proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 29. December , 2006, 18:52:26 » |
|
pitu napísal:progrocker - tak čo by si teda povedal, ktoré z tých dvoch sú lepšie a vydržia dlhšie na elektrike (DR - Elixir) ? Ved to, ze Elixir som nemal este, strasne rad by som ich vyskusal.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 29. December , 2006, 19:24:20 » |
|
tak Elixiry mam jednoznacne najradsej... uz som ich mal viacero a vsetky vydrzali neporovnatelne dlhsie ako ktorekolvek ine struny ktore som skusal... uz ani ine nenatahujemB) no a DR som mal len akusticke ale aj tie boli super aj ked vydrzali o cosi menej
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
gm_viktor
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 29. December , 2006, 21:41:25 » |
|
ujo jolana napísal:gm_viktor napísal:ja vzdy kupujem ernie ball 0.10 regular slinky...skusal som rozne kombinacie na roznych gitarach - rozne znacky, rozne hrubky(od 0.9 po 0.12), ale nejako som si zvykol na tieto Pocuj.My sme inac spolu kecali na pokeci asi 3 mesiace dozadu.Si hladal gitaristu do kapely a vravel si,ze si uplne lavy co sa hry na gitare tyka:laugh: to si sa uz tak zlepsil?A mas tolko druhov vyskusanych?No neviem Ale potesil si ma.Aj tak dik.Uz uvazujem nad ernie ball:silly: nazdar, neviem, ale dost mozne...za posledny rok, od decembra 2005 do decembra 2006 som vymenil 11 gitar :silly: na ampy a efekty sa ani nepytaj :woohoo: ...teraz mam taky hruby zaklad - LP, strat a PRS...mozem povedat ze su uplne rozdielne gitary, kazda ma svoj vlastny charkater...druhov gitar mam vyskusanych vela...spominane LP, PRS, start, dalej tele,superstrat, klasicke flying V,ostrejsie V-cka od Jacksonu a aj nejake divoke tvary - warlock ...ako hovorim, zvykol som si na tie 0.10 (na LP mam 0.11 a mam ho podladeny), ale struny su strasne subjektivna vec, treba toho vyskusat viacej - ja osobne som skusal Ernie, Dadarrio, Rotosound...hrubky uz som spominal...bola haluz prejst z 0.12 na 0.09 ..hralo sa mi uplne lahucko... este k tomu poslednemu polroku...by si neveril, ale posledny polrok bol vazne super...isiel som o par tried hore...ako uz v hrani, tak aj vo vybave...asi je to tym ze som to zacal brat seriozne, predtym som rok a pol kaslal nato, skoro vobec nehral...teraz hravam casto s kapelami, proste ma to neuveritelne chytilo, mam doma kopec CD, skol atd atd a ucim sa...hlavne chodim hravat s lepsimi gitaristami a oni mi vela toho naucili...ked sme si vtedy pisali hral som na jednej gitarke za par sup a 15W tranzistorovom kombe...teraz mam len tri gitarky (dva tyzdne dozadu ich bolo 5) a mam lampovy stack :woohoo: ...cize spokojnost...za ten polrok sa toho udialo vela
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ujo jolana
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 29. December , 2006, 22:10:23 » |
|
Co ty kseftujes s tymi vecami?Mas nejake ukazky?Nech pocujeme pokrok;) uz som dopleteny z tych strun:laugh: asi sa kuknem po ernie ball regular slinky hlavne a kupim si aj do rezervy nejake:)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
gm_viktor
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 29. December , 2006, 22:15:51 » |
|
ani ne, skor hladam ten spravny zvuk nahravky nemam, planujem v blizkej dobre spravit...chystam sa vymenit reprobox, na gitarach snimace, dokoncit pedalboard a este par detailov a potom budem veselo nahravat...o nejaky ten mesiac tu bude popis mojho gear-u aj s ukazkami
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 30. December , 2006, 02:16:22 » |
|
