Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 17:37:59
Strán: 1 ... 691 692 [693] 694 695 ... 1120 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Srandy nejake  (Prečítané 1735337 krát)
0 užívateľov a 18 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10380 kedy: 09. Jún , 2011, 22:47:02 »

dondi sem na vychod.. KE a lunik IX to je len take light..mozme ti spravit aj exkurziu do echt osad. rucim ti, ze zmenis nazor hned a zaraz. tu si s tymto etnikom dennodenne v kontakte ci chces, ci nechces. nevyhnes sa tomu a ked vidis, ako sa postupne rozmnozuju, spolocnost im ustupuje a mas to dennodenne pred ocami, tak nic ine ako vystrielanie ti na um nepride.. tu nema zmysel cakat, ze si zrazu uvedomia a bum...nie treba spravit hrubu ciaru a tvrdy system, ktory ich bude viest za rucicku ako normalne existovat. kadejake euroorganizacie sa chvastaju pracou s romskymi detmi, ale to tiez nema vyznam, ked sa to decko po vyuke vrati spat do osady na rovnake dno, odkial sa ho akoze snazia vytiahnut. Popiskujem si
a nie je to lepsie riesenie jak basa za nelegalne stavby na cudzich pozemkoch napr? nemam namysli koncetraky, premna zamna si to nazvy osady, kde budu systematicky vedeni k normalnemu zivotu - praca, vzdelanie, hygiena.

to tvoje tolerovanie dovedie tuto krajinu skor, ci neskor do pekla..ak vnom uz nie sme. rovnovaha, je mozno tam u vas v BA, po tom, co ju nastolil Harman. vsade inde je to problem, vazny a momentalne neriesitelny (alebo nerieseny)

nechapes jednu vec - toto pripustit a spustis taku lavinu, ze po 10 rokoch sa len zdesene obzreme, kam sa podelo 4 miliony rpznych rozne "neprisposobivych" ludi a to je fakt.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10381 kedy: 09. Jún , 2011, 22:52:19 »

...Blba tema a je smutne, ze mam pocit viac sa jej venuje plebs na internete ako ti hrabosi polni na teplych miestach.

to je jasne. ale je jasne aj preco. lebo to riesenie je tak tazke, tak dlhodobe, tak pre vacsinovu cast nepopularne a aj tak s takym neistym vysledkom, ze sa do neho nikdy nikto radsej nepusti a tak sa problem prehlbuje. to riesenie ja navyse velmi  hmliste a nekonretne. 4ociho pracovne tabory tym riesenim nie su, ani nemozu byt.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #10382 kedy: 09. Jún , 2011, 23:03:12 »

nechapes jednu vec - toto pripustit a spustis taku lavinu, ze po 10 rokoch sa len zdesene obzreme, kam sa podelo 4 miliony rpznych rozne "neprisposobivych" ludi a to je fakt.
vobec nie, myslim, ze spolocnost je dost vyspela na to, aby sa poucila z minulosti. vhodne nastavenym systemom by taketo riesenie mohlo byt prospesne pre obe strany. jedna lavina sa spustila uz hodne davno a treba ju razne zastavit, pretoze zachvilu nebude mat kto robit na darmozracov. a oni sami od seba makat nezacnu

4ociho pracovne tabory tym riesenim nie su, ani nemozu byt.
ked si to nazves oaza nadeje pre lepsi zivot obyvatelov na okraji spolocnosti - bude to pre teba prijatelnejsie? Popiskujem si nemaju kde byvat, chcu nahradne byvanie, resp miesto kde mozu byvat. ok, dobre. dostanu ho - ale za nejakych prisne strazenych podmienok - postavia si to sami, budu pracovat bla bla atd..prikladov by sa dalo uviest viacej. ci naozaj myslis, ze tolerovanie je to spravne riesenie?
este za mojich detskych cias, ked uz koncil socik si pamatam, ze cigani makali, bali sa kradnut, resp "vyskakovat". tolerovanie, to za tie 2 desatrocia dotiahlo do takeho stadia ako to je. stari fotrovci byvaju v dedine na dalekom vychode, uz pomali v madarskej azii. este ked som bol maly, tak tam bolo par ciganov...teraz su biely v mensine a meni sa to tam na jednu velku osadu a smetisko.. to len tak na margo tolerovania
« Posledná zmena: 09. Jún , 2011, 23:11:26 od styrioci » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #10383 kedy: 09. Jún , 2011, 23:05:48 »

a co teda robis ? picujes jak chory na internete a davas "riesenia" co nikdy nemozu fungovat.

vdaka prilisnej regulacii vodnych tokov v minulosti je teraz tolko povodni  Žmurk

tak teda co je lepsie ? cakat ? viem, ze tu na fore sa to nevyriesi, ale isto je lepsie ked sa taketo spravy rozsiria medzi ludi, a mozno to aj prebuble tam kde ma.. dufam aspon..

