Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 14:04:27
Strán: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aku LP do 15 by ste mi doporucili???  (Prečítané 23330 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #15 kedy: 06. Február , 2007, 21:51:51 »

Cital som tu temu o epiphonoch a vintage. Ja som si stale myslel, ze epiphone, kedze som vedel, ze je "kvazi" pobocka gibsonu, tak bude dobry a teraz zistujem, ze vintage je podla vacsiny uzivatelov lepsi.
cele je to o tom, na ake hranie chces tu gitaru vyuzit. Ci stary rock, alebo moderny.. pretoze tomuto treba prisposobit gitaru. Odporucam otestovat vsetko mozne, vintage je fajn - ma to prijemny charakter, ale to co si ja predstavujem pod pojmom Les Paul to nema. Je to prienik konstrukcie, charakteru dreva a PAF snimacov, pricom zamena kazdej z tychto casti je casto fatalna. Uvidime ako bude hrat LPcka Martina LM a potom si urobim nazor na "lacnejsie lespauly".
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
slash22
nováčik
*
Príspevkov: 15

« Odpoveď #16 kedy: 06. Február , 2007, 22:08:36 »

Cital som tu temu o epiphonoch a vintage. Ja som si stale myslel, ze epiphone, kedze som vedel, ze je "kvazi" pobocka gibsonu, tak bude dobry a teraz zistujem, ze vintage je podla vacsiny uzivatelov lepsi.
cele je to o tom, na ake hranie chces tu gitaru vyuzit. Ci stary rock, alebo moderny.. pretoze tomuto treba prisposobit gitaru. Odporucam otestovat vsetko mozne, vintage je fajn - ma to prijemny charakter, ale to co si ja predstavujem pod pojmom Les Paul to nema. Je to prienik konstrukcie, charakteru dreva a PAF snimacov, pricom zamena kazdej z tychto casti je casto fatalna. Uvidime ako bude hrat LPcka Martina LM a potom si urobim nazor na "lacnejsie lespauly".
Neviem ci si nepredstavujes pod Les Paulkou, prave zvuk Gibsonu. Mne je jasne, ze Vintage alebo hociaka ina kopia LP nemoze mat zvuk Gibsonu. Tak neviem ci nie je problem v tom, ze zvuk pravej LP uz mas v usiach a pri hociakej kopii ti to znie horsie a tym ju zatracujes.
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #17 kedy: 06. Február , 2007, 22:15:37 »

ale nie Gibson ako Gibson. Na tuto temu tu mame znalca Progrockera  Na zdravie!
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
slash22
nováčik
*

« Odpoveď #18 kedy: 06. Február , 2007, 22:19:49 »

Neviem co (teda ake kapely) zaradzujes medzi moderny rock a stary rock?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #19 kedy: 06. Február , 2007, 22:29:42 »

Neviem si uz presne spomenut, ako co hralo, ale vo vseobecnosti co mam v hlave zafixovane, tak mi Vintage zneli v priemere zvukovo trochu blizsie ku Gibsonom ako Epiphone. Na nich mi vzdy vadilo to, ze su moc vyskove a vobec nemaju dostatok stredov ani objem v basoch, co je pre Les Paul velmi dolezite. Skratka iba ako Les Pauly vyzeraju.

U tych Vintage som mal zo zvuku celkom fajn pocit a hlavne si treba vybrat spravny kus, kedze sa dost lisia podla mna. Do 15 tisic tu nove nic lepsie nezozenies. Alebo to riskni a skus nejaku staru japonsku kopiu ako spominal Martinlm. Onedlho tu bude jedna zrejme dost rozobrata, tak sleduj forum :). To by bola podla mna najlepsia volba.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
slash22
nováčik
*

« Odpoveď #20 kedy: 06. Február , 2007, 22:47:13 »

Ak tomu dobre rozumiem, tak tie japonske kopie su kvalitnejsie ako ten Vintage .
Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #21 kedy: 06. Február , 2007, 23:12:34 »

ked uz sme pri tych les pauloch, co poviete na toto?!
http://www.epiphone.com/default.asp?ProductID=244&CollectionID=6

kamarat zvazuje, tak nad tym dumame... cenovo sa pohybuje niekde pod 30tisic..
ma niekto skusenosti?
Zaznamenané

rudy
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 07. Február , 2007, 07:16:30 »

Podla mna najškaredšia gitara aku som v poslednej dobe videl. Bavím sa skvele Bavím sa skvele Ale ked sa to niekomu pači,nič proti.
« Posledná zmena: 07. Február , 2007, 07:55:22 od rudy » Zaznamenané
shanike
stály hosť
Príspevkov: 895

« Odpoveď #23 kedy: 07. Február , 2007, 10:19:30 »

Podla mna najškaredšia gitara aku som v poslednej dobe videl. Bavím sa skvele Bavím sa skvele Ale ked sa to niekomu pači,nič proti.

co je na nej skarede?  Fuuha zíram
njake konkretne skusenosti? nikto?  Smútim
Zaznamenané

rudy
Hosť
« Odpoveď #24 kedy: 07. Február , 2007, 10:26:29 »

co je na nej skarede?  Fuuha zíram
njake konkretne skusenosti? nikto?  Smútim
Povrhova uprava tela.
Zaznamenané
slash22
nováčik
*

« Odpoveď #25 kedy: 07. Február , 2007, 11:04:31 »

ja som si myslel, ze gitara sa vybera hlavne podla kvality dreva, snimacov atd. a nie povrchovej upravy
Zaznamenané
rudy
Hosť
« Odpoveď #26 kedy: 07. Február , 2007, 11:12:27 »

Som napisal "AKU SOM VIDEL",nie na aku som hral. A propo: Gitara sa vybera podla toho "ako hrá ".
« Posledná zmena: 07. Február , 2007, 11:19:09 od rudy » Zaznamenané
Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #27 kedy: 07. Február , 2007, 11:40:08 »

Aj povrchová úprava má veľký vplyv na zvuk.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
slash22
nováčik
*

« Odpoveď #28 kedy: 07. Február , 2007, 11:49:39 »

Aj povrchová úprava má veľký vplyv na zvuk.
A to uz aky? Vysvetli ako si to myslel
Zaznamenané
ujo jolana
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #29 kedy: 07. Február , 2007, 11:52:02 »

http://forum.gitaristi.sk/index.php?topic=1392.0       tu je o tom nieco
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.105 sekund, 23 otázok.