cubo napísal:tak Elixiry mam jednoznacne najradsej... uz som ich mal viacero a vsetky vydrzali neporovnatelne dlhsie ako ktorekolvek ine struny ktore som skusal... uz ani ine nenatahujemB) no a DR som mal len akusticke ale aj tie boli super aj ked vydrzali o cosi menej Kua, povie mi to uz konecne niekto, kde ich kupim na Slovensku?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Milos1
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 30. December , 2006, 02:27:58 » |
|
Na americkom ebayi
|
|
|
Zaznamenané
|
Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
|
|
|
metalhead
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 30. December , 2006, 10:28:49 » |
|
progrocker napísal:cubo napísal:tak Elixiry mam jednoznacne najradsej... uz som ich mal viacero a vsetky vydrzali neporovnatelne dlhsie ako ktorekolvek ine struny ktore som skusal... uz ani ine nenatahujemB) no a DR som mal len akusticke ale aj tie boli super aj ked vydrzali o cosi menej Kua, povie mi to uz konecne niekto, kde ich kupim na Slovensku? ja ti zozeniem kontakt na dodavatela na slovensku;)
|
|
|
Zaznamenané
|
I hate commercion
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 30. December , 2006, 10:45:03 » |
|
metalhead napísal:ja ti zozeniem kontakt na dodavatela na slovensku;)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 30. December , 2006, 12:33:31 » |
|
Progrocker - Elixir majú v Made napr. Nehraj sa na neschopného, zistil by si to, aj keby si zadal \"struny elixir\" do google.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
exhumer
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 30. December , 2006, 13:43:41 » |
|
Elixir som videl aj v made aj expose/marrise ci ako sa tomu nadava :-),myslim ze aj na Nivach. Sa divim aj ja, ze o tom progrocker nevie :-)
|
|
|
Zaznamenané
|
WEIRD THRASH
|
|
|
ujo jolana
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 08. Február , 2007, 10:25:56 » |
|
Tak presla ista doba.Kupil som si Ernie ball regular slinky 010 ky.Chvilku cinkaly,ale to hned preslo.Cistim ich.Nehrdzaveju pekne zneju.Som spokojny
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bachmusic
nováčik
Príspevkov: 22
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 11. Február , 2007, 10:22:53 » |
|
ujko tady Roman z BaCH . před 8 lety jsem byl zaměsnanec p. Marinova z Exposu. tenkrát jsme dováželi i USA struny - pozlacené MAXXIMA. jsi -li experimentátor zkus je. Byly fantastické. Možná je mají v Exposu v Blave.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ujo jolana
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 11. Február , 2007, 12:14:48 » |
|
ujko tady Roman z BaCH . před 8 lety jsem byl zaměsnanec p. Marinova z Exposu. tenkrát jsme dováželi i USA struny - pozlacené MAXXIMA. jsi -li experimentátor zkus je. Byly fantastické. Možná je mají v Exposu v Blave.
ujko ja to mam do blavy cez 500km.Nie som nejaky experimentator,len som chcel radu jake struny kupit do 250 korun ,lebo som mal len GOR-ky predtym
|
|
« Posledná zmena: 11. Február , 2007, 12:19:15 od ujo jolana »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 11. Február , 2007, 12:43:10 » |
|
ujko ja to mam do blavy cez 500km.Nie som nejaky experimentator,len som chcel radu jake struny kupit do 250 korun ,lebo som mal len GOR-ky predtym GOR strings, tento zazrak som skusil len raz - pred par rokmi. Mozno by som ich mal skusit znovu a upravit si nazor na ne, ale v 98 to bol tazky hardcore po ktorom sa ani prsty nechceli klzat. A to ja som jeden z tych stastlivcov, ktorym sa struny "nezvrhnu" za 3 dni hrania. Ale postupne sa im znizuje kvalita. Posledne "lacne" struny co som skusil boli Darco a neodporucam ich nikomu. Akurat na jeden koncert a potom "prezut".
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
|