a taka vec ako ze dostanete pridavky, ale iba ak budete chodit do skoly a Vas priemer bude lepsi ako 4 ? ked budu gramotnejsi, tak sa isto na viac veci budu divat inac
« Posledná zmena: 09. Jún , 2011, 23:06:30 od mario bross » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10384 kedy: 09. Jún , 2011, 23:09:23 »

vobec nie, myslim, ze spolocnost je dost vyspela na to, aby sa poucila z minulosti. vhodne nastavenym systemom by taketo riesenie mohlo byt prospesne pre obe strany. jedna lavina sa spustila uz hodne davno a treba ju razne zastavit, pretoze zachvilu nebude mat kto robit na darmozracov. a oni sami od seba makat nezacnu

aj komunizmus mohol fungovat, idea je dobra. len ti ludia, len ti ludia ... ...  Popiskujem si
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10385 kedy: 09. Jún , 2011, 23:11:43 »

...

a taka vec ako ze dostanete pridavky, ale iba ak budete chodit do skoly a Vas priemer bude lepsi ako 4 ? ked budu gramotnejsi, tak sa isto na viac veci budu divat inac

ale to davno funguje, ze pridavky su viazane na dochadzku. akurat tu nefunguje riadne X inych a DOLEZITEJSICH veci, takze ani toto sa asi nebere dostatocne dosledne... a priemer lepsi, ako 4 ? no len ked tie cigancata su automaticky hadzane do osobitnych skol, len ak pre istotu, tak aj s tym ich "vzdelavaim" je to potom take vselijake...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #10386 kedy: 09. Jún , 2011, 23:18:49 »

no len ked tie cigancata su automaticky hadzane do osobitnych skol, len ak pre istotu, tak aj s tym ich "vzdelavaim" je to potom take vselijake...
nehnevaj sa, ale toto je nehorazna p*čovina. zhodou okolnosti moje dve svagrine robia ucitelky pod tatrami a vacsina ziakov su cigancata. praveze zo vsetkych stran je tlacenka medzi normalne deti, lenze to decko v osade nema ziadne vedenie, tak jesne, ze to nezvlada. potom dojde rozkisnuta mamina za vychovnou poradkinou, ze jak to ze potomok prepadava a ze je dislektik, disgrafik a dis..neviem co, podpise lajstro na vysetrenie, decko samozrejme vyfasuje lajstro, ze potrebuje specialny pristup a mamina dostane este prispevok na skolske pomocky... asi tak to funguje to automaticke hadzanie do osobitnych skol. s tym, ze prvotny impulz je zase zo strany pocernych v zmysle "za co najmenej namahy, resp. ziadnu, ziskat co najviac"

oni hovada su v tomto velmi chytri a velmi dobre vedia, kam po ake lajstro aby ziskali take vyhody, o ktorych si ani netusil, ze existuju
« Posledná zmena: 09. Jún , 2011, 23:20:42 od styrioci » Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #10387 kedy: 09. Jún , 2011, 23:29:04 »

dondi sem na vychod.. KE a lunik IX to je len take light..mozme ti spravit aj exkurziu do echt osad. rucim ti, ze zmenis nazor hned a zaraz. tu si s tymto etnikom dennodenne v kontakte ci chces, ci nechces. nevyhnes sa tomu a ked vidis, ako sa postupne rozmnozuju, spolocnost im ustupuje a mas to dennodenne pred ocami, tak nic ine ako vystrielanie ti na um nepride.. tu nema zmysel cakat, ze si zrazu uvedomia a bum...nie treba spravit hrubu ciaru a tvrdy system, ktory ich bude viest za rucicku ako normalne existovat. kadejake euroorganizacie sa chvastaju pracou s romskymi detmi, ale to tiez nema vyznam, ked sa to decko po vyuke vrati spat do osady na rovnake dno, odkial sa ho akoze snazia vytiahnut. Popiskujem si

Ja som vcelku presvedceny, ze prichadzam do kontaktu s ciganmi castejsie ako ty, na civilke som ich aj ucil, zamestanaval som ich, obcas ma niektori zamestnavaju, ze musim po nich upratovat, jazdim cez osadu pripadne okolo kazdy den. Bol som osobne na Luniku IX, nie po stvorprudovke okolo. Ale take rasisticke zovseobecnenia by som si nikdy nedovolil povedat, nieto napisat.

PS: A najviac ma pobavi ako si mozes mysliet, ze keby si vyviezol niekde na druhy koniec zemegule alebo teda vystrielal muzov, zeny, deti, tak zrazu sa budes mat ako v raji, nonstop budu pada pecene holuby do ust, kazdy bude mat Mercedes.

