vymenenie. Pruser je v tom, ze nebudu pasovat diery. Cize zapchat tvrdym drevom (rucka z varechy je kuuul) a navrtat nove. Ak ma pamat neklame, tak nove diery budu vychadzat akurat na pomedzi povodneho dreva a zapchavky, cize radsej nevrtat ani nahodou z ruky. Ale isty som si celkom neni, mozno si to pletiem s inou gitarou...
No a ked uz kobylka, ja by som menil aj strunnik, pac je skaredy
. Neviem, ako diery, ale asi nie, takze vlastne by som sa na vymenu strunnika vysral.
MECHANIKY - hentie hrkalky s mrtvym chodom su utrpenie bozie. Ani po poohybani kliestikmi nikdy nevdrzia ist plynule dlhsie, ako par mesiacov.
NULTY PRAZEC, pretoze henten hlinikovy srandasak je des a bes.
SNIMACE, preotoze:
a, ak mas starsiu verziu, tak nemas humbuckery, ale 2 rovnako orientovane cievky pri sebe, cize 2 nasony brum
b, aj ked mas nahodou uz humbucker, tak Ti aj tak piska jak hovado
c, oba nedostatky su odstranitelne, ale rozoberanie a skladanie diamantkovych snimacov ma u mna pomer 50:50 v zmysle vyrieseny problem / zniceny snimac, ale to je iba mozno moja nesikovnost
d, a aj tak tie snimace nakoniec hraju nahovno
PREPINAC, pretoze:
a, ak mas starsiu verziu, tak ani diva svina nechape, co sa kedy s cim prepina, nieto to znovu tak spatne zapojit
b, ak mas ten novsi packovy, tak asi bude aj tak rozhrkany a v strednej polohe bude spinat iba kobylovy snimac
POTENCIOMETRE a rovno aj vsetky tie ostatne bizuterie ako kondiky, jackovu samicu, pretoze ...bla bla