Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 15:59:09
Strán: [1] 2 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: m-audio JamLab  (Prečítané 9127 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« kedy: 06. Január , 2007, 23:35:25 »

takze ludia, nie som si isty, ci sa tento produkt uz niekde na tomto fore rozpitvaval (vyhladavanie povedalo, ze nie), preto sem pisem nejake tie skusenosti.
pokial chcete hrat na gitare cez svojom PC, mozno sa sem-tam nahrat a nic ine, netreba kupovat drahe zvukovky, riesenie prinasa firma m-audio v podobe produktu JamLab.
ide o jednoduchy usb prevodnik, ma to klasicky nastrojovy 1/4" jack na pripojenie gitary a sluchatkovy vystup na pripojenie (prekvapivo) sluchatok, alebo kludne aj reprakov.
upozornujem, ze moje informacie su v podstate z druhej ruky, lebo jamlab som odporucil kamaratovi, takze osobne ho nevlastnim.
je to asi aj najlacnesie riesenie na tieto ucely, stoji okolo 2300sk a mozete si ho kupit v predajni sunteq na sabinovskej (inak www.studio.sk),
alebo v NoTape Records na jakubovom namesti (alebo cez net > www.notape.net).
masinka funguje na standarde usb1.1, co ma samozrejme svoje nevyhody, ta najmarkantejsia z nich je fakt, ze pod 5ms omeskania sa nedostanete.
kamarat mi vsak referoval, ze to nie je problem, trenovane usko to zrejme spozoruje, ale da sa s tym zit. k produktu je pribaleny aj GT Player express,
akasi orezana verzia programu GT Player (http://www.dsound1.com/products/gtp_en.htm). inak hovorime o 24-bit, 44.1/48kHz audio kvalite, kompatibilita PC/MacOs.
na cd okrem driverov a gt playeru najdete este 160mb bicich sluciek z ProSessions, cize idealna vec na cvicenie pre beznych gitaristov (ti narocnejsi a hlavne majetnejsi
nech radsej investuju 12 000,- do m-audio blackbox).
este nejake tie linky na zaver:

oficialna stranka - http://www.m-audio.com/products/en_us/JamLab-main.html
video ukazka - http://www.m-audio.com/index.php?do=media.video&ID=6279364dfb885aedcb37729b8b56b594

ps: chcel som uploadnut ukazku z nahravania s jamlabom, co mi kamarat poslal, ale mam problemy s uploadom, tak snad nabuduce...

Na zdravie! doskakavenia  Na zdravie!
« Posledná zmena: 07. Január , 2007, 05:12:23 od ochrana udajov » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 07. Január , 2007, 00:07:03 »

5 ms je tazka pohoda, ktoru bezne ludia nemaju sancu pocut a pod rukami sa to tiez moc neciti...
Zaznamenané
shanike
stály hosť

« Odpoveď #2 kedy: 07. Január , 2007, 00:33:40 »

snad este obrazok ulahci robotu fantazii...
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #3 kedy: 07. Január , 2007, 10:56:58 »

hm,to vyzera velmi sympaticky.ja som na nejake riesenie zvukoviek krivy a lenivy,ale toto mi pride velmi jednoduche.
Zaznamenané

o-yep sro
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #4 kedy: 07. Január , 2007, 11:11:56 »

Dá sa s tým nahrávať hlas?
Zaznamenané

RED DEBILS
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #5 kedy: 07. Január , 2007, 11:22:33 »

dokaze to niekto porovnat vyhody/nevyhody oproti rieseniu so zvukovkou v danej cene?
Zaznamenané

o-yep sro
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 07. Január , 2007, 11:38:11 »

Dobra otazka - taka Corleonovska :). Cisto teoreticky urcite hej, ale prakticky ak nahravas hlas mikrofonom, sikol by sa mikrofonny predzosilovac a toto ho podla vsetkeho asi nema. Cize nahravat by to slo, ale velka slava by to nebola.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 07. Január , 2007, 11:45:48 »

dokaze to niekto porovnat vyhody/nevyhody oproti rieseniu so zvukovkou v danej cene?

Nie je to polnohodnotna zvukovka. Ma iba jedne vstup, bezne zvukovky maju 2 (L/R). Ma to iba jeden "univerzalny" sluchatkovo - linkovy vystup, co budi podozrenie, ze zvukova kvalita smerom von bude len kompromisna. Je to skorej taka pomocka pre cloveka, co si chce iba obcas nahrat nejaky napad a pouzit pri tom trebars nejaky lepsi zvuk SW simulacie. Alebo finticka pre gitaristu k notebooku na cesty.