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10388 kedy: 09. Jún , 2011, 23:29:57 »

...ci naozaj myslis, ze tolerovanie je to spravne riesenie? ...

ja nepisem o tolerancii. ja som len napisal svoj nazor po precitani si takychto prispevkov

...parazituju....deratizacia

.... ale ako vidim, vlastne ty si uplny pohodak a myslis nieco uplne ine, ako pises. takze "oazy nadeje" kde budu pracovat na seba ? no dobre. to znamena segregaciu, nie ? a tam budu ako prinuteni pracovat ? lebo mnohi uz segregovani (v osadach) su aj teraz. normalne to bude strazene ozbrojencami a ti zjednaju co treba ? ale to je docela drahe rieseie, nie ?. v rozpocte nie su peniaze na mnohe ine DOLEZITEJSIE veci. a zase - nie len cigani, ale vsetci neprisposobivi tam maju patrit. cize aj bezdomovecka alkoholicka zberba a podobne. kde sa urci hranica, ze kto tam uz nepatri ?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #10389 kedy: 09. Jún , 2011, 23:44:30 »

Ja som vcelku presvedceny, ze prichadzam do kontaktu s ciganmi castejsie ako ty, na civilke som ich aj ucil, zamestanaval som ich, obcas ma niektori zamestnavaju, ze musim po nich upratovat, jazdim cez osadu pripadne okolo kazdy den. Bol som osobne na Luniku IX, nie po stvorprudovke okolo. Ale take rasisticke zovseobecnenia by som si nikdy nedovolil povedat, nieto napisat.

ja s nimi dennodenne cestujem v mhd (lebo jediny viacmenej priamy spoj do prace ide cez lunik IX), pravidelne ich stretavam, ked vencim psa, ako preberaju odpadky, ktore vyzbierali z kontajnerov a nechavaju po sebe smetisko, pripadne ich odbijam, ze nie, nedam ti cent, dva-tri na jedlo (chlast). cize sa ti ani necudujem, ze ked si v aute prechadzas okolo osady, a nenapne ta nagrc, ze radsej na dalsej zastavke kvoli smradu vystupis z mhd, ked sa taka tlupa navali do autubusu, tak ta ani nenapadnu take militantne myslienky  Cmuk chlapci
« Posledná zmena: 09. Jún , 2011, 23:53:59 od styrioci » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #10390 kedy: 09. Jún , 2011, 23:53:29 »

to znamena segregaciu, nie ?
jebat segregaciu, to si len uradnici zase nejaku picovinu vymysleli - vacsina z nich nema legalne trvaly v obciach. normalny postup je vystahovat. ale kedze ide o romov, tak nejaky EU-uradnicek zacne hulakat o segregacii  Popiskujem si

a tam budu ako prinuteni pracovat ? lebo mnohi uz segregovani (v osadach) su aj teraz. normalne to bude strazene ozbrojencami a ti zjednaju co treba ? ale to je docela drahe rieseie, nie ?. v rozpocte nie su peniaze na mnohe ine DOLEZITEJSIE veci. a zase - nie len cigani, ale vsetci neprisposobivi tam maju patrit. cize aj bezdomovecka alkoholicka zberba a podobne. kde sa urci hranica, ze kto tam uz nepatri ?
ako mne sa ta myslienka s tymi ozbrojencami naramne paci..hlavne rychly proces. ale ked uz sa najdu taki ludia, ktori strasne radi kricia o rasizme a segregacii, tak by sa mohli kludne zastat funkcie motivacnych pracovnikov, a kludne by taky motivacny pracovnik mohol nosit aj zbran dajme tomu, aby sa mu lepsie motivovalo  Bavím sa skvele
add peniaze tie by boli stale tie iste akurat by sa nazov zmenil zo socialnej davky na vyplatu a kedze by motivovani romovia pracovali, tak by isto vytvorili aj nejaku hodnotu, ktora by pokryla aj motivacnych pracovnikov, ak by to nespravili eurofondy...ale hej segregacia. najvacsia sranda ti to je to, ze o nej rozpravaju ti, ktori ich dennodenne nezazivaju na vlastnej kozi
« Posledná zmena: 10. Jún , 2011, 00:08:11 od styrioci » Zaznamenané
Duger
Hosť
« Odpoveď #10391 kedy: 10. Jún , 2011, 00:29:50 »

ja poviem len jednu vec... keby sa takto spravali bieli ako cigani.. tak už davno sedia v base alebo platia pokuty, čierny do basy nepojde ani pokuty platit nebude, exekutor mu "nema" čo vziať atď. Kedy bieli dostane zdarma byt, prečo čierny maju elektriku aj ked neplatia a biely ked neplati odpoja ho zoberu byt a je bezdomovec....

a toto je čo ? nepači sa ti dačo.. zrušia ta...demokracia.. bohova

a toto keby spravil bieli tak mu daju 5 rokov...ked cigan ? nič...

a viac sa k tejto teme nevyjadrujem bo len zbytočne mam nervy
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10392 kedy: 10. Jún , 2011, 01:11:43 »

jebat segregaciu, to si len uradnici zase nejaku picovinu vymysleli - vacsina z nich nema legalne trvaly v obciach. normalny postup je vystahovat. ale kedze ide o romov, tak nejaky EU-uradnicek zacne hulakat o segregacii  Popiskujem si
ako mne sa ta myslienka s tymi ozbrojencami naramne paci..hlavne rychly proces. ale ked uz sa najdu taki ludia, ktori strasne radi kricia o rasizme a segregacii, tak by sa mohli kludne zastat funkcie motivacnych pracovnikov, a kludne by taky motivacny pracovnik mohol nosit aj zbran dajme tomu, aby sa mu lepsie motivovalo  Bavím sa skvele
add peniaze tie by boli stale tie iste akurat by sa nazov zmenil zo socialnej davky na vyplatu a kedze by motivovani romovia pracovali, tak by isto vytvorili aj nejaku hodnotu, ktora by pokryla aj motivacnych pracovnikov, ak by to nespravili eurofondy...ale hej segregacia. najvacsia sranda ti to je to, ze o nej rozpravaju ti, ktori ich dennodenne nezazivaju na vlastnej kozi

trepes blbosti prave. vytiahol si slovicko (segregacia), na nom onanujes, ale odignoroval si podstatu napisaneho, respektive jej vacsinu. pracovne tabory by BOLI drahsie, ako sucasny stav, nech sa nad tym prakticky akokolvek zamyslis. + to co som pisal o spustaci verejnych cistiek samozrejme plati, lebo demokracia je preto take, ze - bla bla. diktatura sa vie spustit ked na to pride "samovolne", samovznietene pogromy ludstvo pamata a dnes by nebolo rozumnejsie, pretoze ludska masa je stado svin. takze dakujem, radsej prehliadnem ciganov (ano, nastastie pri ziadnych nebyvam), ale budem zit v krajine, kde sa mozem na akekolvek ludske prava spolahnut... pripomen mi - uz take zriadenie niekedy bolo, ze sa cosi riesilo hromadnymi represiami na zaklade prislusnosti k akejsi societe, ale inak v tom zriadeni bolo fasa pohoda klidek ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10393 kedy: 10. Jún , 2011, 01:14:04 »

... čierny do basy nepojde ani pokuty platit nebude...

dalsi expert. lebo veznice nie su plne ciganov ?

...
a viac sa k tejto teme nevyjadrujem bo len zbytočne mam nervy

skus sa vyjadrit k inej krajine. trebars takej, ktora toto dokazala vyriesit.
Zaznamenané
reeller_sk
stály hosť
Príspevkov: 1432

My best friends are Jim, Jack and Johny

« Odpoveď #10394 kedy: 10. Jún , 2011, 06:19:20 »

Rastis nehnevaj sa ale si trocha mimo, tvrdis že radšej demokracia ako niečo razantne, ale to je demokracia, že sa musím báť kazdodenne o život a svoj majetok, tu isto budú výhrady že jeden prípad o pár rokov bude mat každý takého suseda, tak ďakujem takú demokraciu si neprosim, pokial ma neochrani štát počas demokracie tak o čom je ta sloboda, sloboda nie je v tom, že si robím čo chcem, to je potom anarchia, ale o tom že v rámci zákonov si robím čo chcem a myslím si čo chcem a hovorím čo chcem.
Hovoríš o nejakej rovnovahe ta rovnováha nefunguje, pokial si niekto dozaduje toho na čo nemá právo a ľudia si myslia že mu to musia dať ked to dozaduje nahlas alebo nasilne. Títo ľudia proste nedostziavaju niečo nie ten sused narusa niečo ale oni a to nie je v poriadku že to robia nie to je rovnováha zakryvat si oči.
Ja by som to riešil veľmi jednoducho, pohadzal si hovno na stenu, vyhrážal si sa, kradol si susedia to vedia dosvedcit, tak prídu polcajti a dobiju ťa tak že týždeň nebudeš vedieť chodiť, pokial to spravím ja som ochotný pikat za to rovnako.
Zaznamenané

I love my VHT!
"proste, vzdy ked si ten final pustim, tak si spomeniem na ten regresivny bordel (kazdy hral iny rytmus, ale nie ako dream, ale ako metallica)"
:D:D...
Strán: 1 ... 691 692 [693] 694 695 ... 1120 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.148 sekund, 23 otázok.