Na cenu sa da pozerat dvojako - na to ze je to taka "picovinka" je to drahe, ale zase presne pre takych ludi, co to ocenia a co im to bude stacit je to uplne akurat, kedze bezna "normalna" zvukovka je kusok drahsia...
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #8 kedy: 07. Január , 2007, 12:16:53 »

Dobra otazka - taka Corleonovska :). Cisto teoreticky urcite hej, ale prakticky ak nahravas hlas mikrofonom, sikol by sa mikrofonny predzosilovac a toto ho podla vsetkeho asi nema. Cize nahravat by to slo, ale velka slava by to nebola.

:) Zdravíčko
Zaznamenané

RED DEBILS
pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #9 kedy: 07. Január , 2007, 12:27:38 »

Je to skorej taka pomocka pre cloveka, co si chce iba obcas nahrat nejaky napad a pouzit pri tom trebars nejaky lepsi zvuk SW simulacie.

v tejto vete som sa celkom nasiel. mna totizto desi instalovanie nejakej SB live! a jej oyivovanie a instalacie driverov a vsetkeho mozneho...
Zaznamenané

o-yep sro
shanike
stály hosť

« Odpoveď #10 kedy: 07. Január , 2007, 14:44:51 »

urcite sa s tym da nahravat hlas,  finta je v tom, ze podla vsetkeho ma (podla mojho nazoru) krabicka v sebe nieco ako DI box - cize upravuje impendanciu, orezava niektore frekvencie.. tym padom na nahravanie hlasu by som to pouzil ozaj ako posledne riesenie Žmurk
pokial ide o porovnanie s klasickou zvukovkou v tej cene... cojavim, podla mna v cene JamLabu sa pohybuju nejake soundblastre... plus k SB-cku by si si musel kupit este spominany DI box, alebo pouzit nejaku krabicku, co NEMA true bypass (teraz ma napadlo, nekradnem niekomu slova? Bavím sa skvele)... ale osobne by som JamLab tymto smerom nerozpitvaval, neporovnaval s inymi kartami, treba si uvedomit, ze tato masinka je skutocne len na tu JEDNU vec (preto je aj tak jednoducho riesena - plug in/rockout) a nesmieme ju povazovat za plnohodnotnu zwukovicu...  Bacha na vec kamo!

taky maly update. od kamarata som sa dozvedel, ze GT player express nedisponuje nejakymi uzasnymi distortion presetmi na klasicke riffovacky (skor rozne LEADY od vymyslu sveta, takisto ciste zvuky), cize ak planujete aj toto na nom hrat, pripravte si aj nejaky iny osvedceny sw
« Posledná zmena: 07. Január , 2007, 14:51:39 od ochrana udajov » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #11 kedy: 07. Január , 2007, 16:45:50 »

pochopil som dobre ze tato vecicka funguje na tom principe ze pichnem do USB, nainstalujem soft ktory je k nej a ficim? ziadne rozbehavanie ruskych kodekov a ASIO driverov a cojaviem coho vsetkeho? rad by som si obcas nahral nejake basove linky, nech ich furt vsetky nezabudam bez mucenia za nekonecnymi instalmi a reinstalmi.to je tak vsetko co od toho ocakavam.
Zaznamenané

o-yep sro
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #12 kedy: 07. Január , 2007, 16:50:28 »

Preco neprilozit 2 tisicky a nekupit nieco poriadnejsie, kludne tiez od M-Audio? Keby to stalo 1000, tak je situacia ina, ale 2300?
« Posledná zmena: 07. Január , 2007, 17:11:33 od Martinlm » Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #13 kedy: 07. Január , 2007, 17:03:31 »

4200 nieje 2200 - o co viac mi ponukne ta drahsia karta ak mam minimalne poyiadavkz a chcem mat pohodlie od hladania a instalovania vhodnych kodekov?
teraz nerypem, iba sa snazim si spravit obraz o tom, co je rozumnejsie a vyhodnejsie. 4 tisicky za kartu sa mi zda dost ak chcem sem tam nieco v rozumnej kvalite nahrat a nemam ambiciu si zakladat domace studio a nahravat spev ci nieco ine.
Zaznamenané

o-yep sro
shanike
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 07. Január , 2007, 17:20:17 »

pochopil som dobre ze tato vecicka funguje na tom principe ze pichnem do USB, nainstalujem soft ktory je k nej a ficim? ziadne rozbehavanie ruskych kodekov a ASIO driverov a cojaviem coho vsetkeho? rad by som si obcas nahral nejake basove linky, nech ich furt vsetky nezabudam bez mucenia za nekonecnymi instalmi a reinstalmi.to je tak vsetko co od toho ocakavam.
pochopil si spravne ("plug in > rock out"). v praxi to znamena, vlozis cd s drivermi, nainstlaujes. restart pc, zapojis jamlab (ak chces, nainstalujes gt player exp) a ides...
« Posledná zmena: 07. Január , 2007, 17:20:52 od ochrana udajov » Zaznamenané

Strán: [1] 2 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.